Danas sam kosio sa mojim BC 1900 XC, ali sam u samom startu imao probleme. Prvo primetim kad sam ga palio da sam morao ta potegnem uze jedno 7-8 puta dok je upalio. Posle kad sam poceo da kosim on nema snagu, slabo prima gas, a i ne moze da primi maksimalno gas. Kad sam skinuo svecicu, a ona garava i zamascena, a imam i sliku da vidite kako izgleda.
Posle je ocistim, osmirglam i malo dolijem benzina u mesavinu i poce on malo bolje da radi, ali i dalje slabo. Bas sam se mucio, a i potrosnja je bila dosta velika.
Onda skinem svecicu sa testere koja je kao nova. Boje peska i suva ko barut.
Posle toga on kao jos malo bolje poce da radi, ali i dalje nije to to.
Onda posto sam potrosio tu mesavinu napravim mu mesavinu 2% samo 0,5l i to mu sipam i onda je mnogo bolje radio, a najbolji osecaj je bio kad je pocela da nestaje mesavina, turaza kao da je kavasaki. Posle napravim jos 0,5l iste te mesavine i tek onda dobija onaj pravi rad. Dobro prima gas, ima dobru turazu i ne gusi se u jakoj travi. Medjutim na kraju skinem svecicu, kad ona ponovo zacadjavena.
Sad mi nije jasno sta mu je koj djavo? Da li ga zeza nesto karburator? Ili mozda nesto drugo?