Trenutne cene na tržištu (ovce, koze, i tsl.)

Jel neko ide u Rumu sutra na vasar. Ako ide zamolio bih ga da pogleda ima li male jaradi i koje su cene a isto tako i male jagnjadi i opet koje su cene. Hvala unapred

Bio ja danas u Rumi.Jarici od 10-ak dana 2000 din,jaganjci od 1 dan 3,500.Jaganjci od 30,40 kg 260 din.dviske 200 din.Nisam pitao za koze koja je cena.Imam ja jednog codana sto prodaje jagnjad od jednog dana,trazi 1500 din.ako te zanima javi se.

Predpostavljam da je to onaj bosanac sto ide po njivama sa onim pramenkama .. Zab sam kako se zove al bio je jedan kod nas u kraju ovde a sad sam cuo da je u okolini Progara..

Danas prodao jarcica od 6kg cisto, otiso po 530din, inace je iz trojki ojaren na Bozic, setra mu imala kilo manje i planula danas za rucak a treca ostala za priplod. Inace trenutno od 12 koza 20 jaradi od 1 do 30 dana pa me interesuju cene i da li se isplati doterati ih u rumu 3.4 ili cekati Uskrs i jos 11 koza treba da se jari do 5.4 pa zbog toga gledam cen, promet i trziste.
@malaksalo koje su ovce u pitanju kod tog tvog cobanina i jel se prodavali jarici ili ih je tek imalo i tako ih cenili?

To je taj bosanac Mihajlo sto ga spominje @minutauro.U potanju su pramenke,malo pre mi drug kaze da je danas kupio od njega 2 komada i dao 2500 din.
Jedan cica je dosao sa konjima i sa spediterom u kome je bilo jedno 20 jarica po ceni od 2000.Beli i sareni,domaci.

Jeste Mihajlo se zove iz Doboja je covek, on je bio kod mene ovde u kraju blizu Batajnice jednu godinu..Doterao ovce iz Doboja peske i ovde nomadi po Srbiji neznma koliko ima tacno ovaca al ima mnogo.. Jel prodaje ovce ili samo jagnjice?

Bio ja danas u Rumi.Jarici od 10-ak dana 2000 din,jaganjci od 1 dan 3,500.Jaganjci od 30,40 kg 260 din.dviske 200 din.Nisam pitao za koze koja je cena.Imam ja jednog codana sto prodaje jagnjad od jednog dana,trazi 1500 din.ako te zanima javi se.

Ekstra cene, ja moju jarad davao po 1.000 i eno ih ostali u stali, najvise ih je 20-30 dana ostali su od 2-10 dana... Moracu da ih ostavim i da cekam uskrs, par dana pred uskrs mozda moze da ode velika vecina njih na gomili (a daj boze da ponude vise od 180 po kilu). Kako vidim ovih dana i prodaja mleka i sira postaje nemoguca misija, tako da naj ozbiljnije razmatramo do jesenas da sve rasprodamo (da ostavimo samo 2-3 najbolje koze za nase potrebe). Iskreno se iz petinih zila trudimo da sve to opstane ali trziste kaze drugacije

iz Doboja da nije neki moj Ozrenac jer i kod mene ima nomada kaji imaju po 300 komada a ako su krupne vjerovatno nas covjek

---------- Poruka napisana u 08:25 ---------- Prethodna poruka je at 08:24 ----------

kad ga sretnete zamolio bih vas da ga pitate iz kojeg je tacno mjesta mnogo bi mi znacilo

Ja znam samo da je posle rata dosao ovamo sa celim stadom.. Bio je tu na 10ak km od mene celu godinu.. A te informacije su sigurno tacne zato sto ima nekih ljudi kod mene ovde u okolini koju su sa njim saradljivali i pomagali mu da tera stado do Fruske gore kad se selio iz naseg kraja.. I izgubili su njegov br tako da ako neko ima njegov br da mi posalje da dam ovim ljudima kod mene..

Nije to taj coban.Ovaj sto je kod mene u ataru(Mihajlo)Jeste iz Bosne ali ne mogu ti tacno reci iz kog je kraja ali ga mogu pitati.On je po Vojvodini cuvao ovce i 80-tih godina tako da je kupio kucu u Jarkovcima kod Indije,tamo zivi od 95 god.U Progarsom ataru je vec 2 godine ali sa vremena na vreme ide i do Zemuna I Batajnice kako gde ima hrane.Jesenas je bio tamo posto su bile neke table sa repom.U novembru se vratio_On i zena cuvaju i ponekad dovede jos jednog kolegu negde iz Bosne.

Ma to je taj sigurno, Mihaljo ima bradu covek nomadi tako sa ovcama , znam da su jedne prilike ovi iz mog kraja sto su mu pomagali pri teranju stada prolazili kroz jedno selo gde su ih napali seljaci jedva zive glave izvukli.. :) Oterali ih na neki stadion dolazila i policija na kraju ih pustili :) Te informacije znam od ovih likova iz mog kraja tako da ako su oni mene lagali lazem i ja vas al ne verujem..

Komsija mi reko da je u petak bio na pijaci i cene sledece : jarad 160-180 , jagnjad 220-240, prasici 140-160 (to su bez markica i papira) a sa papirima 165-170, tovljenici 100kg -130 kg po 130 dinara i kaze samo to je i islo za sve ostalo samo pitaju.

Nazad
Vrh