Trimeri

Sad opet cackam oko trimera. Kada stavim prst na onu rupicu od rezervoara, tj zapusim je, gas se smanji. Da li on tuda treba da uvlaci vazduh uopste? Nakom principu to funkcionise?

vektrabg

radio sam test pre nekih dve nedelje u vezi konca....ubedljivo se najbolje pokazao italijanski Siat twist konac...sve sisa i brije ispred sebe...kad preracunamo kvadrate objavicu koliko se pokosilo sa 10 koturicem

dobar uprtac je stihl profi.....e sad cena je paprika ali vredi
nozevi dali stihl dali husqvarna...doduse cekam rezultate za jedan nemacki after noz pa cemo videti...kopija stihl samo laksi malo

za potrosni materijal mozes preko mene sigurno ces proci jeftinije

@brkin-sonta
Hvala na dragocenim savetima i tvom vremenu. Verujem da ce mnogi takodje biti zahvalni ovim savetima.
Nadam se da ces imati vremena da odgovoris na moju privatnu poruku.
Hvala!

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Da li su bolje poluautomatske ili automatske glave?

Ako sam razumeo poluautomatska glava se udari o zemlju u toku rada da bi silk izasao, a automatska sama izbacuje silk.

Poluautomatska je u redu, za kosenje trave, ali ako imam potrebu na losim uslovima da pomalo izvlacim strunu(manje nego sto daje poluautomatika) manuelno je jedina opcija.
Ovo je moja glava(za trimer):
https://www.hscmsc.co.uk/nylon-line...tecomec-2-line-professionaltrimmer-head-p1902
Potpuno je metalna, i verovatno neunistiva.
Mirosti gde si kupio trimi glavu i da li može za BC900? Cena?

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Ja ovu glavu koristim bas na BC900, posto je na Huskvarni veci navoj.
Doneo mi je dobar prijatelj iz Nemacke, nemam ideju za cenu posto sam nesto prebijao sa njim. Mislim da kosta 30-40€ ako je negde ima za kupiti..
Nema sanse da bih sada koristio bilo koju plasticnu jer mi ova izuzetno odgovara.
Struna se prljavom terenu cesce mora izvlaciti, ali opet je daleko manja potrosnja, jer mogu da izvucem tacno koliko zelim.
U travi je odlicna situacija, jer je izvlacim posle desetak minuta, cisto da ne pukne na izlazu iz glave od uzuljavanja.

Koje je priblizno vreme kosenja placa od 10ari? Koliko se benzina i silka potrosi?

Ja deset ari pokosim od 5 popodne do mraka.
Trimer mali Villager bc900. Potrosim flasu od 2 litra(uvek malo ostane) benzina.
Skoro je potpuno ravno, i kosim redovno..
Husqa 445rx u tim uslovima ne radi mnogo brze, ima kracu sipku(posto je sumski cistac), pa je koristim uglavnom za tesku sikaru sa nozevima..

10 ari se može riješiti čak i srpom :haha:, samo je pitanje koliko vremena je na raspolaganju. Obično je teže koscu nego stroju, no, ako je stroj kojim slučajem preslab, napravi se pauza. Stroj se ohladi, a kosac pićem rashladi. :ppozdrav:.

Mirosti, kada kod tebe padne mrak(ne mislim na oči)?

Ma deset ari izgleda bezopasno na prvi pogled, ali kad pocnes da mases i kada te oblije prvi znoj pomesan sa usitnjenom travom, odjednom se situacija promeni i tih deset ari se poprilicno uozbilje.
Sta znam, racunam da je 'domraka' oko do pola devet ili slicno..

Hvala.
Zato sam stavio naglasak na vrijeme. Ako imaš vremena napraviš to u tri navrata po sat i pola mahanja (uklj. pauza za pivce). :ppozdrav:
Ako se radi u odjednom, to je površina za samohodnu šišalicu, ako se kosi svakih 10-15 dana, ili za strižnu kosilicu, 2 ili 3 puta godišnje.

Trava do kolena - skoro pa brijanje - za 10 ari vocnjaka ogradjenog, pored stabala ima i 3-4 reda metalnih stubova zaostalih od nekadasnje loze, zatim kanal ispred i sa dve strane ograde u komsiljsko nekih pola metara potrosio 1.5l mesavine i 6m kvadratne 2.7mm sthil-ove strune sa H535RXT.
Doduse vodio sam racuna o potrosnji i goriva i strune, ne zato sto sam hteo da ustedim vec sa koliko moze da se zavrsi posao.

Ja sam sličnu površinu radio u subotu, ali ima gomila kamenja i betonskih komada na koje se nit samo topi.
Otprilike sam istu količinu goriva potrošio (oko 1.5 l), a silika nekih 5 m zvjezdastog 2.7 mm i pred kraj zafalilo za četrdesetak kvadrata. Villager bc1250s sa fabričkom glavom.

Kod husqvarne je opruga u glavi izuzetno slaba i po neravnom terenu se lako zapne da izbaci i kad nećeš ako se ne pazi. Mnogi ubace onu tvrđu kao iz villagera i tad je bez mane.

Neko me ureko.posle potrosenih 5 l goriva novi fs 55 poceo da lupa u kucistu.i ima drugaciji zvuk dok radi.upali lepo.problem se nije javio dok sam radio vec kad sam sutradan upalio trimer.svakako ce u servis cim krenem za grad ali me zanima sta bi to moglo da se pokvari tako brzo?

Nazad
Vrh