Trimeri

ja sam za takve poslove kupio oleo mac bc220t i prezadovoljan sam.odlicna masina,lagan mali potrosac...milina sa njim raditi.samo da pomenem da sam pre njega imao kineze.

Ulje koje koristite za trimere je
Sthil-ovo http://intercom-su.co.rs/wp-content/uploads/15998-0781-319-8401.jpg
Husqvarn-ino http://www.husqvarna.com/rs/accessories/oprema-za-trimere-i-motorne-kose/two-stroke-oil,-hp/
ili http://www.husqvarna.com/rs/accessories/maziva-kanisteri/two-stroke-oil,-xp-synthetic/#articles
za ovo prvo, da li je to, to sto kupujete na litar (tako sam negde procitao) i koliko vidim cena je 1.000,00 negde mi se cini da sam procitao na forumu da je skuplje ili koristite neko drugo Husqvarna ulje?

cirkular je najbolji ovaj (kako sam informisan na forumu), da li je tako i da li treba koristiti stitnik za cirkular ili moze bez njega da se radi?

posto zaista nemam nikakvih iskustva sa trimerima osim onog sto sam procitao na forumu i koliko sam zapamtio da pitam i sledece,
1. da li se kosi posto kisa stane ili mora da prodje par dana da se prosusi i trava i zemlja?
2. da li je i kada je potrebno nositi zastitnu opremu, mislim na naocare i da li je potrebno i kada se zastiti posto sam negde citao da se ljudi sve user... od trave i sa cime se od cega stitis?
3. koliko sam shvatio kada se kosi visoka trava najbolje je koristiti noz ili cirkular ako je teren cist ako nije radi predostroznosti se kosi silkom da li je tako? Ako se kosi silkom da li je bolje koristiti stitnik ili bez njega?
4. silkom se moze kositi sta? trava, zeljasto, maladi izdanci?
5. prvo se kosi silkom pa onda se prodje gde treba cirkular, da li je tako?
6. trokraki noz, sta kositi sa njim?
7. struna - koju debljinu, oblik koristiti za sta? visoka, niska trava, korov, zeljasto, izdanci....

da li postoje gluplja pitanja ne znam jbg. to je sto je.

Poslednja izmena:
Mozes ti kositi i po kisi ako hoces samo sto leti voda na sve strane, najbolje je bar dan da precedi .Od zastitne opreme po meni ti je naocare ili vizir jos bolje obavezno i cizme a ostalo kako hoces. Dok je trava niza i nije pregusta koristim strunu a za iole vecu trokraki noz. Cirkular koristis za deblje drvenaste izdanke i tvrde korove a ne za travu. Najbolje je jednom radi sigurnosti pokositi strunom i ako ima nekih opasnosti kao kamen ,panj ili slicno skloniti ili obeleziti pa kasnije mozes trokrakim nozem. U principu noz vecinom koristim jer mnogo manje se napreze motor i manja potrosnja goriva spram glave sa strunom. Stitnik se neskida sem rada sa cirkularom gde se koristi metalni stitnik . Mozes ti stitnik i skinuti ali je teze i kositi i odrediti visinu a drugo sto leti sve zivo po tebi. Stitnik kao drugo ima i nozic koji sece strunu na odredjenu duzinu da nebi previse dugacak bio. Struna se po debljini koristi za odredjenu snagu motora koja je preporucena, i tako bi i trebalo raditi. Znaci nemogu ja staviti koju hocu nego koja je namenjena za taj model sa snagom. Ja licno koristim husvarnino ulje vec godinama a cena mu zavisi od radnje do radnje i uglavnom je oko 1000 rsd za 1L

Prijetelju brat donijeo trimer Fextec. Ima 50-tak kubika i 3 Hp,a samo oko 6 kila tezine. Moj Oleo m ima sa gorivom skoro deset a 2,5 Hp. Kakav je Fuxtec trimer?Ovaj je kupljen u Njemackoj. Da li je to realan odnos snage i tezine ili je i to jedan u nizu, iz Kine? Nekako mi djeluje vinjav za toliku snagu. Ne svida mi se i sto je kardan iz dva dijela.

To je još jedna u nizu kineskih prevara, sedište "firme" zvanično jeste u Nemačkoj (kancelarija, sto, dve stiolice i komp),sve drugo dolazi iz Kine, uklj. i laži o 3ks i 6kg mase.

Nisu to kineske prevare nego zapadnjackih firmi i ovih nasih prevaranata koji uvoze. Za kineze se zna sta sve stancaju i sta kopiraju ali su njihove cene proizvoda toliko smesne da po to neko nebi ni nacrtao masinu a kamo li proizveo celu. Ali zato se zna ko ubira kajmak

Husqvarna 128 R

14y096b.png

Hvala,nekih mesec dana radim sa njom.
Namestio sam danas stihlovu strunu cetvrtasu,mnogo je bolja od one husqvarnine koja je dosla uz trimer.(bar se meni tako cini)

Ma takoreci nikad strunu nisam istu koristio jer stalno takoreci i menjaju. Jednom sam husvarninu strunu kupio neku koja je prepletana kao uze i ta mi se jedino ekstra pokazala ali tad je nadjoh i vise nikad . Slicne sam uzimao ali nijedna kao ta ni blizu. Sad vecinom kosim sa cetvrtastom posto su vecinom malo deblji korovi u pitanju

Tu kao uže prepletanu strunu proizvodi i Oregon, ali je preporučuju kao "tišu" , tako se i zove "wihsper" a to nam je poslednja briga (da bude tiša i do 50%).
Najvažnije je da je neka kvalitetnija - da se ne razcvetava.

Pocelo da mi curi gorivo na cepu rezervoara(kada se nagne prema cepu) hoce i pri kosenju kada ima vise benzina u rezervoaru.
Da li bi valjalo da ubacim parce automobilske unutrasnje gume preko one gume u cepu ili se kupuje drugi cep,svaki savet je dobrodosao?

Mnogo ti je velika unutrasnja automobilska guma. Bolje uzmi neku manju obicnu kesu za prvu pomoc dok ne kupis drugi cep. To je bar jeftino.

Da, za prvu pomoć kesa i preko nje zavrnuti čep samo će verovatno povremeno morati da odpusti da uđe vazduha kako se bude trošilo gorivo. Stvaraće se vakum.

Nazad
Vrh