Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa da.. ja samo kazem kakvo je stanje u mojoj okolinini stoci ovo ne prija.. ne napreduju...
Sigurno im nije prijaloPojeli Jesica?![]()
Mislim da si pogresio datum.. nije to bilo bas prosle godine... i vidis da je bila dobra procena i da prosla godine iako jako susna nije bila bas toliko katastrofalna.. Kod nas je jedan duzi period bas padala kisa i cak su pocele price da je previse.. zato se jos dobro drzi.. evo kroz prozor gledam komsijin koji 50 posto ima po 3 klipa.. Medjutim ja ti kazem da nema potrebe da se prepiremo.. svi bi mi voleli da nas proizvod bude na ceni.. al kukuruz ce se kupovati za sicu pa se ti ljutio ne ljutioNema veze samo mi zasmetao komentar kako svuda cveta i raste kao u bajci a masa u problemu...prosle godine si isto tako tvrdio kako je dobro rodilo jer ti otac obilazio pijace po Sremu pa se uverio i kako cena kukuruza mora dole...jbg kazes da 20 dana moze izdrzati...moze ali kakav ce biti i koliko ce ga biti je pitanje to ti je do berbe...ima dosta delova koji nisu gledali kise padalo lokalno i nedovoljno...ne znam kako da te utesim pa da ti( a i drugima) kazem da necete kupovati kukuruz za sicu
Sve zavisi od zemljista i kolicina padavina...Ne moze neko ko iz godine u godinu dobija malo padavina a ima losiju zemlju da seje na 17-18 cm kao sto neko seje.Ljudi najbolje znaju sta odgovara kom tipu zemlje i znaju na kakvom podneblju zive!Treba hvatati prosek,da uvek dobro bude,ako je to nekome 28-30 cm,taj sigurno ne tezi da ima 15t/h ali zato 10t moze da izvuce na taj razmak sa manjim rizikom nego onaj na 17-18 koji moze da nema na kraju nista! Svako radi i seje kako hoce,kako misli da je najbolje!Mozda je kod tebe takva situacija i normalno rastojanje u redu 30cm,za mene to nije normalno.
Nisi u pravu xsale,probaj ranu fao grupu(300-350) da sejes na 30 cm da vidim koji ces prinos da imas,ne vredi da raspravljamo o tome jer svako radi kako misli da je najbolje.Na 24 se seju uglavnom domaci hibridi ,ovi sto slabije koriste vestak seju na 30,a ovi sto bi prinos sa jednog hektara kao da je sa dva seju na 15 -17.Onda se u Oktobru sete onog " ko hoce vece ......." Onda krene kukanje,drzava,tajkuni cuda,muda,a u pitanju je prosto prevedeno na srpski "zinulo **greška"
Strasno!Danas prodao na dzak po 19,5 dinara.
Zemo nije ti bas dobro razmisljanje.Zamisli ako svima padne,a u tvom ataru ne padne.Strasno!
Ja navijam da ne padne kisa,em sto cu da prodam ovaj iz kotobanje,em cemo imati vecu cenu novog,a soji sta Bog da!
Moze da bude losa cena i da upropasti seljaka ma kako da je dobro rodio.Setite se samo jeseni 2008god,rodio,ne moze bolje,a u klipu mu cena bila oko 2 din,u zrnu 4,5,6,7 din. kud ces gore.Moli ti Boga da tebi rodi.To sto bi nas izgoreo ne znaci da bi svetska cena bila veca.Prosle godine nam je bila susa,pa se svet pocesao zbog toga.Realno je trebao biti 40,na taj prinos,ali smo svedoci da je bilo drugacije.Ne moze biti toliko dobra cena koliko on moze slabo roditi i ne moze biti toliko losa,ako dobro rodi.
Ajde de nemoj biti konj.Ne moze da svima padne,a meni ne,njive su rastrkane po celoj okolini.
Kad smo kod prosle,prinos od 4 tone,samo ga ja,konj,nisam prodao na vreme.