Trimeri

E pa to je onda razlog zašto je u mom 1900x silk bio slepljen,,izgleda su i oni koristili istu metodu..samo su ga prekuvali..:)

Mislim da oni koriste neku hemikaliju zato bude "slepljen" silk i kod mene je tako bilo mada nisam siguran ali mi se tako čini no to i nije neki veliki problem važno je da te mašinice lepo rade

Nekoliko pitanja.
Kupio sam pre 10ak dana trimer Villager 1900s, nisam imao ranije iskustva sa trimerima. U pocetku sam imao problema sa prvim startovanjem, nije hteo da upali, posle sam video da nije dobro nastelovana sajla gasa, to sam podesio i upalio je. Nisam ga nesto dugo razradjivao, ostavio sam ga na leru jedno 15ak min zatim sam kosio lagano, nisam dodavao pun gas, kaze u uputstvu da prvih 10 sati rada ne treba raditi sa punim gasom. Noz se pokazao mnogo bolji za travu koju sam kosio, dosta korova...

E sada mene interesuje sledece. Dosta mi je bucan trimer, tj cuje se jak metalni zvuk, i to se najvise cuje kada dodam lagani gas i dok ne pocne skroz da se vrti noz dole na glavi, znaci pretpostavljam da je to kardan ili menjac, kada dam jaci gas to se ne cuje. E mene zanima da li to tako treba, ili se mozda nesto sjebalo, mozda se nesto raklimalo, mozda nisam dobro razradio trimer.

Nadam se da ce mi odgovoriti neko od korisnika ko ima isti trimer.

Znaci kada kazem kardan i menjac, ne razumem se najbolje u to i ne znam na koji nacin se prenosi pogon sa motora na noz, ali mislim da je nesto u vezi sa time.

Ja sam početkom ove godine uzeo 1900x ali nisam primetio nikakav metalizirani zvuk ni kada stavim glavu sa silkom, ni sa trokrakim nozem.

Pitao sam u radnji coveka, kaze da postoji neki dobos kod kvacila i da on vibrira i cuje se tako, samo dok ne pocne da se vrti noz dole. E sad meni se cini da mi se to bas cuje, **greška li ga, videcu, koristicu ga ovako pa cu da vidim, ionako je garancija 2 god.

Nov sam na forumu,imam trimer STIHL FS 56,za moje potrebe je jako dobar,zadovoljan sam sa njim.Interesuje me koju glavu sa niti moze da se stavi na ovaj model trimera.
Unapred hvala i pozdrav

@ Matkee
Oštrim nož od trimera, mora se, istupi se oštrio sam malom brusilicom pod uglom koji je već na nožu i treba nastojati da se sve strane jednako skinu i da ne pregori od brusilice i odmah će lepše raditi

Hvala kolega @urban, na ovom, ali i na svim prethodnim odgovorima, primer pravog člana foruma koga ne mrzi da svoje znanje podeli sa drugima...::svaka cast:::ppozdrav:

Pozdrav svima!
Nevidim razlog zašto bi se morao oštriti nož?
Kad posle pola sata košenja, bude isto toliko tup kao što je bio pre oštrenja...možeš jahati na njemu
Nećeš seći meso sa njim, nego travu mlatiš.

Jer oštrite i silak? NE,,,tako da netreba dirati ni nož! Jedino ako hoćeš debalansirati...

pozzz joe!

Koja je to ravna pljosnata turpija? Koja granulacija..ili karakteristike ,jer..u pravu si, može da zatreba.Pitam čisto da ne uzmem nešto grublje,pa da ne skinem sloj na nožu.

Nov sam na forumu,imam trimer STIHL FS 56,za moje potrebe je jako dobar,zadovoljan sam sa njim.Interesuje me koju glavu sa niti moze da se stavi na ovaj model trimera.
Unapred hvala i pozdrav
ja imam taj trimer vec 6 godina i na njemu je autocut glava,imas je u svim stihlovim servisima,ali pasu i druge glave,ja sam ovu dobio u originalnom pakovanju

ljudi,noz se ostri kao i sav metalni rezni alat,a kako,po pravilu turpijiom,koga"mrzi"tu je brusilica pa polako

ma šta ga imaš milovati turpijom , preletiš ga brusilicom po dva puta sa svake strane naizmjenično u krug i bog te veselio
ljudi to je obični komad željeza šta tu ima da se izmišlja sa turpijanjem
bojite se za balans , pa šta mislite kakav je balans kada pičneš nožom od kamen :haha: a da mu naškodi možda par grama debalansa na tako malom prečniku

Nazad
Vrh