Trimeri

Danas se malo kosilo u višnjiku pa da pokažem trimer a i košulju iz koje "curi" 1,5 litara Jane prerađene u znoj.

Uploaded with ImageShack.us

Ma traktor i kosi između redova a trimer u redu.
Zašto su voćke krive - to je već više puta ispričana priča i nikad nije prošlo bez suza::samo bes::. Uglavnom poplave i vjetar u ovo doba prošle godine i poslje toga 2 puta ispravljano a teći se put nije stiglo. Ova godina izrazito sušna , 85 litara do sada , pa čekam kišu i stupiće pa u akciju.

u vezi ostrenja noza , ja obicno brusilicom na kojoj je lamelna ploca za finije brusenje, ostri dobro i ne skida puno....

Slavonac ispravljaj ovo dok se još može ispraviti, lep, veliki voćnjak, ali na oko :nono:

evo moga bc1900 juče u akciji sa nožom

image000lg.jpg

bogami liči na prašumu , ovo je međa iznad moje kuće na selu , prošle godine smo sve sasjekli na golo , ove godine ima bagremića debljine i do 5cm mamicu im

Ovako je bilo i kod mene kad sam dosao na imanje.Haos.A "idilu" upotpunila kupina koja se plela za bagrem.1ha ovakvog "obradivog" zemljista.Husqvarna je resila problem za nekih 4 meseca.

original su nosači od njega , mada sam vidjao i neke druge kod ljudi koji isto imaju 1900 , oni mi se ne svidjaju nikako jer imaju dosta plasičnih dijelova na sebi
ovi su veoma udobni

I učinilo mi se da su udubni.
Pored Stjila imam i Alpina garden 414 staru 20-tak i više godina koja radi odlično sve te godine nije baš ergonski s njom raditi jer nema volan već samo dršku i
samo jedan kaiš što ide preko ramena pa razmišljam ako ima mogućnost da kupim nosače od neke druge marke. Na njihovom sajtu nema ni slike ni cijene pa ako neko zna nešto veše neka napiše. Pretpostavljam da bi bili jeftiniji od Sthila i Husgvarne.

Jutro sam na svom trimeru zamjnuo 4 - krakni nož sa 3 - kranim nožem za travu. i maogu reći da je sa 3 k nožem lakše kositi travu jedno 10 puta.

Mene sutra čeka košeje vrzine trimerom, nešto slično kao kod savorisa, večeras sam naoštrio nož, podmazao glavu i sutra ako ne bude kiše u akciju, treba da okrčim put do livade, niklo bagrenje i jasike.... Inače i kod mene je opasač ispi koa kod sava, mnogo je udobam, predgodna serija ima mnogo plastike i dosta žulja ovaj je super...

Nisam imao problema sa sajlom za sada. Inače kosim s njim samo travu o košnji kakvih drvenastih biljaka i ne pomišljam.

Nazad
Vrh