Dr.Gruja
Član
Stalno se prica o ponudi i potraznji kao velika ponuda na berzi kukuruza pa mala cena, a evo jedan primer: ponuda vestackog djubriva na GEA berzi je veoma velika a potraznje nema, a sto je naj cudnije cana vestaka uopste ne pada!!!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne zuri im se za pare.Stalno se prica o ponudi i potraznji kao velika ponuda na berzi kukuruza pa mala cena, a evo jedan primer: ponuda vestackog djubriva na GEA berzi je veoma velika a potraznje nema, a sto je naj cudnije cana vestaka uopste ne pada!!!![]()
Drago mi je ako ne moze niko da te ucenjuje.. a sto se tice budjenja neke svesti i formiranja nekog zajednickog misljenja to kod nas u Srbiji nikom nije poslo za rukom tako da opusti seOdakle tebi da mene i sada neko moze da ucenjuje i odakle znas koliko ja imam? Stvarno mislis da bih imao te pare da sam glup? msm recicu ti samo da danas mogu prodati ta 3ha za 50% veci novac nego sto sam tu zemlju platio. msm ne pisi o stvarima o kojima nemas pojma a uvek si dobrodosao kod mene na pice da ti pokazem svoje gazdinstvo i koliko sam glup. Naravno da novi rod necu prodavati ispod cene kostanja a sve sto hocu je da probudim malo svesti medju clanovima i da konacno stanemo jedni iza drugih. Vidim da je taj posao prilicno uzaludan pa ako je samo meni lose onda smo mi jako srecna drzava.
Kod nas stagnira kad okolo raste,kad tamo stagnira kod nas pada,a kad kod njih pada,kod nas se strmoglavi i obezvredi!Preko bare lep skok i oporavak cene...Kada bi sve ovde funkcionisalo,realna cena kukuruza bi bila negde izmedju 18-19 dinara trenutno!Sa stranim berzama se poredimo kada je cena kod njih niska i onda se kaze,gledajte cene u okruzenju i na ostalim svetskim berzama!Medjutim kada je tamo cena dobra,tj.bolja nego kod nas,onda niko i ne pominje te iste berze i cena na njima!Monopol je cudo,veliki diktiraju kako im odgovara i to je to...Tako ce biti sutra za suncokret,soju,itd u nedogled,dokle god njima tako odgovara!p.s Ali ce ti isti puci na repromaterijalu za sledecu godinu,posto uglavnom rade sve i svasta...
Bas tako!Podolazili su nam koje kakvi belosvetski gulanferi,udruzili se sa ovim nasim gulanferima i kozu sa ledja nam skidose i to sve u zakonskim okvirima,sto znaci da su i ljudi koji donose zakone umesani u tu pljacku seljaka,radnika,ma svih postenih gradjana Srbije.Tacno je da trziste diktira cenu,samo nema na svetu ni jedna zemlja gde drzava ,vlada,ne kontrolise trziste,bar donekle,sem kod nas gde smo prepusteni koje-kakvom sljamu,drustvenom talogu,koji su uz pomoc finasiskih sredstava uspeli da kupe status poslovnih ljudi, a sve sto imaju nelegalno su stekli,u proslosti,u onim mracnim vremenima i glavna parola im je "ne pitajte me za prvi milion".pa ko je kriv u parizu,pesti,cikagu.......zna se dobro da trziste diktira cenu,samo sto kod nas spekulanti poput JESICA,kostica,miskovica,matijevica,peconija i jos ko zna kojih olupina iz inostranstva(sa njima samo isti nivo saradjuje,normalni biznismeni beze od takvih) diktiraju cenu i maksimalno koriste sve smicalice da je obore sto vise mogu a kasnije prodaju po sto vecoj razlici......primer najskoriji nam je psenica
Opet pitam, sto ih ne pohapse?pa ko je kriv u parizu,pesti,cikagu.......zna se dobro da trziste diktira cenu,samo sto kod nas spekulanti poput JESICA,kostica,miskovica,matijevica,peconija i jos ko zna kojih olupina iz inostranstva(sa njima samo isti nivo saradjuje,normalni biznismeni beze od takvih) diktiraju cenu i maksimalno koriste sve smicalice da je obore sto vise mogu a kasnije prodaju po sto vecoj razlici......primer najskoriji nam je psenica
Svi znamo vrlo dobro zasto se takvi ljudi ne hapse,to su ljudi koji su svojim prljavim parama potkupili sve,sastavili vladu,uticu na donosenje zakona kakav njima odgovara..........Za ovu aferu "aflatoksin"u nekoj drugoj drzavi Jesic bi bio proglasen za drzavnog neprijatelja i kaznjen zatvorom,uvek je bilo loseg,losijeg i dobrog kukuruza ali se to drugacije resava.Opet pitam, sto ih ne pohapse?