Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Zemlje zapadne evrope koje su najdalje otišle kada je u pitanju randman, prirast i plodnost u ovčarskoj proizvodnji imaju najniže cijene jagnjetine (od 2-2,5 eura). Pored toga zemlje koje su najveći potrošači ovčijeg i jagnjećeg mesa ne uvoze ovu jeftinu jagnjetinu i ako je kod njih više puta skuplja. Ne vjerujem da "gospodari svijeta" imaju neke izvozne barijere. Šta je u pitanju?

Zemlje zapadne evrope koje su najdalje otišle kada je u pitanju randman, prirast i plodnost u ovčarskoj proizvodnji imaju najniže cijene jagnjetine (od 2-2,5 eura). Pored toga zemlje koje su najveći potrošači ovčijeg i jagnjećeg mesa ne uvoze ovu jeftinu jagnjetinu i ako je kod njih više puta skuplja. Ne vjerujem da "gospodari svijeta" imaju neke izvozne barijere. Šta je u pitanju?
<br>
<br>
Kolega nisam siguran da su te cene jagnjetine u Evropi.Ali znam da 330g.u SAD u mesari kosta 16-20 dolara.Ako su te cene u Evropi pitanje je koliko sve ostalo kosta i ko zna kakve subvencije i benefite jos dobijaju od drzave?<br>A sto se tice te cene prasica to nije bilo u poslednjih pola veka da se izjednace cene,pricao sam sa starijim ljudima.Ne bih hteo da uvredim svinje,ali izgleda da smo mi postali svinje kada nam se sve ovo desava u drzavi.<br>Cini mi se da su u nasem okruzenju cene jaganjaca od 0.5 do 1eura vece.Ako gresim voleo bih da me neko od kolega ispravi i prokomentarise.

ljudi kakva je ovo zajebancija,danas mi dolazi kupac za 8 komada,nudi mi prvo 240 al kaze tebi cu platiti 250.Gledam coveka i ne verujem sta mi prica on ko pravi prica cenu a mene nista ne pita....

Danas skartirao jednu siljegicu od oko 60 kg i prodao za 9 hiljada sve ukupno, prodao je u mesu.. Ostala mi glava i iznutrice..

Sekao sam na cereke, zadnji deo but i slabina 2 500 , a plecka rebra i vrat po 2 000.. Tako sam vec jednu i prodao pre ove, najlakse prodam a i uvek imam musterije..

Cena pada-trenutno 220-230,00 mada sam video u petak na pijaci u Arilju da se dosta robe prodalo,tj potraznja je veoma dobra,za razliku od pijaca u okruzenju.Stoji da ce potraznja za jagnjadima biti sve veca a i cena ce biti stabilnija ili ti manje ce da varira-jedini razlog je rapidan pad broja ovaca,tako da ce za 5-6 godina kada broj ovaca bude dosao na cifru potrebnu ovom napacenom narodu cena ce biti maksimalna moguca(prema plateznoj moci) i najmanje ce oscilirati,da zakljucim-broj ovaca je potrebno smanjiti.Malo strpljenja brzo ce se desiti.

Juce sam prodao 3 ovce po 80e (djuture).Ojagnjile u februaru po 1 jagnje,jedna prvi,druga drugi i treca treci put.Kupac uzeo za priplod, ovce su u dobroj kondiciji.

Nazad
Vrh