Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zoran Kostović je napisao(la):Kod nas nikada nije bilo tržišnih viškova jer uglavnom stoka potroši ono što se ne umelje za ljudsku ishranu.Ove jeseni sam imao u planu da posejem nekih 10-ak hektara na jednoj parceli koja je nekada pripadala bivšoj ZZ.Međutim,kada sam video kako sve to izgleda odmah sam odustao.Naime,to više nije njiva nego džungla.Tako da je Srbija ostala bez ogromne količine preko nam potrebnog hlebnog žita.
Šta dodati...Spajki je napisao(la):Zoran Kostović je napisao(la):Kod nas nikada nije bilo tržišnih viškova jer uglavnom stoka potroši ono što se ne umelje za ljudsku ishranu.Ove jeseni sam imao u planu da posejem nekih 10-ak hektara na jednoj parceli koja je nekada pripadala bivšoj ZZ.Međutim,kada sam video kako sve to izgleda odmah sam odustao.Naime,to više nije njiva nego džungla.Tako da je Srbija ostala bez ogromne količine preko nam potrebnog hlebnog žita.
ovako i nas ministar kazeZoran Kostović je napisao(la):Kod nas nikada nije bilo tržišnih viškova jer uglavnom stoka potroši ono što se ne umelje za ljudsku ishranu.Ove jeseni sam imao u planu da posejem nekih 10-ak hektara na jednoj parceli koja je nekada pripadala bivšoj ZZ.Međutim,kada sam video kako sve to izgleda odmah sam odustao.Naime,to više nije njiva nego džungla.Tako da je Srbija ostala bez ogromne količine preko nam potrebnog hlebnog žita.
Prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku u jesenjoj setvi 2009. godine u Srbiji je zasejano 646.041 hektara.
pšenica 484.840 ha
ječam 68.059 ha
ovas 9.277 ha
uljana repica 15.260 ha
Prema ovim podacima u Republici Srbiji do kraja novembra 2009. godine u odnosu na prošlu godinu zasejano je manje: pšenice za 14,1 %, ječma za 11,1 %, uljane repice za 14,7 % a ovsa više za 3,8 %. U odnosu na desetogodišnji prosek jesenje setve (1999 – 2009god) površine pod pšenicom smanjene su za 17 %.
Ovo su trenutno zvanični podaci o jesenjoj setvi, ali treba imati u vidu da je tritikal zasejan na površinama od 40 – 60.000 ha i da te površine nisu posebni iskazane u jesenjoj setvi te bi ih trebalo oduzeti od površina zasejanih pšenicom.
Neznam samo kako su toliko precizno izračunali površinu....tarana je napisao(la):Prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku u jesenjoj setvi 2009. godine u Srbiji je zasejano 646.041 hektara.
pšenica 484.840 ha
ječam 68.059 ha
ovas 9.277 ha
uljana repica 15.260 ha
Prema ovim podacima u Republici Srbiji do kraja novembra 2009. godine u odnosu na prošlu godinu zasejano je manje: pšenice za 14,1 %, ječma za 11,1 %, uljane repice za 14,7 % a ovsa više za 3,8 %. U odnosu na desetogodišnji prosek jesenje setve (1999 – 2009god) površine pod pšenicom smanjene su za 17 %.
Ovo su trenutno zvanični podaci o jesenjoj setvi, ali treba imati u vidu da je tritikal zasejan na površinama od 40 – 60.000 ha i da te površine nisu posebni iskazane u jesenjoj setvi te bi ih trebalo oduzeti od površina zasejanih pšenicom.