Trenutna cena psenice roda 2010.godine

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2008?Pocetna cena je bila 16 din/kg a tada je evro bio cini mi se ispod 80 din,znaci cena je bila oko 200 e/t.Kasnije je cena pala :udri:

tarana je napisao(la):
codexnox je napisao(la):
Kakvu cijenu ocekujete?
9.5-10 evra u žetvi.
Pa i to je u igri , to mu dodje oko 9,70 - 10,20 dinara/kg :udri: :udri: :udri: , a ja mislim da je najbolje bilo 2007 zetva a i cena , u zetvi nekih 12,13 a ja mislim u oktobru,ili novembru iste godine moj prijatelj koji je lagerovao prodao je sve po 20-21 dinara ako se dobro secam cak je i oglasne table preplavio ovaj oglas koji je samo te godine bio aktuelan i do sad nisam imao priliku da ga sretnem :sta: :haha: ...........
2ir5e2e.jpg

Od silne zurbe za sto vecim kolicinama nisu imali vremena da se pozabave gramatikom..... :haha: :haha: :haha:

Te godine sam imao srecu pa sacuvao psenicu,prodao sam je u februaru 2008.god po 24,5din/kg sto je u evrima tada bilo preko 350 e/t ehhhhhhhhhhhhh da mi je sada pola te cene :cool:

rasa02 je napisao(la):
Te godine sam imao srecu pa sacuvao psenicu,prodao sam je u februaru 2008.god po 24,5din/kg sto je u evrima tada bilo preko 350 e/t ehhhhhhhhhhhhh da mi je sada pola te cene :cool:
Znaci bio sam upravu ,ma idi pola od toga bila bi prava cena , i da je prodas odmah u zetvi puna kapa , ali ovako bice povuci a malo mi ga i potegni(DJOLE):ppozdrav: :haha: :haha:

počinje igranka.

Državna cena pšenice 11,50-15 dinara?

Ministarstvo trgovine preko Državnih robnih rezervi i ove godine planira da kao podsticaj tržištu u vreme žetve otkupi najmanje 55.000 tona pšenice, što je u odnosu na zasejane površine ova količina značajnija od prošlogodišnje, kada je po 13 dinara od malih gazdinstava i zadruga kupljeno 65.000 tona.
U formiranju otkupne cene pšenice u državnoj administraciji do sada se nisu mogli osloniti na pristigle troškove proizvodnje, jer se oni razlikuju skoro 30 odsto i kreću se od 13 do 18 dinara po kilogramu. Zbog toga će „otvaranje cene”od strane države, kako saznaje „AgroServis”, biti vezano za kalkulaciju od 13-14 dinara po kilogramu, uz prinos od 4,2-5 tona po hektaru. Ali, ni ovo ne mora da bude polazna osnova za ovogodišnju cenu, već da se na postojeću tržišnu cenu novog roda doda 15-20 procenata.
Tako je cela računica najbliža tvrdnji da će u državnom otkupu cene biti 11,50 ili 12 dinara po kilogramu. Kada se ovom iznosu priključe subvencije po hektaru – 14.000 dinara i ostvareni prinos od 4.200 kilograma po hektaru, proizvođač će u tom slučaju ostvariti cenu od 14,50 ili 15 dinara. Pravu pomutnju među ratarima juče je pobudila informacija iz „Žita Srbije” da naša zemlja ima 900.000 tona prelaznih zaliha pšeničnog zrna, a zna se da Državne robne rezerve imaju kod skladištara svega 130.000 tona. Uveličan lager ratari su shvatili kao pokušaj da se potpuno umrtvi tržište u korist velikih izvoznika, na koje država ne računa u deobi podsticaja za otkup.

Rabadzija je napisao(la):
pa kako Vam nije jasno ljudi........trziste psenice a prvenstveno cenu diktira "cika iz NS koji voli plavuse" a uvozi psenicu iz Ukrajine
Bio je prosle godine podatak u novinama ko ima vecu jahtu usidrenu na Jadranu i pise da mu treba 69000 Eura da je natankuje (sezdesetdevethiljada evra)
Nemojmo biti sitne duse za cenu psenice pa kako covek da tankuje ako od nas kupi skupo zito a plavuse vole jahte a on covek u godinama pa sta ce drugo nego na nasu grbacu
::svaka cast:: ::svaka cast::

Mi uključimo mozak oni uzimaju pare, mi upotrebimo ligiku oni uzimaju pare, mi otkrijemo ko se krije iza svega toga oni uzimaju pare, mi kažemo neće više biti ovako oni uzimaju pare, mi se pitamo dokle će biti ovako oni uzimaju pare, mi kažemo ovako više se ne može oni uzimaju pare.........mi samo bla, bla, bla oni i dalje uzimaju pare. Šta je sa tom logikom sve joj j....em.

kakva bre ukraina? kakav uvoz? kakvi bakrači?
ukraina ima skuplje žito nego mi...
ako već nekog prozivate, onda prozivku uputite na pravu adresu.
zna se ko "radi" sa žitom. ist point na čelu sa drakulićem.
drugo, da se ne lažemo.
prošle godine ovršio sam 70% žita pre kiše, s hektolitrom 78-79.
posle kiše mi je hektolitar pao na 75 a sa njim i gluten.
od tog se kilav lebac mesi.
drugi problem je što se slična priča izdešavala po celom svetu.
što bi neko kupovao naše loše, kad ima svoje loše žito?
treći deo problema su svetske zalihe od 200 miliona tona - najveće u poslednjih 9 godina.

izricito sam protiv da drzava otkupljuje zito po vecoj ceni od trzisne zato sto neki prodaju po vecoj ceni lane 13 dinara a ostali tu cenu samo mogu da sanjaju ili svima ili nikom posto su kolicine koje kupe robne rezerve nedovoljne da se aktivira trziste u Srbiji a na ovoj vladi je greh sto se nije potrudila da se izvezu nasi viskovi pa sad eto nevolje naravno Zitozajednica to obilato koristi da nas ucenjuje teska srca moram da priznam da se i u Slobina vremena vise pazilo na nasu proizvodnju psenice a ovi zuti nas teraju da se manemo corava posla proizvodnje psenicepa nek uvozi Drakulic ili ko oce volio bi da su moje tvrdnje pogresne :udri:

tomica je napisao(la):
izricito sam protiv da drzava otkupljuje zito po vecoj ceni od trzisne zato sto neki prodaju po vecoj ceni lane 13 dinara a ostali tu cenu samo mogu da sanjaju ili svima ili nikom posto su kolicine koje kupe robne rezerve nedovoljne da se aktivira trziste u Srbiji a na ovoj vladi je greh sto se nije potrudila da se izvezu nasi viskovi pa sad eto nevolje naravno Zitozajednica to obilato koristi da nas ucenjuje teska srca moram da priznam da se i u Slobina vremena vise pazilo na nasu proizvodnju psenice a ovi zuti nas teraju da se manemo corava posla proizvodnje psenicepa nek uvozi Drakulic ili ko oce volio bi da su moje tvrdnje pogresne :udri:
Nije bas tema za to ali mnogo vise se znalo u Slobino vreme nego sad :udri: :udri: :udri:

Od ove sadasnje vlasti tesko da moze da bude neko gori niti da manje misli o poljoprivredi :zli:

ja mislim da oni o poljoprivredi najvise misle, vidis da im nijedna oblast poljoprivrede nije strana, ne moze nista covek da smisli kako da zaradi dinar - na sve su mislili

Nesto cu svima reci:

Bravar je bio bolji od svih ovis sadasnjih.
Tada se bar znalo ko za sta radi.Danas je zivot jako neizvesan,nesiguran :zli:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh