Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da to i jeste jedan od razloga sto su nam letnje temperature preko 40 mesecima...Svaka čast. Lepo je videti kada se očisti neki parlog i dovede u obradivo stanje. Kako planiraš da održavaš te međe u ogradi?
Пошто?Kupio sam jednu njivu od 50 ari podeljenu na dva dela.
Parlog je njiva koja je nekada bila obradivo zemljište ali se prestalo sa obradom pa je zarasla u trnje. Za to što ti kažeš su zadužene šume.Da to i jeste jedan od razloga sto su nam letnje temperature preko 40 mesecima...
Parlog je pogresna rec ja bih rekao
Мислим да ће ићи у супротном смеру. Има да дижемо шуме на њивама. Чини ми се да нам је ЕУ дала 2 године да уприличимо карбонски отисак. Ко има шуму моћи ће да седи кући и да бере паре од "карбонског кредита". Ето данас човек пропагира деонице лескара а профит ће, поред рода лешника, бити и карбонски кредит.Kod mene u okolini još ne znam da je neko iskrčio šumu i pretvorio u njivu.
Да знаш. Кад крену да лупају таксе ратарима, товљачима, млекарима... и свим прерађивачима и произвођачима од ових сировна.... биће пара ал' не у нашим џеповима.Usra..... se od para
Čekaj da prvo potroše pare od tartufaМислим да ће ићи у супротном смеру. Има да дижемо шуме на њивама. Чини ми се да нам је ЕУ дала 2 године да уприличимо карбонски отисак. Ко има шуму моћи ће да седи кући и да бере паре од "карбонског кредита". Ето данас човек пропагира деонице лескара а профит ће, поред рода лешника, бити и карбонски кредит.
Si ti to već razvio u biznis? Kupiš plac koji je zarastao, očistiš ga, prodaš drva? Jel prodaš posle i plac po boljoj ceni ili?Polako napredujem...ajde prvo da odgovorim na neka postavljena pitanja...Njiva je koštala 7500, od toga se oduzimaju troškovi čišćenja, tj. 1200.
Nema uslova da bager sve odradi, nema gde da pogura jer su svuda njive i voćnjaci...biće mesta samo za panjeve...namučio sam se pošteno, a rezultat je vidljiv...
Poslednjeg dana pomagao malo i šurak
Iz ove donje parcele izvukao oko 3 kubika sitnijeg drveta...gornju među ću raditi na jesen, kad ovaj podigne pšenicu, pa i tu očekujem oko 3-4 kubika
![]()
Jel si i ranije sadio u tako očišćen parlog? Kako se pokazalo?Ne prodajem ništa...drva idu u kazan, ova njiva konkretno će biti kruškar...gledaću da za 15-ak dana posadim ovih donjih 18ari, a gornjih na jesen
Dušane, nekretnina se ne preprodaje tako kako ti misliš, jer postoji porez na kapitalnu dobit.Si ti to već razvio u biznis? Kupiš plac koji je zarastao, očistiš ga, prodaš drva? Jel prodaš posle i plac po boljoj ceni ili?
Kad vec spominjemo troskove ciscenja , da li je po vama mnogo 1000 e po hektaru krcenje starog napustenog vinograda onim velikim malcerima sto melju sve redom ? Komsija do mene radi upravo pa mogu da predju i kod mene . Znaci melje sve redom do zemlje. I stubove sa sve zicom , i trnje .Njiva je koštala 7500, od toga se oduzimaju troškovi čišćenja, tj. 1200.