Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Mesetare i skupljaju polako i cim krene gore oni puste kolicinu i smanje kolicinu otkupa.Treba da se pokrije manjak koji su opravili sa prodajom na zeleno pa zatim velike cene u sezoni vrsidbe alavost je tu bila presudna.
Obecanja velikima da ce im isplatiti po 27-29 dinara na prolece ako im sve predaju e sad je doslo vreme da se isplate i svi trpe koji su neduzni.

E bas to! Ovde se svodi da su procene na domenu zelja a ne realnosti! A bilo bi super da sutra dobijem loto zar ne....?

polako druze cena kukuruza i prosle godine se krecala oko 20 dina cak mogu i precizno da ti kazem da je datum bio 6.6.2012 god i na kraju je dosla realna cena,znaci ne treba zuriti i prodavati ga po ovoj ceni to je sad sve pecanje pa ko se uhvati uhvati,ja moj kukuruz necu prodavati jos tamo najverovatnije krajem avgusta.ali to je ipak samo moje misljenje
Prosle godine je udarila susa,pa je cena naglo skocila,a ovo je kukuruz iz te slaborodne godine.Zbogom logiko.Jedno samo mozemo da molimo Boga,da se prosla godina ne ponovi,bar sto se suse tice,a za cenu nam treba vise srece nego pameti.

Treba Obama da upali fabrike za proizvodnju biodizela ,i za ostalu industriju da pusti kukuruz i sve će biti kao pre godinu dana.Bit će kuk. deficitaran u svetu.

mali1.jpg

Protiv koga buna ? Ti kao da si slep.. Ili se tako pravis ... Pa protiv onih koji su nazidali cene svojih proizvoda a sada tvoj i moj proizvod cene toliko da nemozes pokriti troskove a da ne govorimo o zaradi..... Propast Srpskog Seljaka. Propast Vojvodjanskog Seljaka.

Poceo san da se nosim mislju da je ova cena ta koja ce i ostati, evo zasto, u privatnim ambarima gotovo da i nema kukuruza, a u silosima na lagru je kukuruz pod kontrolom velikih igraca. A ti igraci su izgubili puno zbog obustave izvoza i enormne cene kukuruza koju su placali jesenas, grabeci se za robu, koju sada ne mogu da prodaju. Oni moraju da umanje svoje gubitke, a i ne treba im preterano ni kukuruz, osim to sto ode na kosovo, makedoniju i bosnu, a to ce namiriti kukuruzom iz svojih silosa. Tako da ce lageri kad tad morati da se prodaju.
Savo, mozda viktorija prodaje sve jel znaju da je ovo cenovni maksimum.
Ja licno imam jos dosta neprodatog kukuruza na lageru, i sta da radim......Mislim da je raealna cena 27-28din, ali dao bih ga i za maje, samo da ne bude 19.

Zitopromet u Rumi , 10 kamiona , sve tablice Bosanske , ima i kamiona Pljevlja , Novi pazar -ti voze na Kosovo ....
Vec 3 dana , vidjam gomilu kamiona ..sve sto imaju prazne verovatno ..

Poceo san da se nosim mislju da je ova cena ta koja ce i ostati, evo zasto, u privatnim ambarima gotovo da i nema kukuruza, a u silosima na lagru je kukuruz pod kontrolom velikih igraca. A ti igraci su izgubili puno zbog obustave izvoza i enormne cene kukuruza koju su placali jesenas, grabeci se za robu, koju sada ne mogu da prodaju. Oni moraju da umanje svoje gubitke, a i ne treba im preterano ni kukuruz, osim to sto ode na kosovo, makedoniju i bosnu, a to ce namiriti kukuruzom iz svojih silosa. Tako da ce lageri kad tad morati da se prodaju.
Savo, mozda viktorija prodaje sve jel znaju da je ovo cenovni maksimum.
Ja licno imam jos dosta neprodatog kukuruza na lageru, i sta da radim......Mislim da je raealna cena 27-28din, ali dao bih ga i za maje, samo da ne bude 19.
Ako si cekao do sad,cekaj jos...Nemoj im poklanjati kukuruz,videces da ce Ameri napraviti neku frku,nestasicu i da ce cena skociti za dan-dva ali treba cekati!Ostale berze prate njih,posto oni diktiraju sve trendove u svetu tako i u kukuruzu!Njihova agencija koja procenjuje zalihe i potrosnju u svetu ima katastrofalne greske i nije nemoguce da omase debelo i onda odjednom frka,tarapana...za kukuruzorom!Ne kazem,najbolje je bilo sve prodati ali,mislim da se nece puno ni izgubiti ko je ostavio pogotovo sto su manje kolicine u pitanju a do novog ima jos dosta...

Savato ima komentar koji se svima svidja. E sada pred nama je sta ce biti pokazace vreme. Mislim da cena samo moze da ide jos dole bar kod nas.. NAZALOST.............

mozda i nekrene dole sa obzirom na vremenske prilike tj neprelike grad i oluju, moze se desiti da ove godine grad ovrse umesto nas letinu.
ovi su vec poceli da formiraju cenu psenice kada ono one koje su najlepse izgledale su uglavnom dole povaljane nisu potpuno ali od 30-50% i sta ce tu biti od kvaliteta i prinosa, a oni su po njima formirali cenu?

mozda i nekrene dole sa obzirom na vremenske prilike tj neprelike grad i oluju, moze se desiti da ove godine grad ovrse umesto nas letinu.
ovi su vec poceli da formiraju cenu psenice kada ono one koje su najlepse izgledale su uglavnom dole povaljane nisu potpuno ali od 30-50% i sta ce tu biti od kvaliteta i prinosa, a oni su po njima formirali cenu?
Kod nas ovruo pre 1 sat

Nazad
Vrh