Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

ko placa 3 eura?kod mene najvise daju 280 din za kg,tezina do 35 kg

Na zlatiboru jagnjad 300 din,dolaze bosanci traze (al nema)takodje 3 evra,a 2003 god bila 180,oo din(mesec avgust) ako se ne varam u vreme kad je uveden evro,to je tada bilo oko 3 evra,(prodje dugih 9 godina)

E sad jos da je sloge medju stocarima pa da ne daju vise jeftinije nego bar da ostane na ovim cenama, onda bi vec moglo da se prezivi i da se vidi neka dobit. znaci da se ne dozvoli nakupcima da obaraju cenu, nego kad dodje kazes cena ti je ta i ta, poljubi ili ostavi. Ali uvek ima onih koji ce dati i mnogo ispod cene i oni nam ubiju cenu a posle kukaju kako nema zarade i cene mnogo male... Ziv primer moj komsija, ja trazim za sir 300 on ga daje po 200, ja za jare 180 on ih da po 150 i ajde radi ti sa takvim ljudima. a sad kuka kako je sve skupo a stoka jeftina i da nema vajde

A opet i kad bi doslo do toga kad bi pokusali da zadrzimo cenu -ko bi onda kupio jagnje,ko bi dao za jagnje od 30 kila 9 hiljada..?

ne mora 9.000 neka bude i 7.500 ali da se odrzi cena. platice oni koji hoce da jedu jagnjetinu. Koliko tebe kosta da ocuvas to jagnje i da ga dovedes do 30 kila? Racunaj sve od kad ovca pusti ovna pa dok nabije kilazu. Sa jaricima jos gora situacija, dodju ti m... do kolena dok stignu za prodaju i onda im se obori cena, a ima ljudi hteli ne hteli moraju da ih daju za te pare.

U sustini, cene nisu lose kad pogledas realno,npr klanica Djurdjevic i Matijevic daju dobre cene.. Al tu se javlja drugi problem,a to je sto ljude mrzi da odu direktno u klanicu i da prodaju svoju robu,nego daju nakupcima koji se ugradjuju i mlate lovu na tudjem radu..

Juce sam se cuo sa covekom od kojeg sam nabavio ovce,ima oko 100 jagnjadi koji stizu za 15ak dana (35-40kg) cena 250 din mozda bude i vise.. Inace ima perfektan W u cistoj rasi..

Postavio sam pitanje na temi alpina ali mozda je primerenije ovde. Jel neko prodavao malu jarad 10 dana ili mozda sa mesec dana sa 8-10kg i jel ima zainteresovanih i koje su cene. Bice ih tamo u martu i aprilu gomila pa gledam kako najbolje da se utope :)

Moje komšije kupovale malu jarad proške god po 10evra. Stari par dana. Verovatno su sisali dok je bilo kolostruma odnosno dok koza nije stabilizovala mleko. Ti probaj ako može malo skuplje. Recimo dva dzaka kukuruza slabo ko ima para lakše ćeš ih prodati u kompezaciji za veću cenu.

Nije ti losa ideja za kukuruz, ionako njega nikad nije u visku :) videcu oko uskrsa da utopim ako bog da da sve bude u redu a ako ne moze onda ce sa po 10kg da idu u zamrzivac, pa pile da uhranis skuplje ce da te kosta :)

---------- Poruka napisana 08-02-12 u 17:15 ---------- Prethodna poruka je 07-02-12 at 15:08 ----------

Jel bio neko u Rumi sad na ovom februarskom vasaru? Interesuju me mala jagnjad, jesu li bila i koje su im bile cene?

Ja sam bio prosli i ono sto sam video nebi mogao ni da koljem i da mi dzaba daju nebi mogao da jedem,ustvari kad bi onakve zivotinje imao u svom dvoristu -ubio bi se... Jos neverujem sta ljudi sve iznose da prodaju.. Tako da ne verujem da je i sad bolje bilo.

Nazad
Vrh