Trimeri

Zaboravio sam da je jedina bitna razlika koju sam uočio kod modela sa djeljivom cijevkom na sredini da je zgodniji za transport (nemam iskustva koliko je čvrst spoj) i kod nekih se položaj rukohvata podešava bez alata. Opet i to treba provjeriti kako je izvedeno jer je jednostavna kopča sa četiri šarafa vjerovatno čvršća.

Ono profesionalno/poluprofesionalno/amatersko sve više gubi smisao i kod poznatih proizvođača jer nema starog kvaliteta, a kod kineske robe mi je tek upitno.

O kvalitetu danas je suvišno pričati.
Bolje kupiti tri jeftinije masine nego jednu skuplju.
Imaš 6 godna garancije delovi jeftini i lako dostupni.
Ovako kupiš jednu skupu mašinu, mazis-pazis ako nešto crkne padne ti mrak na oci.
Jedina stavka koja može da opravda cenu su neke specijalne karakteristike koju mozda nemaju ove jeftine masine. Pa da čovek ide tim putem.

Kad skupis skupu masinu sa njom radis a kad kupis jeftinu ona ti je vise u servisu. Dzaba sto je u garantnom roku kad mi nije tu kad mi treba. Pouzdanost je jako bitna stvar. Moj OleoMac 746 me nikad nije izneverio a sta sam sve sa njim uradio. Za pocetak sam iskrcio 500m vrzine sirine 5 m koja nije krcena zadnji 20 godina. Narednih godina dok nisam kupio tarup sam kosio vise puta godisnje po vocnjaku i okucnici oko 2ha. Sve sto sam menjao je filter za gorivo i svecicu. I da, slomio sam rucke jer sam siblje umesto cirkularom sekao trokrakim nozem kao sekirom udarajuci. Sad imam skarlet cirkular i milina.

Kod svih servisa je tako. Jedan dio je loša roba, a drugi što bi neki pokvarili i bilijarsku kuglu, a ne motorni alat.

Pisao sam ranije kako sam jednom svratio kod komšije zbog nekog posla i dolazi drugi komšija da traži motorku. Ovaj ga odbije kako mora sjeći nešto kod mene i pokaže mi u ćošku šupe smotanu ćuskiju koju je par dana prije posudio. :osmeh:

Kad skupis skupu masinu sa njom radis a kad kupis jeftinu ona ti je vise u servisu. Dzaba sto je u garantnom roku kad mi nije tu kad mi treba. Pouzdanost je jako bitna stvar. Moj OleoMac 746 me nikad nije izneverio a sta sam sve sa njim uradio. Za pocetak sam iskrcio 500m vrzine sirine 5 m koja nije krcena zadnji 20 godina. Narednih godina dok nisam kupio tarup sam kosio vise puta godisnje po vocnjaku i okucnici oko 2ha. Sve sto sam menjao je filter za gorivo i svecicu. I da, slomio sam rucke jer sam siblje umesto cirkularom sekao trokrakim nozem kao sekirom udarajuci. Sad imam skarlet cirkular i milina.
Kao što sam rekao pre a i sad koristiti mašinu u granicama mogućnosti.
Nije trimer za obaranje bagrema i bukvica po njivama.
Ako odeš u neki servis ovlašćeni za neku robnu marku videćeš koliko ima mašina na opravci. A delovi i rad pola masine.

Najskuplja mašina može da ode u servis već posle par dana, meseci. Nema nikakvog pravila osim onog osećaja srama i tuge za novcem koji si dao dok komšija sa tri puta jeftinijim knezom žali i pali.
Sujeta je zaznuta stvar...

Ako odeš u neki servis ovlašćeni za neku robnu marku videćeš koliko ima mašina na opravci. A delovi i rad pola masine.

Najskuplja mašina može da ode u servis već posle par dana, meseci. Nema nikakvog pravila osim onog osećaja srama i tuge za novcem koji si dao dok komšija sa tri puta jeftinijim knezom žali i pali.

Може и дрвеће дебело до 15 сантиметара да се обори тримером али не може ножем. И не може ни циркуларом на силу. Нож није за жбуње дебље од пола сантиметра. Може и дебље али тад га уједа и глава са зупчаницима ( мењач) и кардан и даље према мотору трпе велика оптерећења посебно ударна кад нож удара по дрвету. А сви који користе нож видели су да је нож од меког материјала и да га турпија лако скида.

Nasi stari su nekada krcili sume bez motorke i bez trimera, rucno....Ne treba preterivati , zna se sta je za sta napravljeno, sekirce za pojas pa trsi

Nemam nameru da se stobom prepucavam. Ti koristi sta hoces, ja sam zadovoljan mojom masinom i svakom bih je preporucio.

Drugari,planiram sutra da kupim stihl fs 55.treba mi da dopunim kosenje na jednoj parceli gde traktorska kosacica ne moze svuda da pridje.hteo sam vas pitati koji dodatak za kosenje najmanje sitni travu posto bi se ona posle balirala?visoka je preko kolena trenutno.

Prilično. Na prvu vidim da je prva kolona malo nesrazmjerna (vjerovatno zbog zaokruživanja dolazi do razlike u koraku), ali ne znam nijednu mašinu da koristi 5% mješavinu pa je i nebitna. Poslednja kolona isto pred kraj identična pretposlednjoj, par ćelija treba prepoloviti vrijednosti.

Nisam imao vremena da "visim" na Forumu, pa ste ostali uskraćeni za priču, kako sam prošao sa "garancijom" na PRC Vilager trimer...
Doneo sam ga iz servisa...
J..... sam im sve po spisku, bacili ga u neki ćošak i j.... im se za nj...
Naručio NOV NOVCAT, kompletan karburator za 1.200 dinara u jednoj (proverenoj) internet prodavnici, namontirao u sopstvenoj režiji, i danas posle posla kosio travuljinu na livadi za obrok konjetini za naredne dane, pun gasssssss!!!
Auto prikolica bila puna za 10 minuta !!!
I sad vi "brendirani", sa "fensi" mašinama, zapitajte se koliko bi koštao ceo karburator za vaše trimere ?
I još ako ništa ne znate oko popravke istih,a trimer vas "izdao", posle isteka garancije, biću "bezobrazno iskren", najebali ste...
CENU (nikada više) NE OPRAVDAVA i kvalitet (namerno malim slovom), sve štancaju braća s Istoka, pa i taj čuveni Stihl !!!
Da, da, tvrdićete Vi, pa postoje normativi i kontrola kvaliteta...
Da, da, reći ću Vam ja, ko i moja "garancija" od 2 godine za PRC Vilager-a....
Živeli Vi meni, :ppozdrav:a ko hoće (ili ima) nek' i kupuje šta mu srce ište, a buđelar dozvoljava...
Ja ću (kad ovog sahranim i dušu mu izvadim), ponovo pazariti PRC kineza od trimera za 100 i kusur evrića, a ovaj će služiti za čerupanje (delova)...

To je ona prica da ti je bolje da servisiras karburator nego da kupis nov zamenski kineski sto moze odmah da ne radi kako treba...ja kad bih kupovao da mi kazu ova masina je 100% proizvedena u nemackoj a skuplja je toliko i toliko a ova sklapana u kini,dzungli ili gde god odmah bi iskesirao i vise za onu prvu.Slazem se da visok kvalitet mora imati i adekvatnu cenu ali potrosacu je danas i to realno uskraceno ispada da placas ime a ne kvalitet koji je nekad ono nosilo.

I to je tacno...zamisli da dodje kod nas i da vidi kako se krpe putevi kad jedan baca asfalt sa kamiona a drugi tapse lopatom-ja pa se zacudim.Mada i to je pozitivno naspram toga da iskrivis felnu.

Nisam imao vremena da "visim" na Forumu, pa ste ostali uskraćeni za priču, kako sam prošao sa "garancijom" na PRC Vilager trimer...
Doneo sam ga iz servisa...
J..... sam im sve po spisku, bacili ga u neki ćošak i j.... im se za nj...
Naručio NOV NOVCAT, kompletan karburator za 1.200 dinara u jednoj (proverenoj) internet prodavnici, namontirao u sopstvenoj režiji, i danas posle posla kosio travuljinu na livadi za obrok konjetini za naredne dane, pun gasssssss!!!
Auto prikolica bila puna za 10 minuta !!!
I sad vi "brendirani", sa "fensi" mašinama, zapitajte se koliko bi koštao ceo karburator za vaše trimere ?
I još ako ništa ne znate oko popravke istih,a trimer vas "izdao", posle isteka garancije, biću "bezobrazno iskren", najebali ste...
CENU (nikada više) NE OPRAVDAVA i kvalitet (namerno malim slovom), sve štancaju braća s Istoka, pa i taj čuveni Stihl !!!
Da, da, tvrdićete Vi, pa postoje normativi i kontrola kvaliteta...
Da, da, reći ću Vam ja, ko i moja "garancija" od 2 godine za PRC Vilager-a....
Živeli Vi meni, :ppozdrav:a ko hoće (ili ima) nek' i kupuje šta mu srce ište, a buđelar dozvoljava...
Ja ću (kad ovog sahranim i dušu mu izvadim), ponovo pazariti PRC kineza od trimera za 100 i kusur evrića, a ovaj će služiti za čerupanje (delova)...

sta mi se nisi javio za karburator? em su jeftiniji od nas em si ti u pretplati

Nazad
Vrh