Trimeri

Aha tu onda lezi zec.Proveri ti od karburatora do stubline dal nefalsira vazduh negde .Druga mogucnost semerinzi radilice i treca nedostatak goriva u karburatoru. Znaci visak vazduha ili manjak goriva. Ako ima onu pumpicu za drukanje goriva proveri dal ona nefalsira negde ili nije napukla ili filter goriva sa crevima. To bar mozes sam proveriti

Otisao karburator ,zalepio totalno od loseg ulja -mesavine ...

Treba mi pomoc u vezi kupovine trimera. Kupio bi sthl ili husqvarna ali profi varijantu. Recimo jacinu 2-3ks. Zanima me sta vi predlazete? Jer zaista nemam neko uskustvo oko profi trimera... Do sada sam koristio Vilager BC 1250 S. Ali od sledece godine imam dosta vise posla za trimer...a ovaj polako posustaje...

Ja imam Husqvarna 240R,dakle profi masina i imam samo rijeci hvale sto se tice snage i izdrljivosti.Problem je sto je mator,ako kupujes nov gledaj nesto u tom rangu snage,znaci 45cm3 zapremine i vise i 2.4ks i vise.Ovaj moj jos nije naisao na problem koji ne moze da rijesi.Imam metalnu glavu za silk/konac (neunistiva),trokraki noz za travu (kosenje u otkose),Husqvarna Scarlet cirkular za drvece (moze da reze drva i od 10 precnika bez problema) i tzv.malc noz za mljevenje korova i kresanje medja (ima povijene ivice).Ako ces se profesionalno baviti radom sa trimerom,racunaj da ti je navedena oprema obavezna jer pokriva rad sa svim mogucim vrstama korova.Takodje gledaj da imas i dobre tregere za nosenje jer su profi trimeri malo tezi.Preporucujem ti da nabavis neki dobar ruksak,tu spakujes alat i navedenu reznu opremu,kanister sa gorivom,turpiju za ostrenje,silk,zastitne naocare,rezervnu svjecicu (obavezno!!),flasu vode i obavezno paketic opreme za prvu pomoc kao sto ide u auto,uvijek postoji mogucnost povrede.Tako sve imas na jednom mjestu i uvijek sa sobom.Ja tako radim i nema problema,sta god zatreba pri ruci je.

Poslato sa Samsung Galaxy

Treba mi pomoc u vezi kupovine trimera. Kupio bi sthl ili husqvarna ali profi varijantu. Recimo jacinu 2-3ks. Zanima me sta vi predlazete? Jer zaista nemam neko uskustvo oko profi trimera... Do sada sam koristio Vilager BC 1250 S. Ali od sledece godine imam dosta vise posla za trimer...a ovaj polako posustaje...
Bilo koji,obe firme su ozbiljne,dobar ispod 300e ne mozes naci,od Stihl-a tu su FS 250,FS 350..ili H240r,H245r,H250r

Drugari, može jedan savet. Posedujem (ili on mene :osmeh:) motorni trimer iskra=kinez i imam problem sa gumicom kroz koju prolaze creva za dovod/odvod goriva. Kako se postavlja gde ide onaj deo gumice koji je da tako kažem labaviji?
Creva za gorivo su kod mene mnogo duža. Da li mogu da izvučem ova creva sa nove gumice pa da uvučem ona sa trimera. Probao sam malo alo mi se čini da su ova nova creva nekako zalepljena ne idu napolje?

Ovo gore sam resio... treba biti sto kaze nas narod -jak u ruke-...

Nego danas mi se desilo da kad sam kosio uradio jedan rezervoar pa popio kaficu pa kad sam uradio pola drugog trimer je poceo da se gasi. I tako par puta. Ja ga odmorim malo pa poteram desetak minuta pa se ugasi. Skinem svecicu ona vrela. Pogledam donji deo, gde baca varnicu, prekriven nekom braon skramom. Osmirglam, poteram opet desetak minuta pa se pet ugasi.
Kad ocistim svecicu motor radi bolje.

Vec je tada bilo deset sati - upekla zvezda. Razmisljam da se nije pregrejao pa tu nesto blokira - nesto ga ugasi. Ili se svecica pregreje pa -lupam- prestane da proizvodi varnicu.
Par minuta pre nego se ugasi osetim motor blago stucne.
Oznaka svecice je CDK BM6A.
Da li neko ima slicna iskustva - sta uraditi. Hvala i pozdrav

Poslednja izmena:
Zameni svecicu i ako koristis 2,5% mesavinu probaj sa 2% .I probaj da doteras ler gas.

Malo sam pretržio temu i video da je moguć problem sa svećicom tj. da postoji mogućnost da kad se zagreje da svećica ne radi dobro. Mešavinu koristim 2,5% jer je to kinez a preporuka proizvodjaca je jos 'jača' mešavina. Jedino da probam da kupujem 4.5 litara benzina (a moguće da i oni na pumpi kradu).
Ler gas mislim da je u redu ali videćemo. Hvala u svakom slučaju - znači mi savet iskusnijih...

Da li neko zna gde se moze naci karburator za kawasaki TJ27E ? ,nasao sam u sremcici ali nije za moj model,a cena sitnica 100e okruglo ,nigde u srbiji ovlascenog dilera za kawasaki ....

Malo sam pretržio temu i video da je moguć problem sa svećicom tj. da postoji mogućnost da kad se zagreje da svećica ne radi dobro. Mešavinu koristim 2,5% jer je to kinez a preporuka proizvodjaca je jos 'jača' mešavina. Jedino da probam da kupujem 4.5 litara benzina (a moguće da i oni na pumpi kradu).
Ler gas mislim da je u redu ali videćemo. Hvala u svakom slučaju - znači mi savet iskusnijih...

Juce sam ponovo kosio posle desetak minuta se ponovo ugasio. Trimer je bio mnogo vruc. Odmorim ga malo, promenio sam svecicu stavio ngk neku 7A ali se posle 5 minuta opet ugasio. Pogledao svecicu ona ima onako svetlo smedju skramu. Odmorio sam je malo ali kad sam poceo da vucem kanap kao da je nesto puklo i kanap ni makac. Verovatno se pokvario sistem za vucenje kanapa.
Nema druge nego kod opravljaca....

Juce sam ponovo kosio posle desetak minuta se ponovo ugasio. Trimer je bio mnogo vruc. Odmorim ga malo, promenio sam svecicu stavio ngk neku 7A ali se posle 5 minuta opet ugasio. Pogledao svecicu ona ima onako svetlo smedju skramu. Odmorio sam je malo ali kad sam poceo da vucem kanap kao da je nesto puklo i kanap ni makac. Verovatno se pokvario sistem za vucenje kanapa.
Nema druge nego kod opravljaca....

Sa kojim uljem si pravio mešavinu? Ako je ono sa pumpe, za sutere i testere, ili neko "točeno" nije dobro, bez obzira na razmeru. U servis na defektažu, pa ćeš videti šta ti je za činiti.

Sa kojim uljem si pravio mešavinu? Ako je ono sa pumpe, za sutere i testere, ili neko "točeno" nije dobro, bez obzira na razmeru. U servis na defektažu, pa ćeš videti šta ti je za činiti.

Koristim ulje koje kupujem u Stihl-ovoj prodavnici ali ono u ampuli. Kosta 200 dinara - crveno. Kinez je u servisu a ocekujem danas da mi jave sta je kvar. Prema prvim procenama ne ocekujem da je kvar mali....

Zahvaljujem se svima koji su mi na bilo koji nacin pomogli i dali odgovore na moja pisanija....

Otkud to da se desi na fantasticnom kinezu kad se on po recima svakojakih strucnjaka sa foruma uopste ne kvari a kosta malo i trosi ko upaljac.

Čovek je kupio ono što je mogao.Naleteo je na loš komad i to je to.
Ko kaže da bi bolje prošao sa nekim skupim polovnjakom koga je godinama gazio neki vredni German ili Roman?

Ja imam Villager testeru, trimer i još po nešto,za mene je novo,novo.
Kada sam pre 30-tak godina kupio IMT 509,za te pare mogao sam da kupim i polovan traktor.Nisam se pokajao.

Otkud to da se desi na fantasticnom kinezu kad se on po recima svakojakih strucnjaka sa foruma uopste ne kvari a kosta malo i trosi ko upaljac.

Ne mesaj babe i zabe. Nisu isti Villager kinez i raznorazni Strausi i slicni kinezi. Drugo , niko ne kaze da je Villager bolji od Stihla i Husqvarne .Ta dva se ne porede ni sa jednim drugim. Ali za pare koliko se prodaje i ako se ne ocekuje mnogo moze da prijatno iznenadi.

Poslednja izmena:
Posto od mog kawasaki trimera nema nista,jer kod nas karburatora nema,a u austriji traze od 120e pa na gore ,resio sam da vise nikada ne kupim japanca jer je on placen nepunih 300e ,a delova nema nigde i ako ga ima on kosta pola trimera ...... ,pa je izbor pao na neki malo jeftiniji trimer npr.

Bc 1700XC villager 25 000din.

da li black edition ima nesto bolje od klasicne serije i da li je isplativ gore model ,i ako ima nekih modela koji su radili neko odredjeno vreme bez problema ....?

Nazad
Vrh