Trimeri

Sad ja udavih ovde neduzne clanove, imao bih jos jedno pitanje, koja mast za podmazivanje glave se pokazala kao dobra?
Inace, hvala @eDGe na odgovorima

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Demon je previše slab, za novu sezonu ide novi jači model. :osmeh:

Trimer Fighter 6.2ks "GRATIS DOSTAVA"12 Mj.garancije (220 KM)
http://www.olx.ba/r/29530519/76635
ma ovi svi mnogobrojni kinezi realno imaju oko 1.5 ks. Radio sam s timslavnim Demonom, trimer nije loš, solide izrade. Malo više goriva troši, ali tko radi s trimerom ne trba da gleda puno na potrošnju, jer kad sve sabereš nisu to velike količine goriva u sezoni. Ovaj Demon uspoređujem sa Husqvarnom 235 ona ima 1.8 ks. Ona je brža u radu, nemaq vibarcija, manja potrošnja. Veća sanaga za jedno 20-30% u odnosu na demona. Zato je i cijena ove Husqvarne bila 4.5 x veća od Demona. kažem radim i s jednim i drugim trimerom pa su iskustva iz prve ruke

Zdrav razum kaže da to ne može da ima toliku snagu za te pare. Pa to čovek ne bi mogao držati u rukama, a ne daj boze da udari sa nožem u nešto pokida sve živo u njemu ili bi izvadio panj gde je udario.
Cista navlakusa.
Za hobi korisnika villager bc900 je idealan. Nije skup, delova koliko hoćeš, snage ima dovoljno za kosenje, nije veliki potrošač.
E sad ko ima dublji džep on će kupovati poznate marke a za nas obične smrtnike ovaj je best by.

Sad ja udavih ovde neduzne clanove, imao bih jos jedno pitanje, koja mast za podmazivanje glave se pokazala kao dobra?
Inace, hvala @eDGe na odgovorima

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Grafitna mast bilo koja, ital ili oregon, razlika je u ceni oko 100 din...

http://www.ms-joker.rs/prodavnica/p...renosne-glave-stihl-80-g/category_pathway-400 mast za podmazivanje glave.imam takvu

- - - - - - - - - -

xlxsn9.jpg

Trebalo bi da dodje podmazana...ali kod kineza se nikad nezna....ako bas hocete org mast onda stihl...od 600/800 din tuba....a slobodno mozete i obicnu tovatnu mast u spric za injekciju i napunite glavu.
Pre više od godinu dana član za koga (većina) smatra da ima relevantno ponajviše iskustva, prvenstveno u servisiranju mašina sa "malim" a "visokoobrtajnim" motorima, je preporučio, u nedostatku odgovarajuće (originalne) masti, da u glavu trimera može komotno i obična "tovatna", naravno, zadovoljavajućeg kvaliteta...
Mada, desilo se jedared da nisam imao tovatnu, već ubacim litijumsku, verovatno je važnije da ima bilo kakvo podmazivanje, nego nikakvo...
I ne treba preterivati sa količinom masti, primetih da se pojačano ugreje ako se nadruka previše...

Ovako imam neki Straus trimer sa kojim imam problem skoro od samog pocetka. Situacija je ta da trimer ima problem sa prvim paljenjem i to mi se desava kada se rezervoar isprazni do kraja kad radim i sledeci dan napunim rezervoar, pritisnem nekoliko puta pumpicu i povucem sauh. Onda pokusam da ga upalim, kurblam dosta puta, ali nece da se javi. Onda skidam svecicu, posto je presaugovao, i kurblam da izbacim gorivo iz motora. Vracam svecicu, i on vidi cuda upali:D. Ovo mi je vec dosadilo, posto pored ovog trimera imam jedan Villager koji pali ok i kad se desi da ispraznim rezervoar do kraja.

Sta bi moglo da bude uzrok mog problema? I kako ga resiti?

Ja već četvrtu sezonu za podmazivanje koristim samo tovatnu mast.
Ubacim pola običnog medicinskog šprica na svakih 7-8 utrošenih rezervoara (kad se setim).
Nikada se glava nije zagrijana a radi se uglavnom po 2-3 rezervoara bez prekida (osim sipanja goriva), što sa silkom što trokrakim nožem.
Trimer je kinez i dosad je izgoreo nešto preko 100 litara mešavine.
Kod ovih "renomiranih PRC proizvođača" čini mi se postoji nepisano pravilo - što ga više paziš, sve se češće kvari - ... :osmeh: ...

Zato i prelije sto se kurbla dosta,pa ako je mokra svecica znaci dobija gorivo,ako je suva onda ne dobija...cisto nagadjam ali mozda membrane okrtele i\ili filter goriva prljav.Kakva je varnica jel krupna?-dali kad ugasis masinu mozes lako nakon toga da je upalis i dali je mokra svecica nakon gasenja kad je izvadis,mozda i fals vazduh vuce negde-interesantna diagnostika toga je da se uzme neki zapaljiv sprej i prsne malo i ako promeni zvuk tu vuce.Sacekaj da ti se javi @Brkin Sonta.

Kad ugasim trimer mogu odmah lako da ga upalim posle toga. Kad odvrnem svecicu ona je suva, sivkaste boje. Sad varnica na svecici je onako crvenkasta, sad nisam siguran kolika treba da bude? Sto se tice filtera za gorivo nije do toga, posto sam skoro novo stavio crevo sa filterom i isto je.

Nekad ne primetim da je pri kraju, a nekad ga ispraznim kad znam da ga neko vreme necu koristiti duze vreme, da ne stoji mesavina. Isto radim i sa drugim trimerom koji imam, ali je razlika sto on posle toga upali:).

Imam novu informaciju u vezi trimera. Sad sam nesto cackao i primetio sam da kada stisnem pumpicu ona kada se desava ovaj problem sa paljenjem trimera, povuce samo malo goriva, i nekako je mlohava, nije onako kako bi trebalo da protekne kroz sistem.

Poslednja izmena:
Ovako imam neki Straus trimer sa kojim imam problem skoro od samog pocetka. Situacija je ta da trimer ima problem sa prvim paljenjem i to mi se desava kada se rezervoar isprazni do kraja kad radim i sledeci dan napunim rezervoar, pritisnem nekoliko puta pumpicu i povucem sauh. Onda pokusam da ga upalim, kurblam dosta puta, ali nece da se javi. Onda skidam svecicu, posto je presaugovao, i kurblam da izbacim gorivo iz motora. Vracam svecicu, i on vidi cuda upali:D. Ovo mi je vec dosadilo, posto pored ovog trimera imam jedan Villager koji pali ok i kad se desi da ispraznim rezervoar do kraja.

Sta bi moglo da bude uzrok mog problema? I kako ga resiti?
Nešto tako se meni počelo dešavati na BC900 i očistio sam neko reče filter goriva pa videću sledeći put kako će se ponašati. Pozdrav

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Kupio sam u petak one velike slusalice - antifon slusalice za ponistenje buke. Do sada sam koristio one spuzvene cepove sto se stavljaju u usi. Slusalice su dosta bolje, jedino sto ne mozes sesir normalno da stavis. Preci cu na kacket! :)

I korisno je...kad si stalno u galami,meni se nekad zagluve kao da luciano pavaroti(bog da mu dusu oprosti) mi se na uvo drao.

@bora ja ih stavim polozeno, da taj gornji deo ide iza glave kod usiju,, kad prskam i kapu normalno na glavu.
Kad kosim trimerom preferiram bubice i mobilni, em bolje upije buku, em je zanimljivije slusati radio nego da pricam sam sa sobom.

Kupio sam u petak one velike slusalice - antifon slusalice za ponistenje buke. Do sada sam koristio one spuzvene cepove sto se stavljaju u usi. Slusalice su dosta bolje, jedino sto ne mozes sesir normalno da stavis. Preci cu na kacket! :)
Ja imam takve i obavezno ih koristim i kad radim sa trimerom i sa frezom, treba cuvati sluh

Nazad
Vrh