alen1972
Član
Moze li mi neko reci nesto o onim kineskim trimerima od stotinak evra ako neko ima iskustva sa njima. Trebao bi mi za kosenje trave izmedju redova kupina i malina okupno oko 30 ari? Da li bi to oni izdrzali?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Straus ?...taj je ispod 100 eura cak .Inace imam ja jednog 2 godine skoro,do sad nema kvara,sem glave od silka,posto kosim travu u 2 dvorista a pogotovo iza supa,desava se da zakacim suvo granje,ciglice itd,pa vise puta mi se otvori glava sa silkom i sve se razmota....Snagu ima ,naravno ne 3.5ks ali ima sigurnih 2 pa i 2.5 mozda,kod komsije preko puta mene je kosio jedan covek sa Vilagerom od 2 ks,i uporedili smo,tj kosio sam i ja sa mojim, vidi se da nije uopste jaci od Strausa,cak zvuk je nekako smesan,a inace njegov trimer je bio skoro nov,svega 4 meseca star.Gledam sad po oglasima,imas za 100 eura od 5ks ,haha,pa ni stihl nema tako jak trimer ,vidim neki pisu da ima obezbedjen servis i delovi.Inace koristio sam ja sa mojim i cirkular,ali ne onaj smesni sto dobijes uz njega,made in PRC,nego sa rucnog cirkulara imao sam novi rezervni ,koji odgovora na tom trimeru,i sekao sam bez problema neku divlju jabuku,izraslo dvadesetak tanjix stabala kao zbun,stabla debljine 3 prsta najvise,znaci da ima snage.I mesavinu uvek pravim jacu,posto je to kinesko,sigurniji sam ako ima bolje podmazivanje,tako da i tu malo gubim snage,ali nije mi potrebna,koristim silk vecinom vremena.Moze li mi neko reci nesto o onim kineskim trimerima od stotinak evra ako neko ima iskustva sa njima. Trebao bi mi za kosenje trave izmedju redova kupina i malina okupno oko 30 ari? Da li bi to oni izdrzali?
Probaj izbegni nekako,to je stara serija,nasledili ga FS 55,pa FS 56,koliko god da je u dobrom stanju,to je ipak staro.
verovatno si ga okretao ovako pa onako... na čepu obično postoji rupica: "iberlauf", odušak, pa je kroz nju iscurilo gorivo. ako si posle radio bez problema - sve je ok!U Subotu spremio trimer. Sipao mešavinu 2,5 % i počnem da ga pokrenem. I vuci i vuci i vuci i ništa.Onda pozovem oca u ispomoć da drži gas dok ja vučem. Pogledam na beton ispred kuće i vidim krug iza motora od benzina. Pogledam , njemu ispod kućista kanapa za startovanje motora vlažno. Upali on posle jos 3-4 povlačenja kanapa . Ispuši se na auspuh , bio presisao. Pokosim dvorište . Ugasim ga . Probam da ga upalim .On upali odmah.Nije mi jasno odakle je izasao benzin ispod kućišta kanapa dok sam ga palio????? Posle košenja nije na tom mestu bilo vlažno. Da mu nije otišao neki dihtung?
Naravno da moze da se kosi sa nozem,ali uglavnom veca trava ili tamo gde su potrebni otkosi,ali ne verujem da kad uzimas novu masinu ne ide uz nju i glava.Do sada je bila praxa (bar kod Stihl,Husqvarna...),masina ide uz glavu,noz,uprtace,cirkular se placa dodatno,kao i stitnik za njega.Mozda pogledas u Nisu Oleo - Mac prodavnicu masina,jevtiniji su od Stihl-a,a kvalitet je isti,za tebe,mozda idealan model je 746t,ima 2,5ks,ali evo ti katalog ,pa vidi...Fs 360 je 89 532 i nema je u prodaji
Dok je fs450 78 732
Jedino je cudno sto fs450 nema na stranim stihl sajtovima ni u ponudi da li je to stariji model samo ga ima na srpskom sajtu?
I uz nju se dobija samo trokraki noz (da li se on moze koristiti i za kosenje trave ili moram da kupujem dodatno glavu sa silikom?