Trimeri

I ja mislim da nije mnogo , mada me drugar ubedjuje da jeste . Ne ispusta mi se ova prilika jer ni kod mene u blizini nema nikoga da radi to . Ovo su neki zrenjaninci dosli usluzno da odrade 70 hektara sto je nedavno zakupljeno i odlaze . Muci me samo sta posle raditi sa ostacima stubova koji ostanu u zemlji ?

Kad vec spominjemo troskove ciscenja , da li je po vama mnogo 1000 e po hektaru krcenje starog napustenog vinograda onim velikim malcerima sto melju sve redom ? Komsija do mene radi upravo pa mogu da predju i kod mene . Znaci melje sve redom do zemlje. I stubove sa sve zicom , i trnje .
Ja platio 400 eura za 15ak ari čišćenja šiblja i panjeva od šljive i bagrema, nije bilo puno panjeva, 2 velika od oraha samo. Tako da vidi da li je 1000 puno za hektar. Imam i ja zarastao vinograd a to kombinirka ne može lepo da očisti, ima da ostane žica po njivi. Jedino može da bude problem to što ostane od stubova u zemlji.

Evo kako to izgleda ,mada mi se cini da ide malo brze pa ne sitni bas najbolje . Vinograd napusten najmanje 40 god. Stubovi , zica ,drvece i siblje . Ni vrabac ne moze da prodje .

Sledeca operacija je podrivanje, pa duboko oranje . Tako kazu .

Ta žica može da bude problem...ostaće, da kažem, večito na parceli...pa vulkanizerima vazdan berićeta, a tebi nerviranja što ćeš u pola posla ugledati neželjeni prizor na traktorskim gumama.
A što se brzine tiče, mogao je i sporije...tačno je da i on gleda da što pre završi, a tvoje je da ga opomeneš da uspori i odradi kako treba...

Dušane, nekretnina se ne preprodaje tako kako ti misliš, jer postoji porez na kapitalnu dobit.
Ti zapušteni placevi mogu da se nađu po veoma povoljnim cenama. Pogotovo kad vlasnik čuje koliko će ga koštati čišćenje.
Očišćen plac može biti prodat po višestruko većoj ceni. Ukoliko si vičan tome, imaš alat i sam uradiš čišćenje mislim da možeš zaraditi novac da isplatiš svoj rad, platiš tih 15% poreza i nešto zaradiš. Plus ako izvučeš koji metar drva to je bonus.

Kucajući ovo proradila je u meni Srpska krv pa već tražim načine kako da zaobiđem porez na kapitalnu dobit. :)
Jedan bi bio da novac uložiš u kupovinu drugog placa ili nepokretnosti. Drugi da se dogovoriš sa kupcem i da u ugovoru bude ista cena po kojoj si ti kupio plac dok će ti ostatak isplatiti na ruke. Siguran sam da ima još načina...
Jesam...nekoliko parcela..veoma dobra iskustva...čak u nekim parcelama i bolje nego one koje su bile pod pšenicom jednu godinu, npr.
I meni je logično da bolje rađa. Trava i lišće koje godinama trule poprilično nađubre zemljište. Dok se iz obrađivanih svake godine iznosi biljna materija a đubrenje veštačkim. Nije dovoljno da zameni prvu varijantu.

Isece i zicu na komade od 10-ak cm.
To onda nije dobro ako ostaju tako veliki komadi žice. Ipak je bolja opcija kombinirka ali dosta skuplje, žicu ukloni ručno i posle moraš da spališ sve što kombinirka skupi na gomile.
I meni je logično da bolje rađa. Trava i lišće koje godinama trule poprilično nađubre zemljište. Dok se iz obrađivanih svake godine iznosi biljna materija a đubrenje veštačkim. Nije dovoljno da zameni prvu varijantu.
Dobro je što se tiče humusa i svega ali kažu da navodno treba lepo da istrule sve žile od prethodnih drveća u slučaju da postoje bolesti da se ne zaraze nove sadnice.

Izrada homemade stitnika za trimer,rezac strune mi ne sluzi nicemu i radio uvek sam bez stitnika dok nisam video stitnik za stihl trimer koji nema rezac strune. Pa sam inspirisan time odlucio da napravim nesto slicno jer mi je originalan stitnik ipak bio malo preskup.
Moze se cak dodati i rezac strune po potrebi
2b70dva.jpg
2b7ECdX.jpg

Izrada homemade stitnika za trimer,rezac strune mi ne sluzi nicemu i radio uvek sam bez stitnika dok nisam video stitnik za stihl trimer koji nema rezac strune. Pa sam inspirisan time odlucio da napravim nesto slicno jer mi je originalan stitnik ipak bio malo preskup.
Moze se cak dodati i rezac strune po potrebi
2b70dva.jpg
2b7ECdX.jpg
Taj Štilov štitnik što si video bez nožića za najlon je namenjen za nož (dvokraki, trokraki) ne za kanap. (imam jedan originalni za prodaju ako nekog zanima i sa nožem i bez!)
Svaka čast za trud, ali mogao si da kupiš bilo koji kineski koji ima isti prečnik. Ja sam sa starog Vilidžera prebacio.

Pa kazem ne treba mi stitnik da skracuje strunu vec samo da stiti od trave da ne leti svuda po meni ,originalni takav stitnik je preko 50€ i nema kod nas da se kupi vec moram da cekam 2-3 meseca dok to stigne.
Inace imam originalni stitnik koji sam skinuo jer ne moze da se pomera gde ja hocu sa lakocom.
Ne pustam sve debljine strune na istu duzinu jer ne opterecuje svaka struna isto motor. 2.4 pustam poodosta duze nego 3.0 recimo pa mi rezac strune nema poente
. Cilj je bio dobiti ovako nesto

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh