Trimeri

Neznam zasto bi neko naopako okretao trimer jer nikakve koristi od toga.Cak i kad rezni alat menjam podignem malo stap uvis i zamenim

- - - - - - - - - -

Moze se desiti da cep nije zavrnuo dobro pa kad je okrenuo da curi jer na ventilcic ipak toliko da curi tesko. A moze biti i do dihtujuce gume creva. Bar to se lako proveri kad ga ponovo okrene

Da, verovatno je promasio lozu pri zavrtanju cepa, ili je ispala dihtung guma iz cepa, ili crevo spalo sa karburatora... Nesme da curi ni u jednom polozaju. Pa ja mojim trimerima secem grane, mlatim siblje, okrecem ih u sve polozaje kao cirkusant, ma bre figurae veneris (Svedjanke su to) i luping pravim ako treba kao avionom... ali nema da curi, nesme. Doduse, bio je jedan Einhell trimer kod mene kratko, spalo mu crevo sa karburatora nekoliko puta, i jos par peripetija jebilo (pisao sam sta sve jebilo). I vise nije kod mene Her Einhell.

Poslednja izmena:
Da li je potrebno neka vrsta razrađivanja motora trimera posle popravke/zamene radilice. Šta se radi i kako se razrađuje tada? Koja mešavina?

Pozdrav i hvala

Da li je potrebno neka vrsta razrađivanja motora trimera posle popravke/zamene radilice. Šta se radi i kako se razrađuje tada? Koja mešavina?

Pozdrav i hvala
Koristiš je isto kao da je nova. Prvi rezervoar (sveža mešavina, odnos ulja kako treba 2-2,5%) potrošiš bez maximalnog gasa, kosiš travu, dodaješ i oduzimaš gas. Sledeći rezervoar radiš kako hoćeš.

Pozdrav i hvala
Ništa posebno , samo gas kao i prije , bitno je samo preduhitriti razlog zašto je radilica otišla kako se ne bi ponovio kvar ..i u tom djelu mjenjati način rada s rimerom

Kinezi jos nisu zavrsili za ovu godinu,danas su bili ceo dan angazovani.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Na bc 1250 mi otpali drzaci rezervoara,to moram da namestim,samo ne znam gde da nadjem....

Zanima me mesavina za trimer na 1l goriva koliko ide ml ulja? Ne razumijem se u ove stvari :)

Cetiri mjeseca sa Oleo Mac-om,potrosenih jedno 15 rezervoara i utisak da se nisam zafrknuo pri kupovini.Mozda je malo tezak(746t)ali je jakjakjak.Kupio sam mu cirkular,ima trokraki noz i flax 3mm. Sve ide ko podmazano.Flax Husqvarna,10 metara 6 maraka tri punjanja.Da umori ,umori ali i uradi.Koliko se moze brzo lijevo- desno toliko on stigne osjeci.Skinuo sam zastitu sa nozicem tako da pustim malo duzu strunu i nema prepreke.Jedna sitnica me muci,tamo gdje sam ga kupio ,vise se ne jave na tel. a treba mi filter zraka.Nisu fer.

Hvala za brze odgovore za poredjenje nove olo mac-a i husq.
Fiter za olo 746t sam narucio u N. Sadu. Ja takodje imam 746 koji me nije odusevio u startu, ugaona glava se pregrevala i zavari najlon(pisao sam o ovome). Bila u sevisu dve nedelje nista dok nisam iritirao mailom uvoznika. Posle zucne rasprave zamenjena glave i struna se vise nelepi.
Zato imam malo rezerve prema italijanu.

Garancija zato i postoji, dešava se i na Stihlu i Husqvarnama da ne valja baš sve kad je nova. Oleo mac je ozbiljan proizvođač, e sad uvoznik je naše gore list.

Ljudi moji bez kvalitetnog ulja za mesavinu nece opstati nijedna masina. Pre neki dan n
estane mi ulja i nadjem samo viskolovo ulje i napravim mesavinu i opet trimer se hoce pregrevati za 10min rada. Prekinem odmah i u auto i u Sabac po ulje. Uzmem husvarnino litarsko pakovanje i napravim novu mesavinu i prede masina ko blesava bez ikakvih problema. Ova fals ulja ce doci glave mnogim motorima a sve apoteke i prodavnice pune toga.

Jasno vica022. Dobijam nervne slomove od takvih i slicnih prodavaca sto guraju kupcu u ruke nesto sto ce mu ugasiti masine za sva vremena i mozda ubiti volju za dalje angazovanje, a samo da bi ON neko zaradio dve zute banke na prodaji nekog bofl ulja. Neverovatno je isto tako, koliko srecem ljudi svakodnevno cak i one kojima sam objasnio o ucinku i neucinku danasnjih motornih ulja i dvotaktola, a oni posle Viskola kupe crnu Modricu i jos se smeskaju. Mozel ovoo? Pa nemoze, odrtavio sam objasnjavajuci kao matori profesor kome klamce proteza.

Hvala za brze odgovore za poredjenje nove olo mac-a i husq.
Fiter za olo 746t sam narucio u N. Sadu. Ja takodje imam 746 koji me nije odusevio u startu, ugaona glava se pregrevala i zavari najlon(pisao sam o ovome). Bila u sevisu dve nedelje nista dok nisam iritirao mailom uvoznika. Posle zucne rasprave zamenjena glave i struna se vise nelepi.
Zato imam malo rezerve prema italijanu.
Moze li adresa trgovca filterima iz N.Sada?

Nazad
Vrh