dragan.kovacev
Član
Sta god da radimo sa njim samo da ga ne prenesemo usledecu godinu, to se nikad nije isplatilo! moj kukuruz nikad nije docekao septembar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa i jeste velika ponuda na trzistu,vestacki stvorena,jer prosle je stvarno bio rekordan rod, ali je bilo izvoza.Mi sto nismo prodali sav u jesen cekamo avgust , pa moze se desiti da tada bude jos veca ponuda.No i ja se nadam boljoj ceni ali ovde vise nema pravilami sto nismo prodali mi cemo propasti jel velika ponuda kukuruza je na trzistu,prosle godine je bila rekordna godina sto se tice prinosa,a i zato cena tako divlja ipak velika je ponuda ne znaju sta ce od tolikog kukuruza-moracemo ga loziti
U redu je da cene poljoprivrednih proizvoda idu dole i tako njihove preradjevine budu jeftinije za sire narodne mase,ali onda drzava mora da iznadje nacina da valjano subvencionise primarnu proizvodnju.Ovako kako sada stoje stvari sa proizvodnjom koja je na granici isplativosti,pogotovu kod sitnijih proizvodjaca,pad cena bi bio ravan nozu u ledja seljaku.Cena kukuruza, pšenice, soje... mora ići dole, za običnog poljoprivrednika, kako bi država ostvarila veći profit i izašla u javnost kako su oni sada unapredili poljoprivredu i ostvarili za državu duplo veću zaradu od poljoprivrede.![]()
U redu je da cene poljoprivrednih proizvoda idu dole i tako njihove preradjevine budu jeftinije za sire narodne mase,ali onda drzava mora da iznadje nacina da valjano subvencionise primarnu proizvodnju.Ovako kako sada stoje stvari sa proizvodnjom koja je na granici isplativosti,pogotovu kod sitnijih proizvodjaca,pad cena bi bio ravan nozu u ledja seljaku.
trebala bi da utice ponuda i potraznja,a ne da se vestacki pravi visak na trzistu da bi se cena oborila ili na primer da je kukuruz kao zatrovan a gori uvezu tri puta
Sve u Srbiji je propalo. Uvozimo iz EU sijalice, televizore, frižidera, usisivače... pa čak i čačkalice. Privreda u Srbiji je propala, stočarstvo isto tako pa zašto bih poljoprivreda ostala imuna. Svaka vlada za vreme svoga mandata upropasti po nešto u Srbiji ali ovi mislim daće malo preterati. Mislim da imamo najgore rukovotstvo koji jedino misle samo kako da napune budžet a poljoprivreda i ako propadne nije problem tu su braća Arapi.Gore dole ma dal ovo ima smisla? 2,90 dinara smo nizi od madjarske kad se nasi orave pametni nema vece stete od toga.