paorpaor
Član
Sad prognoze verovatno idu malo i onako sarkasticno, pa je svakom dozvoljeno da lupi. Gebiju da treba kukuruz sigurno ne bi stavio cenu od 13 din. Loptaje trenutno u njihovim nogama i oni vode igru, ali situacija moze da se okrene.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
i u cesteregu iu silosu prognoziraju 10-12 din cenu novog kukuruza , e moja drzavo
Ima i kod mene slicnih slucajeva,a isplati mu se jer ima svoj berac i krunjac,a kombajniranje bi morao platiti.Sapurike gratis,a za tu prikolicu sapurika neko radi pola meseca.Taj lik kada bi malo seo za sto i izračunao, video bi da bi mu se više isplatilo da kupi prikolicu-dve šapurika, a ne da izvodi ovu gimnastiku. Ali ima nas raznih....![]()
Ako ovako nastavi samo jos 10 dana,kukuruz ce biti 30 din.minimum,je l ga nece biti.A mozda je to za nas i bolje,sta nam vredi od prinosa 8-10 t/ha ako mu je cena 12 din,ovako 3,4,5 t/ha cena 25-30 din, na istom smo,samo manje lomimo masine.kako prognoza kaze,nema kise ni narednih 7 dana,a temperature nenormalne,kukuruz će da izgori tako da si Steve upravu,rod će biti slab,nema šanse da kukuruz bude ispod 18 dinara,evo smem ovo što sam zapisao da snimim pa ko neveruje pokazaću jesenas kada budemo skidali kukurz
Moli ti Boga da tebi rodi.To sto bi nas izgoreo ne znaci da bi svetska cena bila veca.Prosle godine nam je bila susa,pa se svet pocesao zbog toga.Realno je trebao biti 40,na taj prinos,ali smo svedoci da je bilo drugacije.Ne moze biti toliko dobra cena koliko on moze slabo roditi i ne moze biti toliko losa,ako dobro rodi.Ako ovako nastavi samo jos 10 dana,kukuruz ce biti 30 din.minimum,je l ga nece biti.A mozda je to za nas i bolje,sta nam vredi od prinosa 8-10 t/ha ako mu je cena 12 din,ovako 3,4,5 t/ha cena 25-30 din, na istom smo,samo manje lomimo masine.