Trimeri

To što u nazivu ima naziv majstor ne znači da je majstor za štelovanje karburatora. A možda je i samo permutovao slova...
Ja se ne razumem u karburatore i ne pokušavam da bilo šta da diram... važno mi je da pratim uputstva proizvođača kao i dobru praksu korisnika. Pravilnom upotrebom bez prevelikog opterećivanja pokušavam da produžim vek mašini... jer relativno lako ću novu kupiti ali kad počne da radi nepravilno i kada padneš u ruke majstora.... svi znamo kako to izgleda...

Ne, L u ovom slučaju znači 'LOW', i odnosi se na podešavanje za niske obrtaje.
H se odnosi na 'HIGH', odnosno visoke obrtaje.
Te membranske karburatore su tako reći izmislili u Tillotsonu, Walbru i drugim anglosaksonskim firmama tako da oni sigurno oznaku L nebi koristili kao skraćenicu od 'Luft' (koji je,naravno, nemačka reč).
Ono 'majstorovo' podešavanje karburatora nebih komentarisao, ali za njegovu edukaciju bih mu preporučio da pročita malo ranije napisane postupke koji su ovde pravilno prezentirani.

Ne, L u ovom slučaju znači 'LOW', i odnosi se na podešavanje za niske obrtaje.
H se odnosi na 'HIGH', odnosno visoke obrtaje.
Te membranske karburatore su tako reći izmislili u Tillotsonu, Walbru i drugim anglosaksonskim firmama tako da oni sigurno oznaku L nebi koristili kao skraćenicu od 'Luft' (koji je,naravno, nemačka reč).
Ono 'majstorovo' podešavanje karburatora nebih komentarisao, ali za njegovu edukaciju bih mu preporučio da pročita malo ranije napisane postupke koji su ovde pravilno prezentirani.
Pa dobro mirosti, jel vidiš da majstor kaže drugačije.

Ја што прочита, обојица су написали исто....са другчијим књишким знањем и објашњењем. Један стручно а други по локалном мајсторски.
Можда су те ознаке, пошто је тестера женског рода, да је "Н" нећу а да је "L" лабав

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Na mom kinezu (vilager) je glava na dobrom putu da se preseli na vjecna lovista nakon samo jedne sezone (jedna zakacka slabo drzi pa se otvara sa te strane). Negdje na temi sam procitao koja se u praksi glava najbolje pokazala (cini mi se huskvarna) ali ne mogu sad da nadjem gdje je to pisano. Zna li neko koji je model u pitanju?

Izbor je pao na womax
Teca moj ga koristi cetvrtu godinu, prezadovoljan je, videcemo kako ce se pokazati kod mene.
fde2e3f42fd31f9fe5287ebd41c3fc42.jpg

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Na vilagere,demone,straus,gude,keno,einhel i ostale kineze ide glava 10x.1.25.... moja preporuka vam je komatsu glava...

- Glava namenjena za teže uslove rada
- Metalni umetak na udarnoj kapi produžava radni vek
- Kapa ima takozvanu "STAY ON" oprugu koja prilikom rastavljanja nemože da izleti...
testirana vise puta... prosle nedelje je u dva dana pokosila 17.000 kvadrata bez ikakvog traga rada na njoj...
pisao sam vec par puta da testiram delove..od svih glava ta komatsu ubedljivo drzi rekord...

Izbor je pao na womax
Teca moj ga koristi cetvrtu godinu, prezadovoljan je, videcemo kako ce se pokazati kod mene.
fde2e3f42fd31f9fe5287ebd41c3fc42.jpg

Srećno košenje, javićeš utiske. Guglajući malo i gledajući klipove jeftini kinezi praktično koriste skoro iste delove. Demon, Womax, AGM.. ovaj poslednji sam takođe uzeo u razmatranje ima bolju garanciju od Demona.
Koristi li neko Hyundai trimer ima početni od 17.000 a ima tri godine garancije. Verovatno mu je kvalitet ulepšani kinez kao vilidžer ali ipak ni garancija nije za baciti.

Hvala puno, naravno. Moj cale ima agm, prosle god ga platio 18000din, super je- mada sve je to isto, uporedjivao sam ih, jedino sto sauh ide kontra i dugme za on/off isto kontra. Osim toga sve je isto. Ovaj ima 2 god garancije, pa neka tera dok tera. Razradio sam ga u mestu, sa za nijansu malo jacom mesavinom, potrosio nekih 800ml corbe, prvo ler, posle malo gas, i spreman je ko zapeta puska.
Moracu da probam travnjak sa njim, preko glave mi razvlacenja kablova el. kosilice.
1379f4ab48241970273f7c910b485ef7.jpg

Skini auspuh, očisti ga.. takodje može biti da je izduv začepljen sa garežom na samom cilindru... Ako to nisi čistio nikada za tih 10 godina, mislim da je velika verovatnjoća da je to osnova tvog problema ..
Što se karbura tiče, oni su oko 1000 dinara kompletan nov na motobike sajtu imaš.

Inače, ja sam danas kupio u Woby hausu Gude trimer od 1ks na velikom sniženju sa 12000 na 5500 dinara.... Privukla me je ta cena od samo 5500 pa sam ga kupio iako je slabiji model... Nek radi kolko radi i ja sam zadovoljan za te pare, a i svakako ima garanciju godinu dana...
Nisam imao do sada ništa od tog Gude brenda, pa moram priznati da me je prijatno iznenadilo to što ga koristiš 10 godina bez problema.
dule majstorr to je odlicna cena dobro si prosao

Nazad
Vrh