Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Stalno se prica o ponudi i potraznji kao velika ponuda na berzi kukuruza pa mala cena, a evo jedan primer: ponuda vestackog djubriva na GEA berzi je veoma velika a potraznje nema, a sto je naj cudnije cana vestaka uopste ne pada!!!:sta:
Ne zuri im se za pare.:osmeh: Moras ga uzeti,pa ces ga platiti,kad god.Kad niko nebi prodavao kukuruz po ovoj ceni itekako bi isti skocio.Al uvek se nadje neko,koga je stislo,pa ponuda bude sasvim dovoljna za tu cenu.
Vi kukuruz makar mozete lagerovati,a ja pilice,kad stignu moram prodati u par nedelja,koja god da je cena.E tu je klasican primer ponude i potraznje.Cena varira od lepe zarade,do jos lepseg minusa.:osmeh:

Odakle tebi da mene i sada neko moze da ucenjuje i odakle znas koliko ja imam? Stvarno mislis da bih imao te pare da sam glup? msm recicu ti samo da danas mogu prodati ta 3ha za 50% veci novac nego sto sam tu zemlju platio. msm ne pisi o stvarima o kojima nemas pojma a uvek si dobrodosao kod mene na pice da ti pokazem svoje gazdinstvo i koliko sam glup. Naravno da novi rod necu prodavati ispod cene kostanja a sve sto hocu je da probudim malo svesti medju clanovima i da konacno stanemo jedni iza drugih. Vidim da je taj posao prilicno uzaludan pa ako je samo meni lose onda smo mi jako srecna drzava.
Drago mi je ako ne moze niko da te ucenjuje.. a sto se tice budjenja neke svesti i formiranja nekog zajednickog misljenja to kod nas u Srbiji nikom nije poslo za rukom tako da opusti se :)

Priča se da će država verovatno otkupiti nekih 200,000 tona kukuruza , čto se nadam da će malo podići cenu , inače imam kući potpuno zdrav kukuruz oko 6 tona i nemam srca da ga dam za bednih 13 dinara koliko mi nude.

Od naše državice mi ne treba ništa. Danas sam prodao vagon i po, iz čardaka ''prepun aflatoksina'' za celih 13 din. Idemo dalje...

Preko bare lep skok i oporavak cene...Kada bi sve ovde funkcionisalo,realna cena kukuruza bi bila negde izmedju 18-19 dinara trenutno!Sa stranim berzama se poredimo kada je cena kod njih niska i onda se kaze,gledajte cene u okruzenju i na ostalim svetskim berzama!Medjutim kada je tamo cena dobra,tj.bolja nego kod nas,onda niko i ne pominje te iste berze i cena na njima!Monopol je cudo,veliki diktiraju kako im odgovara i to je to...Tako ce biti sutra za suncokret,soju,itd u nedogled,dokle god njima tako odgovara!p.s Ali ce ti isti puci na repromaterijalu za sledecu godinu,posto uglavnom rade sve i svasta...
Kod nas stagnira kad okolo raste,kad tamo stagnira kod nas pada,a kad kod njih pada,kod nas se strmoglavi i obezvredi!
produktna16.8..JPG
Kako objasniti neukom,glupom ili coveku koji se ne razume u materiju, zasto je ovo ovako?!

ajd da kazemo da kukuruz nece niko zbog afere , a sta je sa psenicom sta se sa njom desava da nije osmougaona pa niko nece da je izveze?

Bilo je aflatoksina u okruzenju svugde, samo afere nije bilo, nego su pametno cutali i cekali nas da im objasnimo...

dobro kazes bili aflatoksina al nije bilo jesica djavo ga odno a kakav je rosav ni on ga nece pa sad tu neke kredite kao reklamira
ma nek se nosi kod onih njegovih iz e.u.

U rekonstrukciji ste smenili Gorana Kneževića. Je li i on radio za nekoga?
- Ne, Goran Knežević je veoma pošten čovek. Nikad mu nisam zamerio zbog afere „aflatoksin“ zato što sam znao da je to bio pokušaj rušenja Vlade i države Srbije. Iz cele afere samo je Goran Ješić izašao bogatiji za stan u Beču, dok je Srbija izašla neuporedivo siromašnija.

ovo je odlomak iz danasnjeg intervjua u kuriru...

- - - - - - - - - -

Kako je Ješić preko te afere zaradio stan u Beču?
- Ne znam, to pitajte njega. I ja se pitam kako je mogao da ga zaradi sa onolickom platom u pokrajinskoj vladi, a u Beču je najskuplji kvadrat u ovom delu Evrope. Samo sam video da je odjednom osvanuo njegov stan u Beču, odmah po završetku afere „aflatoksin“. Goran Knežević nema taj stan u Beču. Od njega u budućnosti očekujem mnogo. Rekao sam mu: „Ti, Gorane, moraš da izađeš iz kolotečine, ne možeš da budeš običan ministar“. On nije napravio nijedan skandal, a neki su ministri pravili skandale. I on će na drugim projektima pokazati svoju snagu i svoje znanje.

Ako je Jesic izasao bogatiji za stan u Becu, a pri tome Srbija izasla neuporedivo siromasnija, a ima sumnje da je dobio pare od nekoga, zasto to ne ispita Veliki vodja? Obican demagog... A pored toga i on se pita kako je dosao do tog stana :haha:, pa istrazi covece ionako sve od tebe zavisi u ovoj zemlji, kao Tito. A vrhunac je to "obican ministar" :riba:, pa nije biti ministar isto sta i biti predsednik kucnog saveta, pa da se kaze "obican". Verovatno ce Jesic biti kriv i za niske cene na jesen... PS citaj te komentare na tu vest izgleda nam je svima dobro http://www.kurir-info.rs/ekskluzivn...ic-imam-marsalov-plan-za-srbiju-clanak-939287.

pa ko je kriv u parizu,pesti,cikagu.......zna se dobro da trziste diktira cenu,samo sto kod nas spekulanti poput JESICA,kostica,miskovica,matijevica,peconija i jos ko zna kojih olupina iz inostranstva(sa njima samo isti nivo saradjuje,normalni biznismeni beze od takvih) diktiraju cenu i maksimalno koriste sve smicalice da je obore sto vise mogu a kasnije prodaju po sto vecoj razlici......primer najskoriji nam je psenica

pa ko je kriv u parizu,pesti,cikagu.......zna se dobro da trziste diktira cenu,samo sto kod nas spekulanti poput JESICA,kostica,miskovica,matijevica,peconija i jos ko zna kojih olupina iz inostranstva(sa njima samo isti nivo saradjuje,normalni biznismeni beze od takvih) diktiraju cenu i maksimalno koriste sve smicalice da je obore sto vise mogu a kasnije prodaju po sto vecoj razlici......primer najskoriji nam je psenica
Bas tako!Podolazili su nam koje kakvi belosvetski gulanferi,udruzili se sa ovim nasim gulanferima i kozu sa ledja nam skidose i to sve u zakonskim okvirima,sto znaci da su i ljudi koji donose zakone umesani u tu pljacku seljaka,radnika,ma svih postenih gradjana Srbije.Tacno je da trziste diktira cenu,samo nema na svetu ni jedna zemlja gde drzava ,vlada,ne kontrolise trziste,bar donekle,sem kod nas gde smo prepusteni koje-kakvom sljamu,drustvenom talogu,koji su uz pomoc finasiskih sredstava uspeli da kupe status poslovnih ljudi, a sve sto imaju nelegalno su stekli,u proslosti,u onim mracnim vremenima i glavna parola im je "ne pitajte me za prvi milion".

Opet pitam, sto ih ne pohapse?

Opet pitam, sto ih ne pohapse?
Svi znamo vrlo dobro zasto se takvi ljudi ne hapse,to su ljudi koji su svojim prljavim parama potkupili sve,sastavili vladu,uticu na donosenje zakona kakav njima odgovara..........Za ovu aferu "aflatoksin"u nekoj drugoj drzavi Jesic bi bio proglasen za drzavnog neprijatelja i kaznjen zatvorom,uvek je bilo loseg,losijeg i dobrog kukuruza ali se to drugacije resava.

@Macva znam ja vrlo dobro to... Samo sam se osvrnuo na to da covek koji se u ovoj zemlji pita skoro za sve daje takve izjave na nivou nekoga ko nema nikakva ovlascenja, a nista ne preduzima nista da odgovorni zavrse na sudu.

Sto ljudi malo ne spustite loptu i prestanete razmisljati ideoloski , ovo nicem ne vodi i tema pocinje da gubo smisao.
Citajuci pazljivo prethodne postove tacno se vidi ko za koga navija i ko je ciji glasac ,a u istim smo g...ima svi ,nasa drzava je pukla i njoj vise ne pomaze ni carobni stapic.
Shvatite vec jednom da su i politicari samo potrosna roba u rukama mnogo vecih igraca.
E dok se taj sistem iz senke ne protrese i raskrinka nema nama boljitka i napretka...
Inace cena kukuruza na dzak 19 din ,a na vise moze i po 17.

Nazad
Vrh