rekreativac
Član
Odg: TRENUTNA CENA PŠENICE ROD 2009 god.
sad je 9,5MILE je napisao(la):Psenica u Sidu 10,30 din/kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sad je 9,5MILE je napisao(la):Psenica u Sidu 10,30 din/kg.
znam da je bila ta cena al sam zvao danas zbog djubriva i pitam za cenu kaze 9,5 mozda je to bez pdvdanger je napisao(la):koliko ja znam Mita placa 10.3 sa pdv,bio danas pa slucajno pitao
Ne bih rekao, kad prodaju onda će tržište biti zasićeno, mnogo robe-mala cenalakarije je napisao(la):Valda kad rese da prodaju,pocece da raste cena!!!
Produktna berza
Još od predžetvene nervoze, na tržištu pšenice nije bilo veće dinamike i tržišnih pomeranja kao što je to bilo protekle nedelje. Prosečna cena trgovanja u nedelji za nama iznosila je 11,65 din/kg ( 10,78 bez PDV), što je rast u odnosu na cenu iz prethodne nedelje od 10,49%. Poslednje zaključena cena od 11,88 din/kg (11,00 bez PDV), sasvim se približila ceni pšenice sa samog početka ove kalendarske godine. O dinamici rasta cene ove robe najbolje govori podatak da je cena u poslenjih šest nedelja porasla za preko 30%. Najzad, šta je to što je tako iznenađujuće brzo dovelo do ovakvog obrta na tržištu pšenice? Odmah posle žetve konstatovan je lošiji kvalitet pšenice nego prethodne godine, čime je pšenici prilično umanjen izvozni potencijal i izvozna perspektiva. Uz relativno malu cenu na svetskim berzama očekivala se jedna prilično sumorna godina za pšenicu sa aspekta cenovnih dešavanja. Međutim, ovi vrlo jasni tržišni argumenti protiv rasta cene, u poslednjih mesec dana bukvalno su anulirani dešavanjima na „domaćem terenu“. Naime, sa jedne strane rekordno male zasejane površine pod pšenicom, a sa druge strane povećan pritisak tražnje iz sektora proizvodnje stočne hrane gde je pšenica postala veoma konkurenta sirovina kukuruzu, učinili su pšenicu na našem tržištu veoma traženom robom, a to je naravno rezultiralo i već pomenutim velikim rastom cene.
e?Farmer Bob je napisao(la):Kazu da ce pravi skok cena psenice i kukuruza da bude u martu?!Ako tako bude,onda...
ognjen74 je napisao(la):meni je zito jos na lageru .jel ima jos kockara kao ja i do kad cekati?
cena od 11din plus minus koja para vec duze vreme je stabilna .
kakva je situacija kod vas ?