Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Evo samo deo izjave Sakovića iz Žita Srbije koji se odnosi na ovu temu:
Kako je međutim ukazao, ono što NE može obradovati naše proizvođače je to što su cene kukuruza na svetskom tržištu, kao i pšenice "u strahovitom padu"."Za kukuruz koji prodamo (novog roda), ne možemo postići više od 120 do 125 evra po toni robe utovarene u plovila, što znači da proizvođači mogu očekivati ako se stanje ne popravi nabolje, tek nekih 115 do 120 evra za sebe", kazao je Saković.

Sad sam proverio cene na produktnoj berzi u Novom sadu . Cena je 16 dinara sa PDV -om
Gebi je povecao cenu koju placa na 15 dinara , isto sa PDV om .
Da li neko drugi ima informacije koliko placaju drugi veliki trgovci .

Kako mozda nisam bio dovoljno konkretan u predhodnim postovima a i da ne bih doveo neke ljude u zabludu da nisam u toku sa cenama , ja mogu platiti 16 dinara kilogram kukuruza ukoliko mi se doveze za Beograd ili Topolu ( sumadija ) ili pak mogu obezbediti skladistenje , lokalni marketing i sve sto ide uz to za nekog ko je zainteresovan da prodaje svoj ( obavezno dzakiran ) kukuruz u Topoli ili okolini . U tom slucaju meni ide 10% od ostvarenog prometa .
Cena koja je na lokalu u Sumadiji je oko 22 dinara i vise ali je diskutabilno koje se kolicine mogu prodati i to je razlog zasto ja nisam spreman da se upustam u tu trgovinu .

Oprezno sa prodajom kukuruza,mnogi usevi u Sremu izgledaju ovako
dsc0030.jpg

Evo samo deo izjave Sakovića iz Žita Srbije koji se odnosi na ovu temu:
Kako je međutim ukazao, ono što NE može obradovati naše proizvođače je to što su cene kukuruza na svetskom tržištu, kao i pšenice "u strahovitom padu"."Za kukuruz koji prodamo (novog roda), ne možemo postići više od 120 do 125 evra po toni robe utovarene u plovila, što znači da proizvođači mogu očekivati ako se stanje ne popravi nabolje, tek nekih 115 do 120 evra za sebe", kazao je Saković.
I Sakovic je veliko g...o.

@Raso to je zbog antene telefonskog operatera,inace svi su zeleni do dole :) I ja kazem,polako sa prodajom,za 3 nedelje ce da bude frka kad vide da nema kao sto su planirali od novog.Bojim se samo scenarija od prosle godine sa aflatoksinom,onda su izvoznici stvarno pukli i moracemo sami da organizujemo direktan izvoz! :)

i kod nas krenuo da podgoreva. pogotovo kod onih koji su stedeli na djubrivu i oni delovi atara (pancevacki) koji imaju slabiji kvalitet zemlje. secam se prosle godine kad smo krunili za novi rod su pustili pricu da ce biti jeftin pa posle bilo sasvim nesto drugo....

baš tako,retko koji skladištar ima kilo kukuruza na lageru,kod nas ko je zaključio cenu čeka pare po mesec i dva meseca i ko zna kada će dočekati....danas sam bio na godišnjoj skupštini GranImpeksa-GraNiko Uljma,prognoze vlasnika i ljudi iz viktorije su ni malo ružičaste za jesen što se tiče cena,predviđaju cenu kukuruza za 140-160evra po toni,dok za suncokret najbolja ponuda im je bila 380evra tona,od toga oduzeti proviziju zadruge i banke seljaku ostane 300evra...zaista sumorna predviđanja!
ovo sam u februaru pisao,iskreno nisam ni slutio da cemo docekati najverovatnije tu sudbinu..daj boze da bude sada i 160e/t kukuruza kako je sada krenulo

savato " @Raso to je zbog antene telefonskog operatera,inace svi su zeleni do dole :) I ja kazem,polako sa prodajom,za 3 nedelje ce da bude frka kad vide da nema kao sto su planirali od novog.Bojim se samo scenarija od prosle godine sa aflatoksinom,onda su izvoznici stvarno pukli i moracemo sami da organizujemo direktan izvoz! :) "

da da . organizovacete direktan izvoz a ja koji zivim u Sumadiji na 100 km od mesta gde se uzgaja kukuruz moram sam da ga " uvozim-dovozim " ili da ga kao do skora placam u maloprodaji 30 dinara .
Kad sam sa nekoliko poznanika trgovaca u maloprodaji i vlasnika radnji za prodaju stocne hrane pre 2 dana pricao o ceni po kojoj nabavljaju kukuruz svi su mislili da sam sleteo sa marsa. Pobogu pa njima Zika iz Kragujevca daje najnizu cenu i sad su spustili na 28 dinara . ( zika je izmisljeni lik , preprodavac kukuruzom sa fapovim kamionom iz 70 godina i u ziku se svi kunu i preko njega sve nabavljaju i nece da ga menjaju .Zika inace pakuje u dzak 48 kila nekad i 47 ali se svi slazu da je to 50 i kupac i prodavac . Zika inace ima i firmu to svi znaju a na deklaraciji je pisalo da je kukuruz rod 2010 godina i da se moze upotrebljiv sest meseci od datuma kad je upakovan )

E zemljo Srbijo . A vi dragi prijatelji bolje se okrenite izvozu kukuruza u juzne delove srbije nego sto cete ga prodavati likovima poput Sakovica koji ce vam ga tovariti na brodove i izvoziti tamo negde . Ili se mozda bolje osecate kada je vas kukuruz " izvezen" pa makar i po 110 eura tona . Ono dobro zvuci . "Sav moj kukuruz je za izvoz "

nemoj meni po 20 . bolje daj firmi " Gebi " po 15 . verovatno ce ti i oni doci da nose . :) pa juce su nudili 14 , danas su se otvorili daju svih 15 . samo sto ce ti umanjiti za PDV i jos kozna sta
Dobro si i prosao.Ja dobio velikodusnu ponudu po 22 iz komsiluka i to na vagon rinfuz.Kis ti je na tonu dao sasvim OK cenu.Ako mislis da ces dobiti po ceni koju Gebi placa,u gadnoj si zabludi.

Dobro si i prosao.Ja dobio velikodusnu ponudu po 22 iz komsiluka i to na vagon rinfuz.Kis ti je na tonu dao sasvim OK cenu.Ako mislis da ces dobiti po ceni koju Gebi placa,u gadnoj si zabludi.

jel su Gebi -jevi novci zlatni a moji su sugavi

Evo reci cu vam jednu kratku pricu .

Dao ja oglas da kupujem kukuruz .

Zvali me mnogi ljudi .
Budili ujutro .

Bilo je mnogo smesno . Kaze jedna velika preprodavacica kukuruza . Ja sam ga platila 19 plati mi bar 19.20 .

Onda me zvao drugi preprodavac . On se zeznuo pa placao 17 dinara . Ustupio bi mi ga .

Vidim ja da nesto tu niej u redu a i trgujem na svetskim berzama od 1997 godine . pa znam kad nesto krene nizbrdo tesko se zaustavlja .

Tako da evo ja nudim 13 . pa ko hoce nek se javi . Ako nece niko nije problem . necu ni kupovati .

E zvao me i neki iz Stare Pazove . Ko da je pao sa Marsa nudio mi po 23 .

Kupovacu ga kad krene da poskupljuje .

A i da ne kupim kukuruz kupicu nesto drugo na primer robu iz kine pa nju prodam sa duplom zaradom .
Sva sreca da ne zivim od poljoprivede .

Ma preprodavac neki garant,lupa gluposti za 16 din trazi na kucnu adresu.Da njemu treba kukuruz za sebe nebi raspisivao tender na forumu za 1t.a ovamo ima skladiste,kamioni avioni,Pera,Mika,Zika.

Maticu,procitaj sta sam ti napisao kad sam ti nudio,pa razmisli jos jednom sta ces pisati.
Ponuda bila velikodusna ili ne,logicno je da ti gledas da prodjes sto povoljnije,a da ja idem na sopstvenu propast,teze malo.
Ne znas ni kakav je kukuruz,a pricas nesto o ponudi kakva je.
Garantujem da mi budj ne prelazi 3%!

jel su Gebi -jevi novci zlatni a moji su sugavi

Evo reci cu vam jednu kratku pricu .

Dao ja oglas da kupujem kukuruz .

Zvali me mnogi ljudi .
Budili ujutro .

Bilo je mnogo smesno . Kaze jedna velika preprodavacica kukuruza . Ja sam ga platila 19 plati mi bar 19.20 .

Onda me zvao drugi preprodavac . On se zeznuo pa placao 17 dinara . Ustupio bi mi ga .

Vidim ja da nesto tu niej u redu a i trgujem na svetskim berzama od 1997 godine . pa znam kad nesto krene nizbrdo tesko se zaustavlja .

Tako da evo ja nudim 13 . pa ko hoce nek se javi . Ako nece niko nije problem . necu ni kupovati .

E zvao me i neki iz Stare Pazove . Ko da je pao sa Marsa nudio mi po 23 .

Kupovacu ga kad krene da poskupljuje .

A i da ne kupim kukuruz kupicu nesto drugo na primer robu iz kine pa nju prodam sa duplom zaradom .
Sva sreca da ne zivim od poljoprivede .
Je l' si ti radio antibot test,derane??? :haha:

Nazad
Vrh