Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Presentation%2013.6..jpg

Sta je sad ovo? juce sve plave strelice a danas ih neko prefarbao. Ove cene nista neznace kad ja od kuce prodajem za 23-24 din tonu -dve

I kod nas 20 din sa lagera sa pdv-om.Ali nema nekog znacajnijeg otkupa a bas ima raznih otkupljivaca

- - - - - - - - - -

Greska 21,00 sa lagera.Izvinjavam se.

ma ovo vise nema smisla, ovo je kriminal lopovi prate berzu ali sa razlikom od 2-5 dinara razlika mi i strane berze malo mi to nije jasno ali tonam je sto nam je.

ovi stranci znam sta rade, drze robu dok nedodje do trazene cene i onda proture veliku kolicinu i zasite trziste koje reaguje padom cene, oni stanu sa prodajom i cekaju cenu, dok kod nas je.. lud zbunjenog u stvari dok se mi raspravljamo oni prodaju robne rezerve kad se mi slozimo cena je spala a trebaju ti pare pa prodas a oni vrate i kukuruz i cenu i dobro zarade.
ima dosta skladistara koji su pred krahom a kukuruza nema,sve sto je u opticaju je u nekim silosima koji su pametno radili (jako malo ih ima) i u ambarima e sad pamet u glavu . I samo da imamo srece .
produktna14.6..JPG

Poslednja izmena:
Samo napred Rasime imas nasu podrsku, kao i svi koji zele da zavedu red na ovom nasem divljem zapadu.
Izgleda da je gazda svatio da ima i drugog konja i da ga on mnogo kosta a nema nikakve koristi od njega pa je poceo da njega fest preze i siba.

jadni skladistari.....c.c.c.c.c.c.c
preuzeli su drzavni kukuruz po 27-29 din pa ga prodali a sad ce toboz da vrate na pocetno stanje kupujuci po 20-21 din
Nista ja neverujem ovom nasem Knezu .................samo halabuka cele godine, nije dosta sto nas Bog dragi upropastio jesenas vec i ovi nasi cobani
verujem da je i ovo samo smisljena prica, toboz u'vatili lopove a to sve ljudi blizu njih i njihove vatre
NISTA IM NEVERUJEM !!!

jadni skladistari.....c.c.c.c.c.c.c
preuzeli su drzavni kukuruz po 27-29 din pa ga prodali a sad ce toboz da vrate na pocetno stanje kupujuci po 20-21 din
Nista ja neverujem ovom nasem Knezu .................samo halabuka cele godine, nije dosta sto nas Bog dragi upropastio jesenas vec i ovi nasi cobani
verujem da je i ovo samo smisljena prica, toboz u'vatili lopove a to sve ljudi blizu njih i njihove vatre
NISTA IM NEVERUJEM !!!

Zasto ne verujes?Meni je bilo cudno ono njihovo "ne otkupljujemo" a isao izvoz ko lud pogotovo oktobar i novembar,neko je i davao primere u njihovim mestima da nema otkupa a kamioni se samo pune...prodali drzavno a oborili cenu naseg slabom potraznjom...uvek mozes uticati na cenu ako imas zaliha iako je to cist lopovluk i zarada na grbaci poljoprivrednika i to kakva (malo im bilo 10.000E od drzave mesecno za cuvanje)...bas me zanima hoce li i koliko ovo uticati na cenu...mislim da mora

Eeeeeeeeeee da sam vlast, :sta: ja bi ih naterao da kupe robu i vrate u skladista do poslednje kile. I evo velike potraznje, a kad se sve vrati onda kazne zbog nedozvoljene delatnosti. Kako bi uveo red, cas posla. :osmeh:

sada samo da mi budemo pametni i ni zrna do cene koja smatramo da je normalna ne da se prodamo za bombonu i kokakolu. da uvezu kukuruz mogu ali se tamo kupuje za naredni mesec pa dok stigne a nemoze bez striktne kontrole .a moze brze ali to kosta i to dosta , znaci mi smo jedina opcija koja moze odmah da popuni ono sto nedostaje.

Па кад би неко хтео или могао да их натера да покрију овај шорт, сигурно би цена отишла у кратком року горе. Сад колико је то реално питање је. Треба видети следеће недеље дал ће бити појачаних позивања, и како ће се кретати трговање на берзи. Оно што је реалније, а може се тумачити кроз чињеницу да је кукуруз робних очигледно испарио, те да су складиштари очигледно имали потражњу, што самим тим значи да га нема, чим су ризиковали такву продају. Тако да то што су робне испариле, ипак му дође неки добар сигнал, бар за ове што још имају кукуруз. И даље навијам, пошто имам неке опкладе. :osmeh:

Има и вероватно тога да су неки робним резервама намиривали дугове према неким трећим. Све у свему циркус.

Nazad
Vrh