Trimeri

Mislim da Villageri nemaju dva srafa za štelovanje mešavine već samo jedan.
Moze na proba na nejmu malo da čačka. Mada da je to verovatno bi imao problem i kada je hladan. Probelem sa bombinom hoće da se manifestuje na taj način. Mada ja sam davno imao idetičan problem sa manjim Villagerom i koliko se sećam mebrane su bile u pitanju.

Ne mogu uci u YT, ali mislim na ovom videu da objašnjavaju kako naci stimanje za L diznu, a 2700XC ima i H i L i T (samo neke užasne srafcigere koje ja nemam za stelovanje), ovaj 2100 gotovo sigurno ima barem H i L.

Ma jok, ali je to neka "intervencija" koju možeš sam uraditi, a kod trimera koji mnogo tresu, nije pretjerano neobično da se raštim.
Da ne nosiš majstoru i čekaš kad će uzeti na rad.

Ne mogu uci u YT, ali mislim na ovom videu da objašnjavaju kako naci stimanje za L diznu, a 2700XC ima i H i L i T (samo neke užasne srafcigere koje ja nemam za stelovanje), ovaj 2100 gotovo sigurno ima barem H i L.

Hvala na pomoci. Podesen je valjda se zove ler gasa, stavljen novi filter za vazduh i nova svecica pa cu sutra videti kad budem kosio kako se ponasa trimer i da li ce se gasiti.

Pozdrav,da li neko ima onaj nastavak za trimer sto se okopava sa njim,tj kao mala freza,i kako se to pokazalo?

Jel neko koristio trimer Kasei? Gledao par klipa na YT, hvale ga kao kvalitetnijeg kineza...

Ljudi jel moguće da je stihl fs460 za kilo lakši od 545rx a da su po specifikacijama zapravo skoro isti

Nije moguće, evo pravih podataka:

STIHL

Husqvarna

@Dejanko

Često sam pisao o tome...velike kompanije ne bi bile velike da, bez proverenog kvaliteta, nemaju i odličnu PR kampanju i stalno osmišljavanje kako do kupca i kako "preći" konkurenciju...sve te akcije su zapravo jedna mala prevara, kažem mala a objasniću i zašto.
Naime, za tu akcijsku cenu dobije se samo mašina sa jednim reznim alatom bez ostale opreme koja bi inače bila uključena u komplet koji fabrički sledi kupcu (Uprtač, rezni pribor...nekada davno su uz jače mašine dobijao i cirkular, ali su tu praksu ukinuli i postavili kao opciono).
Tako da kad toj "akcijskoj ceni dodate uprtač (oko 7000k), i nož ili trimi glavu jer se dobija samo jedno ( oko 200ok) dobijate skoro punu cenu proizvoda kao da nije tzv. akcija.Vraćam se na ono "mala" prevara...ovo je ok za ljude koji će se snaći u početku za neke jeftinije uprtače (ili imaju stare), a nož ili glavu kasnije kupiti...pa tako, na odloženo, nabaviti sebi pristojnu mašinu.

Evo gledam opet podatke
Stihl 460 od 8.2-8.5 kg kako na kom sajtu
HQ 545 RX 8.9 kg

Odakle ti ove oznake za HQ fx, fxt, f ?

Taj prika laže na tone. Imam crno na bijelo gdje tvrdi da rezervoar traje tri sata 😂😂😂

"Kasei 52 ka sa 1 litrom 3.5 sata lagane trave .2.5 sata veće trave"
Kasei isti kinez ko i svaki drugi,bolje uzmi vilidzera koji je proveren nego tog kog svega par ljudi hvali a isti ti ga i prodaju.
Sto se tice potrosnje meni se najbolje pokaxao dolmar ms4010 koji trosi bar 30% manje od oleo mac 755 za istu povrsinu ali je osetno slabiji i gori AV od od755.

Kasei servis, noćna mora, šalješ brzom poštom. Garancije 2 naspram 5 villager. Težak ko tuč. Da je duplo jeftiniji od Villagera, pa da čovjek i razmisli o kupovini, a jeftiniji je tek neznatno.

Koliko je to u apsolutnim brojkama?
Meni je najštedljivije što sam koristio 135R husqvarna (35 cc), kao nova i tek razrađenja, sjećam se jednog placa gdje je nekih sat i po trošila svojih 0,6 litara rezervoara :oops: :oops: :oops: To je dakako pola bilo pravo košenje, pola pipkanje silnih ograda, staza i ostalih prepreka.

Dolmar vuče 1.8 kW iz 39 cc sa 13500 rpm, što je baš sila za tu kubikažu, Oleo 2,1 kW iz 52 cc sa 12150 obrtaja, ali su iskusno napravili 1,5 litre rezervoar :)

Kod kineza se ljudi masovno zaleću na 50+ kubika, ali to realno ne troši, već srče.

Poslednja izmena:
Kasei servis, noćna mora, šalješ brzom poštom. Garancije 2 naspram 5 villager. Težak ko tuč. Da je duplo jeftiniji od Villagera, pa da čovjek i razmisli o kupovini, a jeftiniji je tek neznatno.

Koliko je to u apsolutnim brojkama?
Meni je najštedljivije što sam koristio 135R husqvarna (35 cc), kao nova i tek razrađenja, sjećam se jednog placa gdje je nekih sat i po trošila svojih 0,6 litara rezervoara :oops: :oops: :oops: To je dakako pola bilo pravo košenje, pola pipkanje silnih ograda, staza i ostalih prepreka.

Dolmar vuče 1.8 kW iz 39 cc sa 13500 rpm, što je baš sila za tu kubikažu, Oleo 2,1 kW iz 52 cc sa 12150 obrtaja, ali su iskusno napravili 1,5 litre rezervoar :)

Kod kineza se ljudi masovno zaleću na 50+ kubika, ali to realno ne troši, već srče.
Om 755 je primetno jaci od dolmara a te brojke nisu sigurno tacne bar sto se tice rpm plus om755 ima glavu 16.5 santima

Nazad
Vrh