Trimeri

Pa cim okrenes (kao i kod trokrakog noza) pocinje ta druga strana da sece. Jedino ako kod stihla nije to fiksno, al ne verujem.

Pitanjce,ler gas problem,.zrak i smjesa poštelani kolko se dalo,. kad se smanji gas ler ostaje na pol gasa i tek za nekoliko sekundi se skroz smanji.Kad je hladna mora raditi minutu-dve tek onda dobije onaj svoj šus.Dal do fergazera ili??

Poslednja izmena:
pozdrav svima.
pre par dana kupio sam fs 55 sa nozem. Primetio sam da su obe strane noza naostrene ali u radu samo jedna strana sece, da li to znaci da se noz moze okrenuti pa i druga strana da se koristi ili se samo jedna strana koristi i ostri?
Možeš okrenuti kako hoćeš, kad oštriš vodi računa da podjednako skidaš obe strane zbog balansa.

- - - - - - - - - -

Pitanjce,ler gas problem,.zrak i smjesa poštelani kolko se dalo,. kad se smanji gas ler ostaje na pol gasa i tek za nekoliko sekundi se skroz smanji.Kad je hladna mora raditi minutu-dve tek onda dobije onaj svoj šus.Dal do fergazera ili??
Meni liči na loše podešen L, drugo,tebi zaglavljuje ručica gasa na džojstiku, lepo se vidi na kraju videa na 5:25

Poslednja izmena:
Interesuje me nesto, kakva je razlika izmedju dvokrakog i trokrakog noza, mislim oba su za istu namenu ali sta je prednost jedno g a sta mana drugog i drugo kakva je razliak izmedju cirkulara i testere, za koju je namenu sta?

Dobro ti je rekao Dejan zapinje ti rucica gasa na đojstiku rastavi pa prekontroliši a mozda je oslabio feder na leptiru karburatora pa nema više snage da vraca sajlu moze i to biti meni je jednom puko taj feder dešava se, naj jedostavnije ti je rastaviti đojstik ako i nebude do njega malo podmazeš te polugice ako nista drugo i obavezno provjeri kad rastaviš đojstik dali sajla ima neometan hod u božuru posto se zana desiti da se pojavi hrđa u božuru pa sajla mema slobodan hod zbog toga.

Interesuje me nesto, kakva je razlika izmedju dvokrakog i trokrakog noza, mislim oba su za istu namenu ali sta je prednost jedno g a sta mana drugog i drugo kakva je razliak izmedju cirkulara i testere, za koju je namenu sta?

Циркулар и тестера , то је једно исто. Кружна тестера или циркулар. А моторна тестера има ланац и не пореди се са тримером. Постоји додатак за комби систем тестера са мачем и ланцом али то је друга прича. Двокраки раван нож има исту функцију као трокраки и четворокраки једино што трокраки и четворокраки имају сечиво два више па би требало да лакше и боље секу траву. Двокраки нож са крајевима савијеним на доле служи за млевење тањег жбуња, купиње, ....

Poslednja izmena:
Циркулар и тестера , то је једно исто. Кружна тестера или циркулар. А моторна тестера има ланац и не пореди се са тримером. Постоји додатак за комби систем тестера са мачем и ланцом али то је друга прича. Двокраки раван нож има исту функцију као трокраки и четворокраки једино што трокраки и четворокраки имају сечиво два више па би требало да лакше и боље секу траву. Двокраки нож са крајевима савијеним на доле служи за млевење тањег жбуња, купиње, ....

Hvala na odgovoru, razjasnio si mi za nozeve, kada sam pomenuo testeru i cirkular mislio sam na ovo
http://postimg.org/image/6y76t80m9/
http://postimg.org/image/40f9wmza9/

sto se motorke tice znam sta je, imam je a sto se tice sto pominjes sistem tester sa macem to mislis kao acesor za trimer, da li na svaki trimer tj. na ove sto mislim FS120, 250 i 135R moze takav dodatak sa macem za kresanje vocnjaka?

Na vecinu trimera dodatak sa macem moze se namontirati ali se prvenstveno mora znati debljina i broj nutova kardana i cevi. Kod ovog prodavca iz Subotice ima objasnjenje na sajtu i u razgovoru sa njim se moze poruciti koji odgovara. ali to na manje snage nebih stavljao jer oko 30cm je mac

То су комби системи. Мотор се купује посебно.а додаци који могу да буду тестера , фреза, гумени ваљак, четка за лишће и осталу прљавштину, главе за нож и главу за,силк, маказе за живу ограду. Купују је одвојено од мотора и коштају од преко 200 па до преко 700 евра плус мотор који може да буде са ручицама или оном за једну руку. А снага стругања не може да буде иста као код моторне тестере . Та тестера, је за окресивање грана .
Овај циркулар са слике може на све тримере са карданом никако са сајлом. Овај са шиљатим зубима је за танко жбуње и трње а сиви Скарлет сече и дрвеће од 15 сантиметара у пречнику. Имам такав и у комбинацији са Вилиџером не зна шта је багрем од два три четири метра висине пречника 15 сантиметара или трњина прст дебљине.

Једино што је трњина тврда и жилава и брже га тупи од бреста и багрема.

Poslednja izmena:
Sumadinac-Gruzanin@

razumem o cemu pricas mislis na modele poput ovog http://www.stihl.com/STIHL-power-tools-A-great-range/CombiSystem-and-MultiSystem/CombiSystem/CombiEngines/21251-1493/KM-130-R.aspx
http://www.barrysgravely.com/shop/hand-held-equipment/multi-task-tools/stihl-km-130-r/

http://www.husqvarna.com/rs/accessories/oprema-za-trimere-i-motorne-kose/teleskopska-testera-pa1100/
ovo je dodatak za specijalizovani trimer poput KM130R a da li se ovako nesto http://www.husqvarna.com/rs/accesso...orne-kose/glava-teleskopskog-dodatka-pa-1100/ montira na obican trimer od 2ks, mislim da se skine glava od trimera i montira ova testera?

vica022@

koliko sam te razumeo kazes da je ovako nesto izvodljivo, da li ovde ima podataka o tome http://www.husqvarna.com/rs/products/135r/#specifikacije?

- - - - - - - - - -

Nemojte da mi zamerite jer zaista nisam imao dodira sa trimerima generalno se ne bavim poljoprivredom vec je u pitanju puko odrzavanje pa zato nisam imao predstavu o ovom dodatku koji pomenuo vica022@. Sada sam video o cemu se radi i jasno mi je.

Не може тај додатак на обичан тример. Тај додатак има другачији систем повезивања,са,мотором. Да би тај додатак повезао морао би да скинеш главу са зупчаницима ( неко је зове мењач мада нема логике ) што произвођач није предвидео из вероватно.оправданог разлога. Спој додатка и мотора је такав да се једноставно раздваја и спаја . А може да буде и шипка кардана довољне чврстоће и јачине за 1,5 метар дужине , за 2-2,5 метра би можда био преслаб и пуцао би плус квачило па остали делови за спајање мотора и кардана. Једноставно, ако произвођач не препиручује не треба ни радити.

- - - - - - - - - -

nesa07 ослободи сандуче не могу да ти се шаљу поруке.

- - - - - - - - - -

nesa 07 Ај опет обриши 5-6 порука из сандучета.

Koliko sam shvatio Jonsered je Husqvarnina firma cisji su proiyvodi istog kvaliteta a po nesto nizoj ceni, da li ih ima kod nas i da li su im cene istaknute jer na ovom linku http://www.jonsered.com/rs/ nema nista istaknuto.

- - - - - - - - - -

I jos jedno pitanje kako mogu da proverim koji je model iz koje godine?

Da, ali ju je Husqvarna "dobila" kupovinom jedne druge firme, pa je i Jonsered išao "u paketu"..
Inače, to je bila Švedska Firma,Jonsered je mesto kod Geteborga, a sad je kompletna proizvodnja preseljena odatle...
Samo je BRAND ostao...

Ako mozer malo blize....hoces reci da se Jonsered proizvodi verovatno u Kini? Da li se zna koji modeli se proizvode u matici a koji u PRC sto se tice Husqvarne i Sthil-a?

- - - - - - - - - -

Koliko je pametna kupovina preko HU
HUSQVARNA 135 R__________________CENA 390E
HUSQVARNA 543 RS_________________CENA 450E

Ako mozes malo blize....hoces reci da se Jonsered proizvodi verovatno u Kini?
Pa i Husqvarna su Šveđani...Zvanično, sedište firme je u Stokholmu...
Pred kraj prve decenije dvehiljaditih, kupili su jednu lokalnu firmu u P.R.C. i napravili greenfield investiciju u izgradnju novog i modernog pogona za proizvodnju (ili sklapanje)...
E sad, šta se proizvodi u matičnoj državi, a šta drugde, po novim "međunarodnim" zakonima nisu u obavezi da obelodane, osim da na samom proizvodu, ukupno, navedu zemlju proizvodnje, što može značiti da se celokupan sklop proizvodi u Švedskoj, a samo se sklapa u Kini, a može i obratno, ko će ga znati...
Sačekaj ove bolje poznavaoce motornih trimera (testera) pa možda i bude malo konkretnije objašnjeno to što te zanima...

Pa i Husqvarna su Šveđani...Zvanično, sedište firme je u Stokholmu...
Pred kraj prve decenije dvehiljaditih, kupili su jednu lokalnu firmu u P.R.C. i napravili greenfield investiciju u izgradnju novog i modernog pogona za proizvodnju (ili sklapanje)...
E sad, šta se proizvodi u matičnoj državi, a šta drugde, po novim "međunarodnim" zakonima nisu u obavezi da obelodane, osim da na samom proizvodu, ukupno, navedu zemlju proizvodnje, što može značiti da se celokupan sklop proizvodi u Švedskoj, a samo se sklapa u Kini, a može i obratno, ko će ga znati...
Sačekaj ove bolje poznavaoce motornih trimera (testera) pa možda i bude malo konkretnije objašnjeno to što te zanima...

koliko ja znam,a znam posto mi drugar radi u Husqvarni...sediste je u gradu Husqvarni po cijem imenu se i firma zove.koliko znam od njega svi strojevi se proizvode u njihovim halama,to za kinu mi nije poznato.oni veoma drze do kvaliteta i cak isticu da ne rade kao stihl po kini.

koliko ja znam,a znam posto mi drugar radi u Husqvarni...sediste je u gradu Husqvarni po cijem imenu se i firma zove.koliko znam od njega svi strojevi se proizvode u njihovim halama,to za kinu mi nije poznato.oni veoma drze do kvaliteta i cak isticu da ne rade kao stihl po kini.
Sedište je BILO u gradu Huskvarna (a naziv Firme je Husqvarna) i to proizvodnja pušaka jer su sa tim počeli, ali sedište Firme Husqvarna je u:
Husqvarna headquarters in Stockholm

Husqvarna moves to new headquarters at Lindhagensgatan 126 in Stockholm. Previous address St. George Road 143. Postal address and telephone numbers are unchanged.
Address: Lindhagensgatan 126
PO Box 3022 4, 104 25 Stockholm
Phone: 036- 14 65 00 For more information, please contact Pontus Ekholm, press contact, telephone 08-7 38 61 85th

ok.ocigledno da si bolje informisan! nisam sa drugararom o tome skoro razglabao! sledeci put kad se cujemo raspitacu se detaljno o svemu.

Nazad
Vrh