Trimeri

Nemo' se opterećavaš (s pare), što bi Šojić kazao, sve se svodi na to da je u pitanju veliika multinacionalna kompanija, sa širokim spektrom proizvodnog programa, ko će im sve pohvatati čime se sve bave i gde šta proizvode, znaš i sam da takvi pokušavaju da pronađu svakakve načine za sakrivanje poslovanja, i izbegavanja plaćanja režija državi u kojoj (ili iz koje) posluju...
Ali da se radi o ozbiljnjoj i konkurentnoj Firmi, sa nesumnjivo dugom tradicijom kvaliteta, to stoji...

Husqvarna i Jonsered su veće godinama iste firme sa istim proizvodima (na pločicama proizvoda Jonsereda i piše "Husqvarna AB"),Husqvarna je kupila Jonsreded,ali je ostavila brand (slično kao što je Makita kupila Dolmar).Jonsered je dosta popularan u USA, nema nikakve razlike u mašinama, osim u boji i oznakama.Postoji još jedan podatak, najjači modeli su ipak pod Husqvarna imenom (tek da se zna ko je gazda),a jedini pravi benefit kupovina Jonserica je to da ih ne kopiraju azijati kao Stihl / Husqvarnu, dakle kupovinom Jonsereda kupujete gotovo sigurno original.

- - - - - - - - - -

Ljudi imaju svakojaka iskustva sa tim,ali ako neko svesno napiše čiste laži (Austrija,3,5 ks...) onda ne treba očekivati ništa drugo osim laži...100x ću napisati...ako mora kinez, onda Villager.

Da li je Jonsered nesto jeftiniji od Husqvarne i da li postoji neki link kod nas a da mogu da se vide modeli i cene?

Da li je Jonsered nesto jeftiniji od Husqvarne i da li postoji neki link kod nas a da mogu da se vide modeli i cene?
Ne, cene su skoro iste, mada trenutno u ponudi samo jedan model :sta:...evo linka...http://www.jonsered.com/rs/trimmers-brushcutters/gt-2125/

- - - - - - - - - -

Koji mi onda Villager preporucujete do 25000 din.? Treba mi za kosenje 1 h vocnjaka po redovima.
Sačekaj malo, sad će se javiti "Villageristi"

Hvala, ali na tom linku da kazem...pa skoro da nista nema tj. osim jednog trimera nema nista, zasto je to tako?!
I da pitam jos nesto, gledao sam trimere u radnji kada se pritisne gas kod Husqvarne nekako kao da zateze dok kod Sthila ide mekse, da li je to tako ili je kod konkretnog modela mozda neki problem?

Koji mi onda Villager preporucujete do 25000 din.? Treba mi za kosenje 1 h vocnjaka po redovima.

Bezi od toga,dodaj jos malo i kupi pravu stvar,ja imam i trimer i testeru i to nije nizasta samo igracke za dvoriste.Najveca greska u mom zivotu su kupovina tih igracaka na koje sam se odlucio slusajuci ljude sa foruma.Imam ih pet godina,veoma malo ih koristim jer stalno nesto fali.To su stvari za dvoriste a ne za vocnjak 1h.

Stvarno ne znam, ali na diler lokatoru nadjite Kruševac, ili najbiliži grad pa pitajte šta imaju na stanju...037/ 44-16-33No code has to be inserted here.
AGROMOTOR M

ADRESA

Dušanova br.36
37000 Kruševac

- - - - - - - - - -

Bezi od toga,dodaj jos malo i kupi pravu stvar,ja imam i trimer i testeru i to nije nizasta samo igracke za dvoriste.Najveca greska u mom zivotu su kupovina tih igracaka na koje sam se odlucio slusajuci ljude sa foruma.Imam ih pet godina,veoma malo ih koristim jer stalno nesto fali.To su stvari za dvoriste a ne za vocnjak 1h.
Rasprava "Villager Za i protiv" može da počne (1000x), mislim da sam napisao.."ako mora kinez", naravno da 1Ha nije malo, ozbiljan trimer za toliku površinu košta duplo više od sume o kojoj čovek priča.

Najskuplje je da krenes da kosis jer je trava vec velika jer na primer zbog vremena nisi magao da odradis krenes da radis i on drka,e tad kazes bolje da nisam ga ni kupovao ili da sam kupio ono sto treba.Viladzer je za dvoriste i nemojte bacati pare jer dok ga odneses u servis i prodje 7 dana zavrsices sa rucnom kosom koju vec imas.Znaci ne mora kinez ili kupi sta valja ili nemoj kupovati je moj savet iz licnog iskustva.

Najskuplje je da krenes da kosis jer je trava vec velika jer na primer zbog vremena nisi magao da odradis krenes da radis i on drka,e tad kazes bolje da nisam ga ni kupovao ili da sam kupio ono sto treba.Viladzer je za dvoriste i nemojte bacati pare jer dok ga odneses u servis i prodje 7 dana zavrsices sa rucnom kosom koju vec imas.Znaci ne mora kinez ili kupi sta valja ili nemoj kupovati je moj savet iz licnog iskustva.
Pa ja sam do sad sve kosio sa rucnom kosom i ide to dosta dobro,ali rekoh ajd mozda bi to trimerom islo lakse i brze,ali izgleda nista od toga. Dobar trimer kosta skoro 50 000. a za te pare mogu da kupim bocnu frezu(rucni rad)

Nisam siguran koliko ti mogu pomoći ali iskusniji će prokomentarisati. Ja sam se patio i patim se i dalje sa jednim kinezom i razmišljam o Stihl fs55 modelu. Na sajtu piše da je preporuka za površine od 10-30 ari. Da li to znači da u jednim danu nije preporučljivo da se pokosi više od 30ari? Ako je tako kolegi cika_lazi bi trebalo tri dana da odradi svoj hektar. Meni dva jer imam manju površinu. Cena mu je 30-ak hiljada a koliko vidim sada je na popustu ali ako se doplati za trimi glavu onda mu to dođe na isto.
Šta mislite o ovome što sam napisao?
Hvala

Pa ja sam do sad sve kosio sa rucnom kosom i ide to dosta dobro,ali rekoh ajd mozda bi to trimerom islo lakse i brze,ali izgleda nista od toga. Dobar trimer kosta skoro 50 000. a za te pare mogu da kupim bocnu frezu(rucni rad)
Za tu povrsinu pre bih skupio novce za neki motokultivator sa kosom i frezom a i prikolica ce dobro doci. Da kosis rucno ili trimerom to je po meni robija za bilo koga ili samo ako se nicim drugim nemoze kositi. Jeste stavka mkt ali ce otplatiti vrlo brzo i kicma nepati ni priblizno

Nisam siguran koliko ti mogu pomoći ali iskusniji će prokomentarisati. Ja sam se patio i patim se i dalje sa jednim kinezom i razmišljam o Stihl fs55 modelu. Na sajtu piše da je preporuka za površine od 10-30 ari. Da li to znači da u jednim danu nije preporučljivo da se pokosi više od 30ari? Ako je tako kolegi cika_lazi bi trebalo tri dana da odradi svoj hektar. Meni dva jer imam manju površinu. Cena mu je 30-ak hiljada a koliko vidim sada je na popustu ali ako se doplati za trimi glavu onda mu to dođe na isto.
Šta mislite o ovome što sam napisao?
Hvala
Imao sam FS 55, nije on za te površine...od 10 do 30 ari znači održavati tu površinu (redovno), a ne u danu pokositi, pa tako svaki dan...preslab je za to, za taj hektar ipak FS 120

Za tu povrsinu pre bih skupio novce za neki motokultivator sa kosom i frezom a i prikolica ce dobro doci. Da kosis rucno ili trimerom to je po meni robija za bilo koga ili samo ako se nicim drugim nemoze kositi. Jeste stavka mkt ali ce otplatiti vrlo brzo i kicma nepati ni priblizno
Ja imam motokultivator,ali nista sa njim ne mogu da uradim. U pitanju je star zasad visnje,do sad sam prskao totalom,a ponekad kosio rucnom kosom u redu. Medjured obradjujem setvospremacem. Znaci meni bi trebao trimer za 0,5 m sa jedne i 0,5 m. sa druge strane stabla. Nista vise.

Ja imam motokultivator,ali nista sa njim ne mogu da uradim. U pitanju je star zasad visnje,do sad sam prskao totalom,a ponekad kosio rucnom kosom u redu. Medjured obradjujem setvospremacem. Znaci meni bi trebao trimer za 0,5 m sa jedne i 0,5 m. sa druge strane stabla. Nista vise.
To je druga priča,završavaš posao sa malim Stihl,Husqvarna Oleo- Mac mašinama,tu su oko 30 000

Nazad
Vrh