Trimeri

Sabi ga u obrtaje!!!!!
Nemoj na leru radit!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ja otišao da kupim rezervnu glavu za trimer i kupio pauk glavu. Ubedi me prodavac :)
Kaže za rezervu se uzima glava koja nemože da se polomi :)

Sigurno neću ići da mi vrati pare :)
I sam sam razmišljao o optrećenju te glave. Ako stara crkne staviću samo jednu od 2.7.
Inače imam taj fazon i na Boš električnom trimeru pa sam navikao pa se tešim. :)

Poslednja izmena:
Smucice ti se svaki cas da menjas najlon.
I po meni je to glavni razlog zašto nikad ne bih uzeo takvu glavu. Blagi udarac o zemlju u poredjenju sa odvrtanjem šrafa izvlačenjem starih niti, sečenje novih, postavljanje novih i ponovno zavrtanje šrafa ... :) Fala lepo

Ne znam da li neko uspešno i duže vreme koristi glave ovog tipa? Napravili su toliko raznoraznih gluposti i dodataka za trimere od kojih je većina namenjena samo da bi se prodalo naivnim ljudima koji bi da probaju nove stvari koje na prvi pogled izgledaju "Cool". (retke stvari su stvarno korisne).

Tako imamo i gomilu najlona u raznim oblicima i bojam od raznoraznih materijala itd.
Probao sam razne i na kraju sam se vratio na klasični. ;)

Ja koristim "pauk" glavu na oba trimera (Husqvarna 240R i Stihl FS20), na 240R stavljam dva konca i dobijem 4 strune, na Stihl stavljam 4 konca i dobijem 8 struna, sa manje od toga nema smisla raditi na njemu, ima 61ccm i 5.5HP (on ima motor kao Stihl 041). Nemam problema sa trošenjem konca, dosta dugo mogu da radim prije zamjene.Veoma sam zadovoljan sa pauk glavom, može da kosi niže od automatske glave (imam i T45 glavu na 240R) te je zgodna za rad u teškim uslovima, nema šta da se polomi ili ošteti. Pauk glava koju imam je dosta masivna, aluminijski odlivak.

Ovo je forum nije edukativni centar naravno da nerade i nemisle svi isto.. Hvala Brko na tvom odgovoru. Ako mi bude zatrebao pauk, staviću samo jednu strunu od 2.7, i ova moja struna nepuca lako.
Moja mašina je jeftin kinez, pa nebih se baš upuštao u trku sa mašinama koje sadrže neuporedivo kvalitetnije materijale.
Inače ni ovaj pauk nije skup, nesmeta da stoji zlu netrebalo.

Ima tu mnogo i do konca. Sa nekima se nisam usrećio, oni paketići sa 15m raznih proizvođača (kinezi) nisu nešto, medjutim prošle godine sam naišao na dobar konac. U jednoj poljo-apoteci sam kupio konac na metar (mjere sa velikog kotura), i prvi put uzmem 20m i oduševim se, posle kupim još 100m i nedavno sam potrošio i nažalost ne mogu više da nadjem takav konac. Bio je to neki no-name kineski konac no bio je nevjerovatno izdržljiv. Slično pozitivno iskustvo sam imao sa Stihl koncem, ne znam tačno koji je tip bio ali je bio šaren, 2 ili 3 niti različite boje upletene u jedan konac. Susjed mi dao desetak metara (dobio iz inostranstva kotur od 100m) i to reže kao sajla a tako se i troši ali sam čuo od njega da je baš, baš skupo, nešto blizu 40 evra kotur ako nije lagao.

Automatska glava je u svakom slučaju ugodnija za raditi, samo malo udariš o zemlju i sama ispusti konac no dosta su osjetljive, mora se paziti da se ne udari o nešto, mora da se čisti, zna konac da se zalijepi ili upetlja...sto čuda. NIjedno rješenje nije idealno no bitno je da završava posao.

Inače što se kvaliteta struna tiče moje je mišljenje da manje kvalitetni i slabiji trimeri i netreba da koriste strune koje teško pucaju. Zamisao i jeste da prvo struna strada. Mada realno ima i vrlo nekvalitetnih struna koje nisu nizašta pa stradaju i na manju travu.

Moje iskustvo govori da su mi se uvek najbolje pokazale one strune koje su najjeftinije. Kupovao sam i četvrtaste i sa grafitnom sredinom i uvijene sa ivicama, raznoraznih boja... bila neka narandžasta u stihl prodavnici koju sam stalno kupovao... Sada kupujem u husqvarna prodavnici jer se lakše parkira. U tom prostoru je nekada bila stihl prodavnica ali se preselila malo niže. Ista porodica drži obe prodavnice jer je u stihl prodavnici ovlašćeni servis za husqvarnu.
Poslednji put sam kupio neku zelenu četvrtastu po 20din/m. Sekao neki korov od 30-40cm sa sirkom koji je izašao preko metra. Smlatim to sa bilo kojom strunom. Milina je kositi kada si već kosio taj prostor nekoliko puta. Poraste neka trava koja je mekša nego korov u nekoj 'bučini' gde ideš prvi put.
Ono na šta najviše obraćam pažnju je debljina strune jer je za moj trimer preporučena debljina 2,4. Ne kupujem deblju.

Ja koristim "pauk" glavu na oba trimera (Husqvarna 240R i Stihl FS20), na 240R stavljam dva konca i dobijem 4 strune, na Stihl stavljam 4 konca i dobijem 8 struna, sa manje od toga nema smisla raditi na njemu, ima 61ccm i 5.5HP (on ima motor kao Stihl 041). Nemam problema sa trošenjem konca, dosta dugo mogu da radim prije zamjene.Veoma sam zadovoljan sa pauk glavom, može da kosi niže od automatske glave (imam i T45 glavu na 240R) te je zgodna za rad u teškim uslovima, nema šta da se polomi ili ošteti. Pauk glava koju imam je dosta masivna, aluminijski odlivak.
Pre nekoliko meseci sam video na buvljaku takav STIHL trimer polovan iz inostranstva ali očuan kao da je radio svega mesec dana tražio čovek 150 evra za njega ja se nećkao oću neću i kad sam se vratio posle sat vremena on ga već prodao i sad se kajem što ga nisam uzeo

Problem sa strunama koje su nekog drugog poprečnog preseka mimo klasičnog okruglog je u tome što se vrlo lako zalepi u glavi i neće da izlazi. Sa druge starne stvarno nisam primetio da nešto bolje kose ili da su izdžljiviji.

Koristim dugo zvjezdastu "crazy stone" i odlično mi se pokazala. Jedina mana je što se više ureže u ona aluminijumska okca kud se izvlači iz glave pa ih češće treba mijenjati, ali kida travu za sve pare.
Ne lijepi, ne kida se u glavi (kao ona crna villager vortex koja se istopi poput katrana) i traje baš dugo ako ne radim oko betona i kamenja (tad se svaka potroši za čas).

Pre nekoliko meseci sam video na buvljaku takav STIHL trimer polovan iz inostranstva ali očuan kao da je radio svega mesec dana tražio čovek 150 evra za njega ja se nećkao oću neću i kad sam se vratio posle sat vremena on ga već prodao i sad se kajem što ga nisam uzeo

Šteta što si to propustio, jako rijetko se pojavljuju. Jedina mana ej što je baš težak, 11kg ima ali zato je nenormalno jak, kod njega nema gušenja.Posebno je dobar za cirkular tj. krčenje krupnog grmlja jer ima veoma veliki moment dole na glavi i veoma je masivno urađen. Ja ga koristim samo za teške poslove, dakle ako je korov preveliki a mora da se kosi koncem ili ako je baš preveliki pa mora da ide malč-nož, za divlju kupinu isto sa malč-nož i naravno za spomenuti cirkular. Napravio sam mu adapter za standardni pribor sa rupom fi25.4 (koji koristi i Husqvarna 240R) pa mogu na oba da koristim isti alat. Inače koristim Husqvarna Scarlet cirkular, ovaj Stihl sa njim je nezaustavljiv.

Nazad
Vrh