Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U septembru ce po svemu sudeci biti i novog roda.promenio sam strategiju nista do septembra pa koja cena bude kad je bal nek je maskembal![]()
aj reci svoje vidjenje cene?
Toliko o lupetanju oko cene!!!
a mozda i ranije-a to bi bilo najboljeU septembru ce po svemu sudeci biti i novog roda.
Ne mogu reci da imam pouzdan izvor I informacije iz prve ruke, ali postoji nesto sto se zove "osecaj".
Znam kako funkcionise berzansko poslovanje u nas, da se na produktnu berzu moze izaci preko posrednika, odnosno firme koju je osnovala sama berza. Postoji nekoliko prakticno privatnih nazovimo ih berzi, koje se samo tako zovu, a zapravo su najobicniji oglasnici. Potrebno je uplatiti clanarinu da bi mogao trgovati. Vise puta su isti navaljivali da se uclanim..
Mislim da niko nema nikakvog razloga za smeh na cene iz tabele. Nasi ljudi su vrlo neprofesionalni, misle da sve znaju, svako se pravi pametnijim no sto jeste.
Moguce je da su u pitanju konkurentski interesi, pa se jedni mnogo smeju ovim drugima.
Uveren sam da su cene azurne kad sam bolje pogledao. Nekog desavanja sigurno ima. Za kolicinu prometa ne mogu da tvrdim, ali je cinjenica da je neko platio tu cenu.
Vec je dovoljno puta pomenuto da ima mnogo onih kojima bi odgovarala mizerija od cena nasih proizvoda, pa je I taj navodni smeh moguce rezultat takvih stremljenja.
Ima ona narodna, ko se poslednji smeje...
taj laze da je dobio 16 dinaraNe znam sta da ti kazem, ali ako za 10 do 15 dana ne bude cena skocila mislim da ni nece. Novi rod je jako blizu i gotovo ga deli samo mesec dana. Ljudi su prezaduzeni i sigurno ce biti dosta prodaje. Na zeleno je jedan veci proizvodjac iz nase okoline dobio 16 din/kg tako da ne verujem da ce ici ispod te cene.
Nije lose imati odg.i misljenja ljudi koji su u bilo kakvoj vezi sa poljo.proizvodima ali sto ti vuces vodu na svoju ili tudju vodenicu to jos nisam video.Ako sam ja dobro razumeo svrhu ove teme , ovde bi trebalo govoriti o ceni kukuruza na kolicine 10 tona , 100 tona i vise . Odnosno o cenama kukuruza u refuzu koje pojedine firme ( ili trgovci ) placaju proizvodjacima .
Ta cena se formira na nekom trzistu koje imamo , kakvo je takvo je nemamo bolje . Ta cena se isto tako formira na nekom medjunarodnom trzistu i javno je dostupna .
Sto se tice Srbije minimalna kolicina sa kojom se trguje obicno je 20-25 tona ili jedan sleper .
Ovde se pojavljuju neki ljudi koji pricaju o cenama na dzak ili 2 dzaka i ta cena je sigurno visa iz mnogo razloga .
Isto tako vecina ljudi koja ucestvuje u diskusiji na ovom forumu su proizvodjaci kukuruza i oni su normalno uvek nezadovoljni cenom i zele vise . Isto tako oni se secaju jeseni 2012 kada je cena kukuruza bila nezapamceno visoka i bila je oko 28 dinara za kilogram .
Sada je leto 2013 . Cena kukururuza rod 2012 je znacajno niza skoro se prepolovila i danas je na berzi u Novom Sadu koja je vodeca berza za srbiju iznosila i trgovalo se sa cenom oko 16 dinara .
Cena roda za 2013 se procenjuje da ce biti jos niza i predvidja se cena od oko 13 do 13,5 dinara .
Ovo su sve cinjenice i ako je nekom lakse i ja cu imati izvesnu kolicinu kukuruza rod 2013 na mojoj zemlji .
Ruzno je da ovde neki ljudi zato sto nisu zadovoljni cenom kukuruza koja je ovih dana na trzistu vredjaju druge ljude jer iznose svoje misljenje .
Ko hoce svoj kukuruz da pali neka ga pali . Nisam siguran da li je to zakonom zabranjeno i kaznjivo .
Svako moze da formira cenu svog proizvoda i da pokusa da ga proda po toj ceni . I to je zakonom dozvoljeno .
Opet onaj koji kupuje moze da da svoju ponudu , pa ako neko hoce da proda po toj ceni neka proda .
Nigde ama bas nigde nikome nije garantovano da ako ulozi novac i radi mora i da zaradi .
U poslu se cesto mozda i vise od 50% slucajeva gubi .