Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Znači ti si taj što je zvao onog techna, od pre neki dan.
Nisam zvao,poslao mu poruku,pa mi dao predlog da radimo na procenat,smesno... :cvetic:
Ja svako vece upalim 577,razvezem po Pazovi 500-600kg i ne bunim se.Hoces sada da se vozas samnom po maloj Bosni? :ppozdrav:
P.S. kad dolazis da izvedemo ono?
Kupio sam jedno pivo,specijalno za tebe,ako budes oklevao,ja necu oklevati da ga popijem dok budem cistio sojdzanu pod Indjijom... :osmeh:

Po svemu sudeci na delu je drzavna manipulacija uz sve elemente terorizma prema delu sopstvenog naroda koji je zasluzan zasto ova drzava jos uvek uopste funkcionise kako tako. Jedini mi ostvarujemo znacajnu dobit, I sustinski po zamisli vladajuce strukture jedino se od nas moze uzeti, citaj oteti! Umesto da budemo nagradjeni, ili bar vrednovani na pravi nacin, stavlja nam se jos tezi jaram I kreira ucenjivacka atmosfera. Ovo sto se desava je zamisljeno na onim sastancima koje su nasi nemusti I zalosni glavari imali po kojekakvim takodje uzurpiranim vilama. Pocelo je to sa zabranom izvoza, nastavljeno izmisljemom aferom "aflaroksin". Cilj je bio da se "rezerve" domognu jeftinog nazovi neispravnog kukuruza. Nastavljeno je njegovim pustanjem, odnosmo "pozajmicom", citaj udarom na trziste. Razlog svemu tome je prica da su skupi poljoprivredni proizvodi glavni razlog inflaciji I slaboj kupovnoj moci. Treba obezbediti armiji neradnika, kvalifikacija nije prejaka, jer da je drugacije videli bi se rezultati, da ima jeftinu hranu i mogucnost da se malo opare izvozeci nas trud. Tvrdim da prehrambeni artiklii ni do sad nisu bili skupi, jer u protivnom ne bi bilo toiko toga pobacano po ulicama I kontejnerima! Koliko puta sam cistio I sklanjao ispred kuce zagrizen burek, I vekne hleba.. To mogu samo neljudi, takvih je na zalost najvise, a takvi nas I vode, poput Domanovicevog vodje, direktno u ponor I propast. Najodgovorniji u svemu ovome je Ljajic, jer je on direktnim intervencijama napravio ovakvo stanje. Ova situacija sa zabranom objavljivanja bilo kakvih trzisnih kretanja je takodje drzavni pritisak, delo moderne udbe I udbasa kakav je prokazani Techno od pre neki dan. Pokusavaju nam ponovo zavesti prinudni otkup, na krajnje drzak I cinican nacin. Vesto kriju prave namere. Menjaju ministra da nam ponovo zamazu oci I daju sebi vremena za odugovlacenje. Treba ustati protiv toga, previse je paor trpeo, cutao I grcao. Ima I medju nama nepostenih, njihovih, ali je broj mali naspram postenog sveta koji nadcovecanskim naporima, I teskim odricanjem uspeo nesto da stekne I skuci. Trgnite se ljudi, nismo zasluzili da budemu niza "vrsta", ako se nesto ne preduzme I ne digne glas otece nam sav nas trud I muku. Nisu bitne stranke I licnosti, na zalost svi su isti I nedostojni. To su sve ljudi koji nista svojom rukom u zivotu napravili nisu, ne mogu nam takvi krojiti sudbine..

Zalosno je sto u 21 veku treba da se tesimo sto nismo gladni i zedni,ali je realnost da nam je to jedina prednost u odnosu na ostale.Treba prihvatiti cinjenicu da je puuuno ljudi bez posla,a oni sto rade cast izuzecima rade za tepsiju ribe.Danas sam tovario komponente i razgovaram sa fizikalcem iz te firme.Plata 23000 i kasni 2 meseca.::lose:: Isao bi kaze na drugo mesto za posao,al kaze gde?Svugde isto sra..e.::samo bes::
Ne kazem da se treba tesiti tudjom nesrecom,ali nije ni realno da ja zaradim euro po piletu,koliko je bilo pre 15 godina,niti je realno da sada neko na kg kukuruza zaradi koliko ja sada na piletu.Sve je otislo u tri l..e ma...ine.Nije raelna cena 15,al nije ni 40 koliko su neki ocekivali.Istina je negde izmedju,a cinjenica je da je pad cene svih zitarica u celom svetu.Treba se prilagoditi i kako smo unistili stocarstvo,tako cemo se sada morati preorjentisati na cvece,plastenike,vocarstvo i nesto slicno.Teska vremena prijatelji moji.

Svaka ćast tom fizikalcu! Gde bi nam bio kraj da je više takvih ljudi koji zaista hoće da rade. Ne mislim samo na zvanje već na iskrenu želju. Fizički rad bi morao biti cenjen vrlo blisko intelektualnom. Krajnje je nepošteno trenutno stanje. Ne prave nama problem takvi ljudi, već ovi "gratis kravataši" sa kupljenim ili nezasluženim diplomama, svaka čast izuzecima koje vrede, ali je takvih vrlo, vrlo malo, u promilima.. Ovo ostalo je sve limunada naduvana. U istu grupu spadaju oni koji su formalno zaposleni a radno mesto je izmišljeno i bukvalno ne rade ništa. Strašno mnogo je takvih. Rad olovkom, pa čak i da je krajnje neophodan ne može biti vrednovan na isti način kao rad nekoga ko stvara novu vrednost i proizvod. Poješće nas birokratija, nepodobština, umišljenost, nadobodnost. Tvrdim da se takvi ni za šta nisu pomučili i nategli. Veliki broj njih je na pomen poljoprivrede pobegao sa dedovine. Zar mi koji ne zalimo sebe treba da sažaljevamo nečije pogrešne odluke? Društvo mora da se menja, ali ne na naš račun! Mora zaista jednom početi da se radi, da se vide rezultati tog rada.
Ne slažem se da su cene poljoprivrednih proizvoda u takvom drastičnom padu. Jeste da su klizale malo nadole, ali to je tržište i nema tu ničeg spektakularnog. Nigde nije bilo tolikih pomeranja na dole kao kod nas. Posmatrajući berze po svetu ispada da je kod nas sve najjeftinije. Gde je tu logika? Drže nas u getu, i plasiraju njihove bljutave price preko poltronskih novinara i glupavih emisija. Ispiraju mozgove ljudima, zloupotrebljavaju dobrotu i prostodušnost paorskog sveta.

Svaka ćast tom fizikalcu! Gde bi nam bio kraj da je više takvih ljudi koji zaista hoće da rade. Ne mislim samo na zvanje već na iskrenu želju. Fizički rad bi morao biti cenjen vrlo blisko intelektualnom. Krajnje je nepošteno trenutno stanje. Ne prave nama problem takvi ljudi, već ovi "gratis kravataši" sa kupljenim ili nezasluženim diplomama, svaka čast izuzecima koje vrede, ali je takvih vrlo, vrlo malo, u promilima.. Ovo ostalo je sve limunada naduvana. U istu grupu spadaju oni koji su formalno zaposleni a radno mesto je izmišljeno i bukvalno ne rade ništa. Strašno mnogo je takvih. Rad olovkom, pa čak i da je krajnje neophodan ne može biti vrednovan na isti način kao rad nekoga ko stvara novu vrednost i proizvod. Poješće nas birokratija, nepodobština, umišljenost, nadobodnost. Tvrdim da se takvi ni za šta nisu pomučili i nategli. Veliki broj njih je na pomen poljoprivrede pobegao sa dedovine. Zar mi koji ne zalimo sebe treba da sažaljevamo nečije pogrešne odluke? Društvo mora da se menja, ali ne na naš račun! Mora zaista jednom početi da se radi, da se vide rezultati tog rada.
Ne slažem se da su cene poljoprivrednih proizvoda u takvom drastičnom padu. Jeste da su klizale malo nadole, ali to je tržište i nema tu ničeg spektakularnog. Nigde nije bilo tolikih pomeranja na dole kao kod nas. Posmatrajući berze po svetu ispada da je kod nas sve najjeftinije. Gde je tu logika? Drže nas u getu, i plasiraju njihove bljutave price preko poltronskih novinara i glupavih emisija. Ispiraju mozgove ljudima, zloupotrebljavaju dobrotu i prostodušnost paorskog sveta.
sve si ti to lepo rekao i tacno,slazem se sa tobom od reci do reci. Ali mi smo ti koji smo opstali radnik ne postoji jer su sve prodali (firme i kompanije..) turizam nemamo razvijen i sve uvozimo i sto imamo i sto nemamo... sada iz nas isisavaju zadnje atome dok ne budemo kao grcka a hocemo sigurno. voleo bi da ovo nikad nisam napisao ali neko mora. osudjeni smo na propast korupciju ovde ne izleci niko!

Pa to se podrazumeva,kada trosimo vise nego sto zaradimo (Ko i braca Grci).A radnici u vreme SFRJ su bili previse zasticeni,a sada su u drugoj krajnosti.
Sto se tice korupcije,ona je u nasem mentalitetu! Ajde da budemo posteni: Kada idemo kod lekara(nepristojno je ici prazni ruku),kada nas zaustavi plicija(ko ne ponudi dogovor)...
Moramo se mi menjati,moramo kaznjavati politicare koji su nas prevarili (A od izbora do izbora dugo vreme).Pa opet ta amnezija,i opet sve ispocetka!
A sto se tice cena prepusteni smo na milost i nemilost paru veliki igraca koji i kroje politiku vlade

Zanimljivi su ovi "poljoprivrednici" iz BG..
Ja bih da sam vlasnik ili moderator ovog foruma uveo za potrebu registracije obavezno dostavljanje lične karte, jer ovako vrlo često rasprave gube smisao. Nepoštenja je mnogo više od poštenja.

Naravno da cena od 40Din nije realna, ali nije normalno da se država uvek meša samo kad to njoj "odgovara". Zašto se sad ne reaguje, pa stabilizuje cena na neki realan nivo, već namerno još komplikuje stanje. Ja bi bio srećan kada bi država imala moć da kontroliše tržište, i da cene budu u nekim realnim okvirima uvek. Ni preniske ni previsoke. Malo da variraju kao u EU, ali da to nisu drastične razlike. Kada već to ne može, onda neka se ne meša kada postoji mogućnost da proizvodjač dodje do veće zarade, kao jesenas i toliko puta do sada sa zabranama. U tim situacijama se peglaju gubici kao ovi trenutno, a vlast nam to tad uzurpira. Znači paor treba samo da gubi.

Tačno je da ima svega, da su neki ljudi neodmereni, neobuzdani, da koriste sve moguće i ne moguće načine da se dočepaju nečega još. I to je velik problem. Nema više skromnosti. Kod nas u Bečeju licitacije državne zemlje zapravo nije ni bilo. Najveći deo drži i dalje PIK koji preko opštinske vlasti montira i uzurpira čitavu proceduru, a samo manji deo je dat većim stočarima zbog prava prvenstva, koji opet vrlo često daju drugima u podzakup. Ja lično ne radim ni jutro državne zemlje, niti sam. Ti koji daju tolike sume siguran sam nemaju veze sa poljoprivredom. Taj novac je došao tu zbog drugih razloga, a najpre iz Beograda..

Da li je normalno da Rumuni i Bugari naprave izuzetan most preko dunava sa po tri trake u svakom smeru i železničkom prugom dug 2 kilometra u trećinu cene onog preko ade i tako nam poremete i ono malo lokacijskih prednosti koje imamo? Pre neki dan pušten u saobraćaj.. E u tom grmu leži zec.. Sami sebe razjedamo, odnosno ti u kravatama gaze po nama i ništa im nije sveto, a još se čude zašto čovek staje u odbranu onog što je njegovo, zaradjeno.. Pa da nije njihovo..

- - - - - - - - - -

[h=1]Produktna berza na dan 31.07.2013. - poslednji zaključeni poslovi[/h]
objavio zorica on Pon, 16/07/2012 - 00:00
Cene su bazirane na poslednjim zaključenim poslovima - nisu ponderisane za odredjeni dan i važeće su na dan 31.07.2013.
[TABLE="width: 415"]
[TR]
[TD="colspan: 4"]
Na dan 31.07.2013.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F2F2"]Pšenica rod 2012.[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]23,00[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]din/kg*[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pšenica rod 2013[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]17,28[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]din/kg*[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F2F2"]Kukuruz veštački sušen rod 2012.[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]15,44[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kukuruz veštački sušen rod 2013.[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]15,50[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F2F2"]Kukuruz prirodno sušen rod 2012.[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]19,76[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sojino zrno rod 2012.[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]62,10[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F2F2"]Sojino zrno rod 2013.[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]36,80[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sojina sačma min 44% proteina[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]73,44[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F2F2"]Suncokret zrno rod 2013.[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]37,08[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Suncokretova sačma[/TD]
[TD="class: rtecenter, align: center"]36,60[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F2F2"]Stočni ječam rod 2013.[/TD]
[TD="class: rtecenter, bgcolor: #F2F2F2, align: center"]18,86[/TD]
up.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Zahvaljujem članu "meshter" na ovoj vrlo važnoj i aktuelnoj informaciji!
Iznad su prikazane cene po poslednjim zaključenim poslovima sa produktne berze.
Možda se nekome ovo što stoji u tabeli ne dopada, pa zato više nema objava na agroservis-u!?
Da li je neko objavio vest da se kukuruz roda 2012 prirodno sušen kotira na
19,76 sa PDV-om!?
Hvataju na neirfomisanost, i širenje panike..

Evo link još jednom odakle je tabela preneta:
http://www.polj.savetodavstvo.vojvod...v.rs/node/3525

@toni sopranoI
I ja sam bio u cudu kada sam sinoc video tabelu. Pomislio sam prvo da nije u pitanju neko staro stanje, ali kada sam bolje pogledao I ostale cene, shvatio sam da tabela jeste aktuelna. To je doduse berza, kod otkupljivaca je uvek bar za 1 Din jeftinije, ali ono sto pokazuje se nikako ne poklapa sa iskonstruisanom atmosferom straha da nasi proizvodi nikom ne trebaju I da ce ici u bescenje. Sve strelice su zelene I na gore, trgovanje postoji. Ostaje pitanje da li su podaci validni, trebalo bi to potvrditi..
U ovoj drzavi covek mora bukvalno da se otima I za ono sto je njegovo. Toliko je mesetara da vise ni u sta ne mozes biti siguran. Otkupljivaci koriste vakum I trenutnu neinformisanost!
Molio bi nekoga ko moze da potvrdi cene iz tabele.

Nazad
Vrh