Dulkaarpad
Član
Tako je. Samo nisam imao vremena da javim kolegi. Kod nas je bio pre par meseci isti problem, resenje je zamena karburatora, ne vredi krpiti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam OM 741 i STIHL FS 250...za taj posao definitivno STIHL 250, nije mala razlika u težini što je u tvom slučaju presudno, jer jeste OM jači, ali za te poslove ne treba tolika snaga...2,2ks i više nego dovoljno, a 6,3kg je prihvatljiva masa i za duži rad.Zdravo svima. Moj prvi post na forumu...
Zapravo potrebno mi je mišljenje članova koji imaju malo više iskustva sa trimerima.
Dvoumim se između Stihl FS 250 i OleoMac 746t trimera. Cena je gotovo ista s tim što Mac ima više snage dok je Stihl sa druge strane dosta lakši.
Razlika u kilaži nije baš mala 8.1kg naspram 6.3kg. Meni bi trimer trebao za održavanje 20 ari vočnjaka i nekih 50 ari vinograda, stim što bi glavni posao završavala samohodna kosačica a za trimer bi ostao samo posao oko čokota, tj ispod žice. Taj posao bi mi završio i neki jeftiniji trimer ali bih pored toga i krčio šipražje i korov oko samog vinograda i u voćnjaku pa hoću malo ozbiljniju mašinu.
E sad, da li ta veća snaga kod OleoMac trimera zaista vredi toliku razliku u težini. Naravno može i predlog za neki treći trimer, ali ne bih išao iznad 70k dinara.
PRC kineske membrane na Aliju su oko 200 dinara par...Ako su u pitanju kineski trimeri i villager onda nema sanse da bih se zezao i vijao problem, menjao membrane ili slicno kada kompletan nov karburator je do 1500din max a membrane su 700din
Imaš 2 stranice unazad slike mašina koje su radile...nijedna nije slabija od 2.8ks, kada su trimeri u pitanju...2 jonsera i 1 husqv, trokraki nož, dvokraki zakrivljeni i cirkular.Testera OM 941 i teleskopski trimer STIHL KM131r.@dejan 351 Sve ovo tanje rastinje poseces trimerom do zemlje i onda rucno pokupis ovako na gomile za paljenje ? Koji trimer ti je to radio, onaj jaci vrvt ?! Tako nesto i meni treba, da mogu da raskrcim to sitnije a ovo vece posecem do neke visine i ostavim bageru da povadi panjeve. Ovo sto je tanko do 3-4cm debljine nema neki koren i to cu ja mislim moci i plugom da povadim.. Probao sam par komada budakom i nemaju skoro nikakav koren, ima par debljih grancica do 20cm sve ispod je bas tanje od malog prsta iscupa se lagano..