Trimeri

Tim tvojima neće ništa da fali kako god da uradiš. :) Ovim kinezima moram molitve da čitam u proleće da bi upalili. :)

Pripremiš kanister sa levkom, upališ trimer, zagreješ ga minut-dva, ugasiš, otvoriš čep rezervoara i sipaš u kanister da izađe sav benzin.Potom upališ trimer i sačekaš da sagori ono što je ostalo po crevima i karburatoru, tj. da se trimer sam ugasi.
Zašto boldano? Misliš da bi ostalo premalo goriva za podmazivanje, ako bi se tank ispraznio prije paljenja da potroši sve do kraja?

Bolje da se malo zagreje sa postojećim gorivom, kako bi bio siguran da će nakon pražnjenja rezervoara upalio na "pola kanapa" i tako upaljen sagoreo ostatak.Ako bi prvo izbacio benzin, pa onda vukao na "hladno" (pogotovo ako motor nije paljen više dana/nedelja), rizikovao bi više da li će upaliti...pogotovo ako mašina ima pumpicu...sa praznim tankom pumpica gubi smisao.

Kad god sam vadio gorivo i palio da potroši iz sistema u proleće sam morao da menjam membrane. Ne znam zašto ali to se dešavalo, trimer marke kinez. Od tada (7-8 godina) ostavim u rezervoaru vrlo malo goriva koliko da filter nije suv i na proleće ga napunim novim gorivom, upalim i membrane više nisam menjao. Moje iskustvo sa kinezom, kupio sam letos viladžer ali ni njega neću prazniti na kraju sezone.

Ja, takođe, nikada nisam praznio moje dvotaktne mašine sa membranskim karburatorima, ali na proleće obavezno istočim staro gorivo i uspem svežu mešavinu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Тример испразним сваки пут кад завршим са послом. Иначе га окачим на зидни носач и једном се десило да исцури гориво (не сјећам се да ли на онај шеширић куд пролазе цријева или негдје друго) па се баш дуго осјетио мирис.

Дувач кад се заврши сезона, а моторка остане са горивом јер скоро сваки мјесец има неки послић па да буде у приправности.

VBV 230E. Купљен првенствено због дувања лишћа, а усисивач ми је био небитан и мислио сам да никад нећу користити.
Кад се радила фасада на кући, усисивач је одрадио посао за десетку. На сва стране биле куглице стиропора, чини ми се да ниједна није остала на земљи.

Nazad
Vrh