Philby
Član
Najlakše je kad se pravi mješavina podmazati i glavu. Na svakih 10 litara recimo, taman ne zavisi od alata koji se koristi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U mom uputstvu piše na svakih 25h, sad sam proverio. Ne piše ništa za količinu, ali neću preterivati.Mislim da u uputstvu pise da se podmazuje na 8h rada.
To se redovno dešava, nikakav problem.Da li je problem ako se trimer ugasi usled nestanka goriva, u smislu da posle teško upali i sl?
Piše i ovo :Mislim da u uputstvu pise da se podmazuje na 8h rada.
Zbog čega je toliko važno? Šta će se desiti ako se ne podmaže ali kao se preskoči jedno ili dva od tih tvojih desetočasovnih podmazivanja?Najvažnije podmazivati. Nekoriste ni svi trimer u istim uslovima, pa netreba se baš opterećivati sa vremenom podmazivanja od recimo 10 sati.
Onda će se bobansupergenije umešati i reći kako treba samo štil kupovati. Lepo sam i sam napisao ispod da se netreba opterećivati previše. Ja kosim za celu godinu oko 30 sati trimerom pa meni ovo i ima smisla, inače to sam pročitao u uputsvu. A ti slobodno reci nešto ako imaš pametnije da napišeš, i obrazloži to što pišeš ukoliko sam nešto pogrešio.Zbog čega je toliko važno? Šta će se desiti ako se ne podmaže ali kao se preskoči jedno ili dva od tih tvojih desetočasovnih podmazivanja?
Prvo će početi ležajevi da sviraju, pa će napraviti lufta i na kraju odu zupčanici u ugaonom prenosu...Zbog čega je toliko važno? Šta će se desiti ako se ne podmaže ali kao se preskoči jedno ili dva od tih tvojih desetočasovnih podmazivanja?
A što se tiče podmazivanja glave...naravno treba dodati (na 20 sati rada), ali ne treba preterivati sa količinom...previše masti dodatno greje zupčanike.Takođe je jako bitno kontrolisati i semering, ako je popustio, sva mast odlazi u cev, pa tako vlasnik misli da troši mast u radu i nemilosrdno puni glavu...