Tužna vest

Moja omiljena.....
Kad "potegnem"malko, iliti, da prostite, koju, više.... 🍻
Nek' stigne i on do "komšijskog" oblaka, pa nek' se rodi još jedared, taki, isti !!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Otisao sam u redovnu vojsku u Banjaluku ,u kasarnu Kozara , na kaseti do moje , susjedni krevet , bila je plocica Djordje Balasevic , i rekli su nam da je tu sluzio Djole . Kasnije cujem da je sluzio u Zagrebu . Mozda je imao prekomandu . U ovoj pjesmi pominje .

Hvala ti za sve lepo što si svojim pesmama uneo u naše živote.
Hvala ti što si nam učinio nezaboravno letovanje davne 79-te uz Vasu Ladačkog ...
Hvala ti što si nam pomogao da preguramo nesretne 90-te i što si pogledao istini u oči uz Krivi smo mi ...
Hvala za novi milenijum i Živeti slobodno ...
Hvala ti i putuj Panonskim morem, a na nama je da ga učinimo boljim i lepšim.

Ни ја нисам гледао до краја филм, једноставно не могу да верујем колико смо наиван народ били и остали. Водили су људе,жене и децу на клање као овце,и сви ћутали као да их после тога чека неки лепши и бољи живот. Е због тога нисам гледао, јер не могу да се помирим са тиме како су нас убијали и сатирали и опет после свега тога смо ми градили "братство и јединство",и кунули се у њега. Мада у филму није ни трећина приказана како је заиста било у Јасеновцу.

Otisao sam u redovnu vojsku u Banjaluku ,u kasarnu Kozara , na kaseti do moje , susjedni krevet , bila je plocica Djordje Balasevic , i rekli su nam da je tu sluzio Djole . Kasnije cujem da je sluzio u Zagrebu . Mozda je imao prekomandu . U ovoj pjesmi pominje .

Da te nisu predaleko slali? Nema kasarne u Laktašima ili Topoli?

Ha ha . Tako je to tad bilo . Taman krenuo rat . Klasa prije mene su otisli u JNA . To je bila 92ga . Ja sam prva klasa te novoformirane vojske srpske republike . Ovi koji su bili u jna su tad vraceni iz Srbije uglavnom . Zato se islo tad u te kasarne u bih a u tzv Srpskom dijelu . Ma , tad je to najmanje bilo bitno jer samo se u kasarnama zadrzalavali smo do ubrzane zakletve , 15 do 20 dana i odma u ratne jedinice . Nastavak obuke uzivo. Tako to onda bilo jbg.
Inace ,kolko se sjecam , na regrutaciji su mi pisali neki SRO garda , sta god to bilo ??

Stvarno je oftopik , mozda i neumjesno . Neko ce prebaviciti u chat . Koje su SRO bile ? Kolko vrsta ? Ako se sjecam kao na regrutaciji upisali sro garda ? Jel cuo neko za to ?

Nazad
Vrh