Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

Svaka cast na recenici Dukej!!dukej je napisao(la):Svaka kultura ima najbolju cenu onda kad ti trebaju pare. I tu nema šta da se razmišlja.![]()

aj ne lupaj više sa 10din sam u čistom gubitku a sa 17 još mogu nešto da zaradim kad već neznaš bolje ćuti i ne pričaj glupostiJohny CASE IH je napisao(la):i kod nas placaju 10din/kg sa pdvom....a danas sam gledao na vestima da neki ljudi blokiraju puteve i traze 17 ali nemoze da nam drzava da tolko za psenicu i 10 dinara je solidna cena s kojom se jos i nekako moze pokriti sve troskove proizvodnje i da ti po koja milja ostane u dzepu ali naravno svi koji su imali prinos nesto vise od 2500kg po jutru su na cistoj nuli a oni koji su imali od 3000+kg po jutru jos mogu i nesto da zarade ali jako malo![]()
jel vam sada jasno?,neznam kako je kod vas? ali meni se i ove godine psenica isplatila

oldtimer je napisao(la):Bravo Dzoni!Pametno razmisljas.....I da je 100 din/kj, opet je zarada!!!!
Samo da te vidim kako sa tih 8000 zasnovao novu proizvodnju, prehranio porodicu, otisao na more....
A gde su ti ulja, maziva, dnevnice, porez na tu zemlju, pa onda registracija tih masina, amortizacija istih...da ne krene covek dalje u sitna crevca, kao npr osiguranje useva, poljocuvarska sluzba.....
U debelom minusu si decko, samo to ni ne znas!
Post je spojen: [time]1248293339[/time]_________________________________________________
I da, jos jedna ispravka, tih 150 kg semena/kj nemoj da racunas po 10 din, vec po 16, jer si ga za te pare mogao letos prodati!!!
to je prava racunica, ako se vec stavlja rashod na papir onda stavi sve, ja ni ne pokusavam da racunam moje troskove proizvodnje, da me ne bih shlog strefio i oteram sve u p... materinu, stvarno se pitam kako opstajem, i ja i ostali!