Trimeri

Ona i jeste za te povrsine, dobro pogledaj stanje i i sta ide uz nju (noz,glava,uprtaci ,alat...) i naravno cenu.

Nek te sluzi bar 10 godina. Ali ako je tezi od 8 kila pocni da nabacujed misice na nogama i ledjima pogotovo donjem delu ledja. Sa trimerima je ista prica kao sa testerama sto je laksa bolje za coveka koji radi s njim ili njom. Manje se umara.

- - - - - - - - - -

Nek te sluzi bar 10 godina. Ali ako je tezi od 8 kila pocni da nabacujes misice na nogama i ledjima pogotovo donjem delu ledja. Sa trimerima je ista prica kao sa testerama sto je laksa bolje za coveka koji radi s njim ili njom. Manje se umara.

Što se težine tiče, najbitnije je dobro podesiti oprtače kao i balans trimera na samom kačenju (alki). Raditi to sve dok se ne dobije podjednako opterećenje na oba ramena i leđa. Kad to budeš uspeo, ni dalje neće biti lako, ali hoće mnogo, mnogo lakše ...
Srećna kupovina ... :ppozdrav:

240R ima jako dobar balans, zbog debele cijevi i masivne glave sa zupčanicima praktično da je isto težak i naprijed i nazad a za fina podešavanja imaš nekoliko rupa na mjestu gdje se kača na uprtač. Meni je sa njim ugodnije raditi nego sa Alko trimerom koji je i manji i lakši ali mu je balans nikakav.

Slažem se da je dobar balans glavna stvar da se težina ne oseća. Imam iskustvom sa Oleo mac 740T koja je isto imala više rupa gde da se zakači oprtač. Lepo je namestim i stajem samo kad goriva nestane! Šteta, više je ne proizvode baš takvu.

Hvala lepo,a sto se tice tezine,tu je negde oko 8 kg,trebace misica dobrih.:osmeh:
Moram da se umesam, cestitam na izboru Husq,240 i neka dugo-dugo sluzi! Tezina tako robusne masine moze se kompenzovati profi uprtacem Husqvarna TRIO BALANS. Najkrace, otisao sam u Staru Pazovu kod uvoznika i dokupio profi uprtac Trio Balans, platio sam ga svojevremeno 8000 dinara bez 2 dinara kusura. Posle podesavanja radio sam kao lud i znatno manje se umorio bez obzira na tezinu masine (Husq.545 RX) i konfiguraciju terena. Nije mi zao ni para ni predjenog puta, zaista drukcije rasporedi tezinu.

Danas bratu pre pocetka kosenja tece benzin na 1900 s sa rezervoara kao na slavinu. Nisam mogao da vidim posto sam kosio gde mu to tece mada mi se cini da mu je otisao onaj sesiric na gornjoj strani rezervoara.Moze li na rupicu na rezervoara da toliko izlazi benzin skoro da tece kao iz flase? Ugasio ga i kad je hteo da ga ponovo upali izvuce kanap za paljenje i osta mu tako bez ikakve sanse da ga vrati. I tako moj 1900 x pokosi sve . Drzi on njega stalno okrenut na ledja dok je na zemlji kad odmara i meni je to cudno. Smeta li mu to okretanje naopako ? Svoj trimer nikad nisam okrenuo na ledja za ovih skoro tri ipo godine.

Nazad
Vrh