Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Ove cene sa berze su cista lupetanja, bez veze.Jel to cena sa berze od petka,ili se danas kod njih nije trgovalo?
Danas se sa kukuruzom trgovalo za 19,80 din + pdv.Znaci cena malo porasla od proslonedeljne u dinarima.
I ima traznje za kukuruzom!

Presentation%2011.6..jpg

Dok ne bude 250e/toni na kip rampi silosa... Ove cene su smesne i tzv skokovi kao Uzicko kolo dva levo,dva desno,pa u mestu dva i u krug...
Inace na vrece kod mene u kraju ide 28din/kg i potraznja je veca od ponude.

Dok dodje do 250e po toni mi iskrunismo kukuruz,daj trebaju pare tamo pa ovamo i ode kukuruz,cena u selu je 20din kg u rinfuzu, a na djakove 22 na veliko a na malo 23 kad bi spomenuo 28din neznam ko bi me smatrao za normalnim

Pa valjda ce napokon krenuti!!! Nije mi jasno kakva se politika vodi ili vodila do sad i u svetu a narocito kod nas sa tom niskom cenom kukuruza. Svaka logika govori a i sva pravila zivota i trzista da onoga cega nema ili nema dovoljno sto je sad slucaj sa kukuruzom i u svetu i kod nas mora imati dobru cenu, odnosno mora biti skup. Dakle moja nada za Avgust ako ne i pre je ta da ce cena ici bar do one jesenje.

Pa valjda ce napokon krenuti!!! Nije mi jasno kakva se politika vodi ili vodila do sad i u svetu a narocito kod nas sa tom niskom cenom kukuruza. Svaka logika govori a i sva pravila zivota i trzista da onoga cega nema ili nema dovoljno sto je sad slucaj sa kukuruzom i u svetu i kod nas mora imati dobru cenu, odnosno mora biti skup. Dakle moja nada za Avgust ako ne i pre je ta da ce cena ici bar do one jesenje.
Kod nas je bila ta politika da su kupljene jesenas velike kolicine za robne rezerve u privatne silose i onda su vlasnici silosa preprodali tudju robu,ali su se zeznuli misleci da ce seljak pre setve prodati sve posto poto da bi obavili setvu,pa su pustili i aferu o aflatoksinima(da ne kazem kao neko afalotoksinima) da bi oborili cenu i pokrili rupe u rezervama ail ni to nije islo,sad su konacno razotkriveni i zvanicno ti nedostaci robe,pa bi bio red i da se ocekuje skok,a mozda i cena premasi onu na Evropskim berzama jer kukuruza NEMA(u silosima) a morace da bude,pa nek odrese kesu gospoda.
Mozda je tako i razresen deo misterije pisane u prethodnih nekoliko dana da Viktorijini kamioni i drugi vuku kukuruz kao blesavi,a zapravo su pretakali iz supljeg u prazno.

Bravo za 21 din. Mozda i dodje ona cena kojoj se ja iskreno nadam od 25 E / 100 kg. Prema danasnjem kursu to bi bilo oko 28 din. Auuuuuuuuuuuu mnogo visoko tesko da ce bude toliko no vreme ce pokazati a ove poplave kao i ove inspekcije idu nam na ruku....
Svi cekamo bolju cenu... Mislim 25 E

Nazad
Vrh