Trimeri

stihl trimeri koji dolaze kod nas (najjaci trenutno na trzistu) se prema recima prodavca sklapaju u Brazilu. Po recima samog servisera kvalitet je drasticno opao od legendarnih serija fs350\450.

Ja imam trimer marke "bavarija" inače PRC...bio je znatno jeftiniji od viladžera, pa sam ga zato uzeo...o ovim skupljim stilovima i husvarnama nisam ni razmišljao...
No sve ima svoju cenu, i to mi je bilo jasno i tada i sada, tri godine je besprekorno radio i onomad kanap za paljenje se izvukao i ostao napolju...kad sam rasturio taj deo, ustvari je feder iskočio iz ležišta...namestio sam to nekako i upalio ga posle toga dvaput, no ,opet se desilo isto...srećom sam imao još malo za kositi, tako da sam bez gašenja završio taj deo...
E , sad treba ponovo kositi...da li da probam da sam nameštam ili moram kod majstora...da li uopšte ima rezervnih delova?

Drugari,planiram sutra da kupim stihl fs 55.treba mi da dopunim kosenje na jednoj parceli gde traktorska kosacica ne moze svuda da pridje.hteo sam vas pitati koji dodatak za kosenje najmanje sitni travu posto bi se ona posle balirala?visoka je preko kolena trenutno.
Druže uz fs 55 dobijaš dvokraki nož dok za glavu moraš da doplatis . Bar je tako bilo kad sam ja kupovao ...Dvokraki nož je solidan za visoku travu ,zelje i td.

Tako je.sa glavom za strunu i stitnikom izasao 25500.prvi utisci su odlicni.jedino sam dva puta opizdio nozem u kamen...ali noz je taman za visoku travu.

sta mi se nisi javio za karburator? em su jeftiniji od nas em si ti u pretplati

Kad stignem do toga da se trimer počne raspadati k'o motorka svojevremeno što je, i da je dalje ulaganje potpuno finansijski i racionalno neisplativo, ondak fino se obratim ovom sveznajućem auditorijumu pitanjem, pa tu "naletiš" ti kao stručnjak, kao s onom forom sa "popravkom" cilindra od motorke, a za šta ja uopšte nisam znao da može, pa motorka uz zaista minumum ulaganja opet radi, a bio sam spreman da je penzionišem...
Koju, uzgred budi rečeno,(motornu testeru) koristim više nego novu...
Tako da znate, "garanciju" ne uzimajte u obzir pri kupovini tih jeftinih PRC Kina trimera, ali zato je dostupnost delova i njihova cena više nego, blago rečeno, zadovoljavajuća...
Jedva izabrah kod koga da kupim karburator...:ppozdrav:
A otišle samo membrane....:osmeh:
Mrzelo me da ih menjam, a i trebao mi više trimer, navikoh na njega, kako sam ga kupio, nož se ne skida s njega, a ručna kosa sva zarđala, eno je visi na gredi kuće...:cao:

Sava-Šajkaš
Čestitam kupovinu i ja, i da te dugo služi, makar "garanciju"...
Izvini, ne mogah izdržati, omaklo mi se...::namigivanje::

@Philby mislim da sam na netu gledao neku jeftinu motorku demonstraciju\reklamu i zamisli naopako stavili lanac...

Ja sam držao u rukama takvu motorku u Bijeljini, u određenom tržnom centru. Bio na odjelu alata i vidim nešto mi na toj motorci čudno, uzmem u ruke, okrećem, gledam, jedva shvatim u čemu je stvar. Jednostavno nisam mogao da povjerujem da bi neko mogao to uraditi...

Vidio sam oglas za taj trimmer, 6.2KS i 100 kubika zapremine. Koja bi to mašina bila kada bi te vrijednosti bile tačne.

Da li je normalno da se na bc 1900s pri dodavanju vrlo malog gasa ne pokrece glava sa silkom, nov sam uzeo pa ne znam, ili mozda treba nesto da se posteluje?

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

100cc?...ne verujem ni da je blizu....stihl 880 magnum ima 120cc ali ono je cudoviste jos ako mu stavis 404 korak,bas bih voleo cisto da probam tu motorku...jer nesto duze da je drzim ne verujem da bih mogao:osmeh:

- - - - - - - - - -

Da li je normalno da se na bc 1900s pri dodavanju vrlo malog gasa ne pokrece glava sa silkom, nov sam uzeo pa ne znam, ili mozda treba nesto da se posteluje?

Po pravilu čim se pipne gas glava sa silkom treba da se pokrene, a na leru da stoji. Treba malo odraditi sa njom, pa onda odlučiti. Srećno!

Moguce, tek sam sagoreo onaj prvi rezervoar na leru i po malo peckao gas

Bas ako si ga jedva pipnuo mozda nije pokrenuo ili zavrteo ali mislim da nije nikakav problem u pitanju-nema da brines,iako kad sam skinuo svecicu cisto da vidim kako izgleda malo je crna deluje kao da fabricki je malo bogatije nastelovano ili ja jednostavno je ne ganjam dovoljno ipak radi extra tako da to nije vazno.

Posle ovog prvog rezervoara na leru, mogu da udjem u vrzinu?
Kako procitah u uputstvu ne bi valjalo prvih 10 sati da se pegla na punom gasu, nego, onako, umereno

Sta znam,ja ni ne peglam pun gas za nisku travu onako po osecaju da se ne muci masina...,pricao da sam imao polovnu husqvarnu 235fr nista joj nije bilo dobro,samo mi nije jasno kako je neko mogao onoliko da je pohaba-ono bi bas i da hoces trebao da se potrudis-naspram nje neispavne viliger je pozlacena rolsika.

Nazad
Vrh