Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Sad prognoze verovatno idu malo i onako sarkasticno, pa je svakom dozvoljeno da lupi. Gebiju da treba kukuruz sigurno ne bi stavio cenu od 13 din. Loptaje trenutno u njihovim nogama i oni vode igru, ali situacija moze da se okrene.

Taj lik kada bi malo seo za sto i izračunao, video bi da bi mu se više isplatilo da kupi prikolicu-dve šapurika, a ne da izvodi ovu gimnastiku. Ali ima nas raznih....:ppozdrav:
Ima i kod mene slicnih slucajeva,a isplati mu se jer ima svoj berac i krunjac,a kombajniranje bi morao platiti.Sapurike gratis,a za tu prikolicu sapurika neko radi pola meseca.:osmeh:[/QUOTE]

Jeli tvoj komsija Dr......v lane brao ili ne on ima i berac i krunjac a i dobre kotobanje:sta::ppozdrav:

Veliki problem je sto nema traznje za kukuruzom, tako da cena mozda jos nije dosla do donje granice. Ostaje nam jos 15-20 dana nade.

gebi je pustio cenu jer na jesen oni su bili medju prvima koji su placali cenu preko 28 din,pa puno izgubili, a sad imaju dovoljno sirovine do novog roda mogu da ucenjuju prizvodjace kako hoce. Nenormalo ali sta je tu je.
Ako vreme ovako jos 10 dana nastavi imacemo u mom okruzenju slicnu situaciju kao prosle godine, mozda za 10 meteri vise po jutro a onda cena nemoze da bude 10-12 din za kilogram......jer nekom ce pasti na pamet da digne u vazduh neku fabriku stocne hrane!!!

dakle oni su kreirali otkupnu cenu na jesen jus kvaliteta 12.96 din/kg :sta:

Poslednja izmena:
kako prognoza kaze,nema kise ni narednih 7 dana,a temperature nenormalne,kukuruz će da izgori tako da si Steve upravu,rod će biti slab,nema šanse da kukuruz bude ispod 18 dinara,evo smem ovo što sam zapisao da snimim pa ko neveruje pokazaću jesenas kada budemo skidali kukurz

kako prognoza kaze,nema kise ni narednih 7 dana,a temperature nenormalne,kukuruz će da izgori tako da si Steve upravu,rod će biti slab,nema šanse da kukuruz bude ispod 18 dinara,evo smem ovo što sam zapisao da snimim pa ko neveruje pokazaću jesenas kada budemo skidali kukurz
Ako ovako nastavi samo jos 10 dana,kukuruz ce biti 30 din.minimum,je l ga nece biti.A mozda je to za nas i bolje,sta nam vredi od prinosa 8-10 t/ha ako mu je cena 12 din,ovako 3,4,5 t/ha cena 25-30 din, na istom smo,samo manje lomimo masine.

Ako ovako nastavi samo jos 10 dana,kukuruz ce biti 30 din.minimum,je l ga nece biti.A mozda je to za nas i bolje,sta nam vredi od prinosa 8-10 t/ha ako mu je cena 12 din,ovako 3,4,5 t/ha cena 25-30 din, na istom smo,samo manje lomimo masine.
Moli ti Boga da tebi rodi.To sto bi nas izgoreo ne znaci da bi svetska cena bila veca.Prosle godine nam je bila susa,pa se svet pocesao zbog toga.Realno je trebao biti 40,na taj prinos,ali smo svedoci da je bilo drugacije.Ne moze biti toliko dobra cena koliko on moze slabo roditi i ne moze biti toliko losa,ako dobro rodi.

Ja sam juce prolazio kroz Macvu,od Obrenovca do Beljina je retko koji bio da nije podgoreo (oni sto su navodnjavani),ostalo,cista propast,ni krave ga ne bi jele...

Kod nas u Macvi jos nije opasno za kukuruz.. noci su hladne pa ga to izvlaci.. moze izdrzati ovako sigurno 20-tak dana

Ma i tu kod nas mlate nekakve smješne cifre oko 90 lipa a možda i manje! Nema šanse po toj cijeni da dam na silos, nemam puno ali kaj imam nedam ispod 1.10 inače ide sve u klip i čekat bolje vrijeme a i svinje imam de držati tak da rađe kupim prasad nahranim i prodam!

Nazad
Vrh