Evo mog iskustva sa trimerima. Kupio sam kineza na sajtu za licitaciju za 50e nov stigao sve super. prvo kosenje odmah se raspala glava za strunu pa je stavljen trokraki noz od tada pokosio puno, dva vocnjaka od po 30 ari(koristim ga samo kada je visoka trava mozda 2 puta godinje u svakom vocnjaku) kosi po 4-5 sati bez prestanka onda stane i nema sanse da ga upalim dok se ne ohladi. Kosi takodje bratovu vikendicu koja je sva u sikari gde sece i stablo od oko 5 cm i to sa trokrakim nozem koji je sav raspadnut isto iskrivljen iskrzan izudaran i tup ali i to odradi. Od problema sa njim glava za stunu se raspala, stitnik takodje onaj remen puko ali uz malo improvizacije to je reseno, rucke su se raspale ali sklopljene opet uz malo improvizacije i rade sada auspuh se nesto isto rasturio pa radi ko avion kada polece ali uz antifon nije problem. U njega sipam iskljucivo najjeftinije ulje koje nadjem u radnjama, glava i kardan nikad nisu podmazani. Prosle godine je bio zablokirao i nije mogao da se pomeri komsija ga rasklopio i neso namestio posle opet sve po starom. Sav je masan i prljav i dimi ko lokomotiva
Sve u svemu za zadnjih 5 godina je odradio posao bas bas ovo prolece cu da ga sredim malo zamenim lose delove i koristim proverena ulja(preuzimam posao od oca) ja se nadam da ce da izdrzi sezonu pa onda da ide u rezervu a da se kupi pravi trimer sobzirom da se povecava obim posla. Sve u svemu odradio je posao ali sada vise nikad nebi kupovao kineze.
E da jos da pitam nesto Ima komsija prodaje trimer Homelite F3055 kaze da curi gorivo na karburatoru i trazi za njega 40e on je ovako u dosta dobrom vizuelnom stanju a video sam kod nas je taj trimer oko 200e nov. Pa moje pitanje je da li s isplati to uzeti i srediti da li ce mi resiti problem trimera bar neko vreme i da li neko zna uopste nesto o tom trimeru
http://www.alatiimasine.com/proizvo...zem-i-glavom-sa-strunom-f-3055-17ks-homelite/
upitanju je ovaj trimer.