Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Ja sam hteo danas da prodam kukuruz, ali ne mogu, nema kupaca. Traznja je ravna 0.

Ovo samo glup moze da prihvati,ako se secate lane su pricali da se aflatoksin javlja u susnim godina,a danas slusam na radiju radice se analize na aflatoksin pri predaji zrna,pa kako kad je ova godina RODNA,kako MINISTRE???!!!

Данас амери признали да ће имати мање кукуруза и соје. Цена кренула на више. Код нас су се сви игледали накрцали са пшеницом и јечмом, и изгледа многи остали без пара па не исплаћују и то што су узели. Тако да по ко зна који пут се види шта је ликвидност. Није ни чудно што нико не узима кукуруз.

Potpuno jasna situacija. Proizvodnja u drzavi je od 2000 -te godine do danas porasla oko 10 %, dok je u isto vreme plata sa 70 DEM porasla na 350 EUR, naravno treba od nekoga uzeti da se poravna ta razlika a to je danas poljoprivreda.

Da i odmah su Kinezi danas kupili 713 000 tona soje od USA plus još su prodali 140 000t drugima plus Meksiko kupio 250 000 t kukuruza , odmah cijena krenula gore. Ako se još ovih dana neko od kupaca naplaši i odriješi kesu vidjeće se još jednom da cijena kreće od velikih igrača .
Nama bi ovde trebala neka realna nezavisna agencija koja bi obilazila njive i realo procjenjivala urod , kao i zalihe .

(najveća kupovina za jedan dan ikad , mora da su Kinezi nešto nanjušili)

Poslednja izmena:
jutros slusam na jutarnjem programu procenjuje se da ce cena biti za vreme berbe izmedju 11 i 13 dinara

Da i odmah su Kinezi danas kupili 713 000 tona soje od USA plus još su prodali 140 000t drugima plus Meksiko kupio 250 000 t kukuruza , odmah cijena krenula gore. Ako se još ovih dana neko od kupaca naplaši i odriješi kesu vidjeće se još jednom da cijena kreće od velikih igrača .
Nama bi ovde trebala neka realna nezavisna agencija koja bi obilazila njive i realo procjenjivala urod , kao i zalihe .

(najveća kupovina za jedan dan ikad , mora da su Kinezi nešto nanjušili)

Odakle ti ta informacija?To bi trebalo da znaci da ce cena kukuruza krenuti malo na gore.

Odakle ti ta informacija?To bi trebalo da znaci da ce cena kukuruza krenuti malo na gore.

Chinese buyers purchased 713,000 tonnes of US soybeans for 2013-14, the US Department of Agriculture revealed through its daily alerts system.
The USDA also unveiled a further sale of 140,000 tonnes of new crop soybeans, as well as a 252,153-tonne purchase of US corn by Mexico, which has been prompted by drought to lift its advance orders.
The purchase by China follows market talk last week that the country had made significant purchases, beyond the 110,000 tonnes announced last Tuesday, and a further 220,000 tonnes on Wednesday, although market rumour had talked of some 10 cargoes, or about 500,000-600,000 tonnes. А за крај и трачеви. :osmeh:

Mozda u svetu ali kod nas neverujem , jer smo mi sami sebi uveli sankcije netreba nama niko da uvodi nego cemo mi sami sebi.Nema nama vecih neprijatelja od nas samih.

Ovde (pogotovo u Srbiji ) je situacija jasna . Stoke nema pa je i lanjski rod previše . Bilo aflatoksina , niko nije kontrolisao , nego se polakmili samo da se kod njih iskipa . Sad nemogu to izvoziti , jedino na zapad (Bosna) . Ako neće niko država bi trebala da forsira neku fabriku etanola ili nečeg sl da se taj stari , loši utroši pa nemora ni biti zarade , i da razmišlja o povratku imidža kvalitetnog kukuruza . Vjerovatno bi ovi veliki što sjede na većoj količini kukuruza mogli negdje pojeftino i da izvezu kukuruz za neku preradu , al skupo su ga platitili pa im žao da tolko puknu .Radije će se nadati skoku cijene na zimu il proljeće , pa da ga ponovo zamiješaju sa novim i uvaljuju gdje može. Opet da je država ozbiljnija , pa da objavi gdje se nalazi i kolko zaraženog kukuruza , i da se prati šta će snjim biti , bolje da pukne par bizismena , nego da oblate cijelu državu.

ja predlazem da se napravi neka anketa i da svako iznese svoje misljenje koji kukuruz je najtolerantniji na susu da bi dogodine znali sta da sejemo

Ti Kinezi su ludi, truju svoj narod sa modifikovanom sojom.
A sto mislite zasto na zapadu skoro svaka farma ima svoj silos za zitarice?
Zato sto su i njima lopvi uzimali dzabe rod i kad su zitarice kod njih drugacije se trguje.
Kad bi i mi drzali svoje zitarice kod kuce drugacije bi se trgovalo.

Nazad
Vrh