Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Vraćajući se danas iz Rume zastao sam kod par parcela kukuruza prema Žarkovcima i mogu vam reći da ima kukuruza koji su izgoreli preko lista . Ako ovako nastavi da prži a svi izgledi su da hoće bojim se da će se ponoviti prošlogodišnji scenario. Ko još ima kukuruza na prodaju nek sačeka još desetak dana jer se cena mora pomeriti na bolje, slična situacija sa vremenskim neprilikama je i u našem okruženju.

Poslednja izmena:
Ruku na srce ko je cekao dosad i izgubio cca 10 dinara po kg,nek saceka jos malo.Sad je veca verovatnoca da ce skociti nego vise padati.:osmeh: Nije realno ocekivati,da se kukuruz pokloni i jos nesto doplati uz njega.::lose::

U Srbiji nemože da nestane kukuruza.:sta::sta::sta:To je bure bez dna. Imam još jednu prikolicu natovario juče i danas zovem otkupljivača kome sam dao pre par dana po 400KM. Kaže sada je 350. Doći će mu kamioni iz Rume danas po 130e. A drugi komšija ide u Sontu po kukuruz ,negde kod Apatina.Od koga ga uzimaju nemam pojma ,ali znam da je jeftin i da će taj vaš otkupljivač isto da rikne ako ga bude ovako davao .Izgleda da vaš kuk. neide nigde u svet osim u Bosnu i to je sve zakuvalo.

U Srbiji nemože da nestane kukuruza.:sta::sta::sta:To je bure bez dna. Imam još jednu prikolicu natovario juče i danas zovem otkupljivača kome sam dao pre par dana po 400KM. Kaže sada je 350. Doći će mu kamioni iz Rume danas po 130e. A drugi komšija ide u Sontu po kukuruz ,negde kod Apatina.Od koga ga uzimaju nemam pojma ,ali znam da je jeftin i da će taj vaš otkupljivač isto da rikne ako ga bude ovako davao .Izgleda da vaš kuk. neide nigde u svet osim u Bosnu i to je sve zakuvalo.

Tacno tako...Jesic zakuvao

Znaci opet berac, pa krunjac pa dzakovi...A mislio sam da sve odmah prodam. Inace ubio sam se od zalevanja.

Eto, a mogao si lepo jesenas istresti iz prikolica u Mlinpeku po 27, i to bez i malo muke i džakiranja.

Navodne cene sa agroservsisa sa danom zakasnjenja..
I nigde nije navedeno da se radi o vestacki susenom kukuruzu. Na drugom izvoru je stoji 16,20 sa PDV-om isto za juce, pa ko tu laze?
I ti si mi Danijele ovde nejasan lik. Prosle godine si bio protiv protesta, kada je u sedlu bila zuta klika, sad pogurujes ljude na iskazivanje nezadovoljstva tim putem, sto u sustini nije lose ali je nedosledno. Prvi si da objavis neki nazovi pad cene, sto ide dotle da skoro likujes. Moj zakljucak je da se bavis politikanstvom, I da motivi prisustva na ovom forumu nisu bavljenje poljoprivredom, vec neki vid slepanja o nju.. Zelis da dokazes kako je bivsi rezim bio zlatan. Nije kao ni ovaj sad. Sve je to zali boze, I tesko nama sa njima koji god bili! Svi zajedno su zlo I naopako!
Poznajem gotovo sav paorski svet iz Beceja, ali za Danijela koji se ozbiljno bavi tim poslom ne znam. Izvini ako gresim, uveri me u drugacije.
Da ti pojasnim svoj lik. Prošla godina je bila prošla za razliku od ove za koju smatram da je mnogo gora. Politikom se ne bavim, niti ću se ikada baviti samo želim da se sačuvaju Srpska sela i Srpski seljaci. A što se tiče Danijela on je još uvek mali da bi se bavio poljoprivredom ali njegovo ime sam uzeo za svoje korisničko.

ima kod nas ljudi sto cuvaju kukuruz u ambaru po par godina,jer im ni jedna cena neodgovara,i na kraju kad im dodje krunjac, krune ceo dan da na kruni jednu prikolicu.Tu se muke ne zavrsavaju,onda dolaze u situaciju da moraju da podmite tog sto uzorkuje jer je sav izbuskan.

Ja kada imam za prodaju,ja ga prodajem na džakove od kuće kakva god da je cena a pred jesen krunim sav i opet ga prodam po ceni koja je aktuelna.Probirač nađe otirač.

E dobri su Vam ovi komentari, šteta što moramo da se smejemo na našoj muci... Nego pišite cene u Vašem kraju da ovi koji još uvek gaje nadu za bolje sutra ,...bolje prodju.,ps do nedavna sam im bio član ::novac::

Da dodam po vizuelnim podacima u Kulpin se vozi kukuruz iz obližnjih sela samo tako, nema se brale moj ni kome prodati, kakva mizerija 15 din

Nazad
Vrh