Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam .OM 753 i OM 755 nose iste motore...isto kao i kod (STIHL) FS 250 i FS 350...razlika je u masi zbog antivibracijskog sistema .
Boga mi kad trimer baca negde i te kako se primeti razlika. Bride ruke i posle sat vremena. Al dobro to su već defektni trimeri.Mladom čoveku ništa nije teško i sve može..., ali treba zaštiti sebe, pre svega sebe i okolinu, pa tek onda mašinu.Kad radiš sa mašinom koja ima dosta vibracija, pa pređeš na dobro ušuškan uređaj, isto je kao da iz Lade pređeš u Mercedes.Takođe važi i za suprotno jer samo tad možeš da osetiš razliku i umor koji stvaraju vibracije.E, sad isplativost i realna potreba za takvim mašinama...Moje radne smene nekad su dugačke bile i po 6 sati (pauze za sipanje goriva, namotavanje strune i doručak= 1 sat).Dakle dnevno se radilo po 5 sati i tu je presudno bilo dobar i pravilno podešen uprtač i ispravan ant.vib. sistem.Košenje od sat-dva i ne svaki dan nije nešto što zahteva sve ovo, šta više, i klase mašine taku su podeljene...hobi, poluprofi (zemljoposedničke/zahtevne) i profi.
Hvala Dejane na iscrpnom odgovoru, mislim da ce ovo mnogima znaciti.
E sada , iako sam u zivotu veoma racionalna osoba, kada je alat u pitanju cesto nisam, da ne kazem uvek .
Iako bi mi polu-profi masina zavrsila posao vrv ljubv prema alatu me uvek pogura na ovu jacu stranu.
Jos jedna stvar, kada covek proba snaznu masinu od 50cc bez obizra na konjazu, shvati izreku "no replacement for displacement" (kubikaza je kubikaza), tako da meni sada i stihl fs350 deluje slabasno (molim da se niko ne uvredi), 2.2 konja nije isto u masini od 36 i 45 kubika.
Jasno mi je da i taj stihl prebacuje daleko moje potrebe ali eto.....
Cisto objasnjenje zasto jurim nesto jace i zasto pitam u kojoj meri anti vibracija znaci jer mi je prevashodno potreban jak uredjaj stim da nemam duga kosenja.
Da li je neko kupovao cepice za usi (protiv buke) trebalo bi mi kada kosim trimerom ili kada secem drva motorkom ako ima nesto tako na aliexpressu?
O obrtnom momentu koji je u direktnoj srazmeri snazi (kw) motora ovom prilikom ne bih...Više nisam u smenskom poslu košenja i raščićavanja, ali prethodne sezone gazda u firmi u Austriji je nabavio Stiga program (kosačice i trimere) jer je dobio veći popust na dosadašnje Husqvarna, Jonsered, STIHL kupovine.Reći ču samo ovo....trimeri u smenskom radu su posle mesec dana pokazivali znake slabosti...3 od 12 komada su dizali ler gas na 50%, vraćeni su prodavcu i ne znam za njihovu sudbinu, teški su kao đavo...Ovo je info uz prve ruke...Problem kod OM-ka je mnogo skupi delovi a kvalitet tu i tamo, nema konstantnog kvaliteta, moze da te pogodi masina da za 5 godina ne pipnes nista na njoj a moze da ide na servis nekoliko puta godisnje..
A sta će kad treba da ga ugasi? Da trči po selu i pita "Imal ko vaki Kavaski"
Mislim šalu na stranu, ali koliko kavasaki trimera ima u Srbiji? Mislim ne znam koliko delova se se može naći? A na trimeru postoje oni što se menjaju na sezonu-dve. Da li su delovi tipa mebrane dostupni u Srbiji?
O obrtnom momentu koji je u direktnoj srazmeri snazi (kw) motora ovom prilikom ne bih...Više nisam u smenskom poslu košenja i raščićavanja, ali prethodne sezone gazda u firmi u Austriji je nabavio Stiga program (kosačice i trimere) jer je dobio veći popust na dosadašnje Husqvarna, Jonsered, STIHL kupovine.Reći ču samo ovo....trimeri u smenskom radu su posle mesec dana pokazivali znake slabosti...3 od 12 komada su dizali ler gas na 50%, vraćeni su prodavcu i ne znam za njihovu sudbinu, teški su kao đavo...Ovo je info uz prve ruke...
Privatno kupujem OM mašine već 15-ak godina...posedujem trimere 741 i 280T, motornu testeru 941, trimer za živu ogradu 260, samohodne kosačice Comfort plus 48 i G 53 THX....dakle 6 mašina koje NIKAD, ali nikad nisu zakazale...membrane i filteri se valjda ne računaju.
OM *ov največi jeres je pristanak na kineski brak i mašine sa "H " oznakom su zapravo poboljšani kinezi koje nose (I kaljaju) OM ime...ali tu je kapitalizam i želja za što većom zaradom rekla svoje...O originalima OM ja nemam lošu reč.
@zender kawasaki je odlican. Problem je sto Stiga vise ne ugradjuje njihove motore i vise je nemoguce naci njihov motor sa krstenim prenosom.
@zender kawasaki je odlican. Problem je sto Stiga vise ne ugradjuje njihove motore i vise je nemoguce naci njihov motor sa krstenim prenosom.
Verujem ja tebi i sve to stoji ipak jeste 21. vek, ali baš sam skoro čuo neki podatak o procentu funkcionalno nepismenih ljudi u Srbiji. (mislim da je nešto ispod pola).Ima toliko koliko ljudi zeli da ga kupi, ali iz neznanja da su to fantasticni i dugotrajni motori sa jako niskom potrosnjom i velikim obrtnim momentom verovatno da ne puno.. Nisam rekao da je to brend za svakoga, nego za pismene ljude jer 21 vek je.. Cak i da nesto nema ovde moze se naruciti iz HR ili inostranstva, ja sam nasao prvog dilera za Kawasaki i imam semu uredjaja svaki deo zasebno sa oznakom samo posaljem sta mi treba ( nisam ja poseban da ja imam nego ima sve na njihovom sajtu https://www.kawasaki-engines.eu/en/engines/2-stroke-horizontal/tj-series/tj53e/ ), platim stigne za 20 - 25 dana i to je to..
Verujem ja tebi i sve to stoji ipak jeste 21. vek, ali baš sam skoro čuo neki podatak o procentu funkcionalno nepismenih ljudi u Srbiji. (mislim da je nešto ispod pola).
Što se tiče poručivanja delova sa inerneta tu je procent verovatno i veći. Dobro većina ljudi zna nekog ko se "razume u komjuter" . Ipak 20 - 25 dana je u sezoni predugo. Ponekad je dugo i ovih par dana što se čeka iz Srbije tako da ljudi odlaze u najbližu radnju.
Bilo koja firma koja planira da se probije na tržište mora da obezbedi jedan cenar u zimlji iz koga bi mogli da se poruče delovi (sevise manje više, zna majstor Pera, ako ne zna Djoka ako ne naučiće. ).
Što se tiče Kawasakia stvarno nisam imao priliko da ih srećem ali verujem na reč da su dobri mada vidim da prave samo motor tako da ne mislim da imaju želju da se posvete tom segmentu koji Sthil i Husqvarna dobro drže i kojima je to primarna delatnost.
Ogromna je razlika kad predjes sa vilaggera na stihl koji ima antivib. sistemDakle dnevno se radilo po 5 sati i tu je presudno bilo dobar i pravilno podešen uprtač i ispravan ant.vib. sistem.Košenje od sat-dva i ne svaki dan nije nešto što zahteva sve ovo, šta više, i klase mašine taku su podeljene...hobi, poluprofi (zemljoposedničke/zahtevne) i profi.
Kakvu Formu kad je uvoznik za sve trimere Agromarket a moze i preko Oleo mac da se poruci deo neki.
Sve je to lepo za kawasaki motor a sta cemo sto nema nikakvu antivibracionu podrsku niti servise ? Ako radis pola sata-sat onda ti AV ne znaci nista ali ako radis duze bogme ces osetiti.
Ja sam se lomio izmedju echo 520es/u ,kawasakija 53 i oleo mac 755 . Odlucio sam se za OM jer ima najbolju servisnu mrezu.