Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Petkom u Sapcu na pijaci sverceri kukuruzom prodaju nove dzakove po 15 din.:osmeh:

Od uvek ih I cuvamo, velike za kukuruz, male za sljive.
Inace nije cena skupa za dzak, jer se secam kao klinac da su dolazili kamionima razni sverceri I ako donose svoje vrece onda se puni na 50kg, a ako au nase onda ide 48kg. Dakle paritet je bio 2kg kukuruza za jednu vrecu.[/QUOTEE
E sa ta 2 kg po dzaku ima da se obogate. Bioa sam jednom prisutan kada su sverceru iymerili dzak a ono 46kg, bezobrazluk. Ja sav svoj kukuruz prodajem na dzakova ali svaki se puni na 50kg

Кад смо већ код џакова... Људи, једно питање за вас стручњаке. Сигурно знате одговор, а мени ће доста помоћи при набавци кукуруза. Који је ЗАПРЕМИНСКИ однос кукуруза у клипу и окруњеног? Шта хоћу да питам? Колико џакова кукуруза у клипу да узмем, да би ми испао 1 џак окруњеног? Ратари у мом крају су мало лењи да круне у последње време, а мени то није проблем. А и остане ми за потпалу приде. Хвала унапред!

Da li neko zna neku cenu kukuruza u Mitrovici?

- - - - - - - - - -

Кад смо већ код џакова... Људи, једно питање за вас стручњаке. Сигурно знате одговор, а мени ће доста помоћи при набавци кукуруза. Који је ЗАПРЕМИНСКИ однос кукуруза у клипу и окруњеног? Шта хоћу да питам? Колико џакова кукуруза у клипу да узмем, да би ми испао 1 џак окруњеног? Ратари у мом крају су мало лењи да круне у последње време, а мени то није проблем. А и остане ми за потпалу приде. Хвала унапред!

Odnos klipa i zrna ti je otprilike 1:0.65

Pocinje da skace. . . almex danas izasao sa 13 din do 20 posto vlage. . . ostali se dogovaraju da idu na 14. . . videcemo u toku dana. . .

danas sam sreo jednom rodjaka ceka ispred zrenjaninske skrobare predajwe kukuruz kaze cena 14.07 din jus kvalitet :bravo:

kod nas danas dobio informaciju da se očekuje cijena oko 17e centi,kad bi bilo dobro bi bili.Prošlogodišnji Srbijanski kod nas 0,20 e centi aflatoksin ide uz njega gratis

Ipak ste vi druga drzava,manje krokodila...kod nas bara puna...kod vas se ocekuje pocetna cena od skoro 19.5 din a ovde se neki raduju sa 14...fuj

ma i ovo ja ne vjerujem dok ne vidim ali tu je to negdje,ako je kod vas 14 ili 15 naši dok ga prevezu i ostale perepetije lakše im uzeti ovdje ali opet kažem ne vjerujem u tu cijenu jer se i naši lopovi ravnaju po N S "berzi"

Nazad
Vrh