Da vam napisem jedno moje iskustvo sa Villager BC 1900 XC. Desilo mi se pre jedno 10 dana, ali nisam smeo nista da pisem da me neko ne zaskoci sto sam uopste i kupio Villager.
Prvo paljenje ove godine i upali on kao mina i prede kao mala maca. Kad pocnem da kosim, a on sve slabije i losije radi. Nema turazu i snagu, los ler gas. Ugasim i skinem svecicu, a ona zamascena samo tako pa sam je malo ocistio i osmirglao. Prorade on opet, ali opet se vrlo brzo vracaju isti simptomi i opet svecica zamascena i tako vise puta. Aj reko mozda mu klapna za sauh ne radi pa je uvek pod sauh, ali vidim da nije. Tu neki lokalni strucnjaci iz komsiluka savetuju da ga malo prestelujem. Sreca sto mu nisu ostavili mogucnost stelovanja jer bi mi ga neko verovatno i rastelovao. Ovi moji drz, ne daj, nosi ga u servis dok je u garanciju, ali mi se ne nosi kad ne znam sta mu je. Ovde ne smem nista da pitam i samo pratim temu i mudro cutim. Posle par dana se setim da sam sipao 0,5 l benzina, a ulja verovatno za ceo litar. Odnosno da sam mu sinuo duplo jacu mesavinu od preporucene. Danas konacno dobijem vreme da mu napravim svezu mesavinu sa procentom ulja kao sto inace stavljam i gle cuda radi Vili pa rastura. Eto kako banalna stvar, a zadade mi temu za razmisljanje. Mozda nekome bude od pomoci ovo sto sam napisao, a sigurno nece da skodi.