Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Najava cene psenice . Ispod 20 rsd . S T R A S N O. Sta reci a nezaplakati..... Bice buna na dahije.....
treba odmah dici bunu , pa ne verovatno je da u ovoj zemlji , moze sve da se radi , i da se svi bogate i kradu , da drzava daje pare stranim investitorima itd..a da za postene ljude koji zive od poljoprivrede , obaraju cene i da se izavljavaju nad malim ljudima..svaka cena psenice i kukuruza ispod 20 je , izivljavanje :off_topic::svinja:

treba odmah dici bunu , pa ne verovatno je da u ovoj zemlji , moze sve da se radi , i da se svi bogate i kradu , da drzava daje pare stranim investitorima itd..a da za postene ljude koji zive od poljoprivrede , obaraju cene i da se izavljavaju nad malim ljudima..svaka cena psenice i kukuruza ispod 20 je , izivljavanje :off_topic::svinja:

JA jos nesvatam protiv koga bunA

Protiv onih koji treba da rade posao da valja...npr. ministar Knezevic i njegova svita pa Kostic i njegove kompanije i svi koji su odgovorni za distribuciju djubriva(monopolisti) pa je i doslo do ovih cena setve unazad par godina...zaboravih i aflatoksicnog iz DS-a taj nam glave dosao sa njegovom brigom o zdravlju

Protiv onih koji treba da rade posao da valja...npr. ministar Knezevic i njegova svita pa Kostic i njegove kompanije i svi koji su odgovorni za distribuciju djubriva(monopolisti) pa je i doslo do ovih cena setve unazad par godina...zaboravih i aflatoksicnog iz DS-a taj nam glave dosao sa njegovom brigom o zdravlju

Oni ne otkupljuju kukuruz, a pored Kostica imas jos njih 100, alfatoksina stvarno ima, to niko nije izmislio, ja ovakve nerazumem.
SAVET
Imte razne berze GEA, Berza NS,.......... uplatite clanarinu, mislim da je godisnje oko 10.000 i prodajete kukuruz kao i otkupljivaci, a i pratite cene, ili platite strane brokerske kuce i prodajete u izvozu tu je provizija 2%+ finansiranje troskova izvoza i garancija kvaliteta

Presentation%2029.5..jpg

Ima ga ali u kom kukuruzu,u nasem ga ima u odredjenim regionima ali ne u nekoj preteranoj meri kao sto je slucaj sa madjarskom,mozda ga ima u onom uvoznom .
Na mikotoksine mislim.

Poslednja izmena:
Pa ti ako ne razumes ... onda je tvo tvoj problem, ili bolje reci tvoja sreca.
Bunu treba dici protiv svih onih koji ucestvuju u sistemu , otkupa poljo proizvoda kao i protiv onih koji uredjuju pravila u tom sistemu .
alfatoksina mozda ima , ali to je spinovana prica da bi neko profitirao na mleku i kukuruzu ...
a sto se tice drzave , ona ima obavezu da zastiti svog primarnog proizvodjaca , a to smo mi ,,,pa ne sme da dozvoli da neko diktira cene koje direktno unistavaju malog poljoprivrednika.., Ministarstvo mora da se bavi time da seljak prvo prezivi , a sa ovakvim cenama repromaterijala , a ovako niskim cenama proizvoda u otkupu ..niko od malih proizvodjaca nece preziveti ..
Oni su toga svesni i to se zna ..znaci ako dozvole ovakve uslove na trzistu , to govori samo jedno ..da hoce da uniste malu proizvodnju.

Pa ti ako ne razumes ... onda je tvo tvoj problem, ili bolje reci tvoja sreca.
Bunu treba dici protiv svih onih koji ucestvuju u sistemu , otkupa poljo proizvoda kao i protiv onih koji uredjuju pravila u tom sistemu .
alfatoksina mozda ima , ali to je spinovana prica da bi neko profitirao na mleku i kukuruzu ...
a sto se tice drzave , ona ima obavezu da zastiti svog primarnog proizvodjaca , a to smo mi ,,,pa ne sme da dozvoli da neko diktira cene koje direktno unistavaju malog poljoprivrednika.., Ministarstvo mora da se bavi time da seljak prvo prezivi , a sa ovakvim cenama repromaterijala , a ovako niskim cenama proizvoda u otkupu ..niko od malih proizvodjaca nece preziveti ..
Oni su toga svesni i to se zna ..znaci ako dozvole ovakve uslove na trzistu , to govori samo jedno ..da hoce da uniste malu proizvodnju.
I ne samo mali već i srednji poljoprivrednici treba da nestanu i svoju zemlju prepuste raznoraznim stranim investitorima koji će po mišljenju našeg rukovodstva poljoprivredu oporaviti i podići na viši nivo. Činimi se da je cilj našeg rukovodstva da upropasti još poljoprivredu a to radi na način kako bih oborila cene poljoprivrednih proizvoda i poljoprivredu za mnoge seljake dovela do neisplativosti. Sa ovakvom vladom koju imamo suša i led mu dođe kao mačiji kašalj.

Imali smo sansu da prodamo po 25-28din/kg jos jesenas pa nismo hteli,kockali se i hteli vise...niko nam nije kriv sto je sad takvo stanje da ne mozemo dobiti ono sto smo pre dobijali,a tek ono sto smo mastali...

polako druze cena kukuruza i prosle godine se krecala oko 20 dina cak mogu i precizno da ti kazem da je datum bio 6.6.2012 god i na kraju je dosla realna cena,znaci ne treba zuriti i prodavati ga po ovoj ceni to je sad sve pecanje pa ko se uhvati uhvati,ja moj kukuruz necu prodavati jos tamo najverovatnije krajem avgusta.ali to je ipak samo moje misljenje

A koja je dobra cena kukuruza?

vidi to je tesko pitanje?bolje da si pitao koja je realna cena kukuruza sa obzirom da je bila susa prosle godine i nanesene su velike stete usevu kukuruza,a uvek onaj sto prodaje i da je cena tridesed on bi se nadao 32 a onaj sto kupuje njemu je uvek skuo i da je 15 dinara

ma samo da krene izvoz na konju smo.... a ako se neproda ja ga cuvam pa ako treba nek prezimi... jer po mojoj proceni ove godine ima mnogo manje posejano kukuruza nego lani... kod nas je kukuruz na nekih 25 % oranica.. svi sejali repu,suncokret psenicu.. znam dosta jacih poljoprivrednika koji su sejali samo repu...

Oni ne otkupljuju kukuruz, a pored Kostica imas jos njih 100, alfatoksina stvarno ima, to niko nije izmislio, ja ovakve nerazumem.
SAVET
Imte razne berze GEA, Berza NS,.......... uplatite clanarinu, mislim da je godisnje oko 10.000 i prodajete kukuruz kao i otkupljivaci, a i pratite cene, ili platite strane brokerske kuce i prodajete u izvozu tu je provizija 2%+ finansiranje troskova izvoza i garancija kvaliteta

Istina bokikoki ali...za aflatoksin ljudi prvi put culi prosle godine,rece mi jedan radim zemlju 50 godina a sad prvi put cujem za ovo...danas slusam nesto u vezi japana gde su doze aflatoksina nenormalno visoke ali se sve to sredjuje i dovodi u normalu i niko ne dize ovoliku famu...Kostic i kompanija kazes ne kupuju kukuruz ali odlucuju o svemu...cene na berzi nerealne...juce bio jedan iz Sapca i kaze da kod njih kukuruz ide od 32-35 dinara,dogovorili po 26 din...jbti berzu onda

polako druze cena kukuruza i prosle godine se krecala oko 20 dina cak mogu i precizno da ti kazem da je datum bio 6.6.2012 god i na kraju je dosla realna cena,znaci ne treba zuriti i prodavati ga po ovoj ceni to je sad sve pecanje pa ko se uhvati uhvati,ja moj kukuruz necu prodavati jos tamo najverovatnije krajem avgusta.ali to je ipak samo moje misljenje
Opusteno ne kazem da treba zuriti,ali nema potrebe kukati na sav glas,samo polako.Kockamo i dalje.:ppozdrav:

Nazad
Vrh