Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Boli tržište ku... za našu kupovnu moć nafte.To je toliko mala stvar u svemu ovome da je zanemarljiva.

Moguce je da ima povezanosti u roku za kupovinu goriva i cene kukuruza, ali po toj logici jos je veca veza izmedju subvencija i cene kukuruza, a znamo da subvencije debelo kasne, I da mnogima gori I moraju da prodaju kukuruz uskoro, pa mozda zato sada otkupljivaci maksimalno spustaju cenu da bi kupili sto vise, jer misle da ce posle isplate subvencija biti umanjena ponuda kukuruza. Nadam se da barem nasa cena bude priblizna berzi u Budimpesti, ako ne Parizu. A te kolicine koje idu u oklolne zemlje I nisu toliko zanemarljive, posto je I kolicina kukuruza koju imamo dosta mala.

Veći uticaj ima to što se lageri moraju prazniti i spremati za prijem ječma i pšenice nego hoće li neko kupiti 500 ili 1000litara nafte.

Pa branko nema baš svako dovoljno svoje hrane , pogotovo na onakvoj godini . Dosad su svi imali , a oni kojima fali , tek sad treba da kupuju jer naravno prvo troše svoje.

Da napišem nešto pa makar i naopako, daj bože samo da se vrati cena od 25din pošto naš kukuruz do novog sigurno neće preko a i tad će biti znak pitanja kako će se krenuti izvoz novog kukuruza pošto kad se jednom povučeš sa nekog tržišta teško se to vraća u normalu, biće više kontrola novog roda na aflatoksine sa čim smo trajno obeleženi, državi odgovara ovaj neizvoz pošto ćemo imati dovoljno kukuruza za naše potrebe do novog (socijalni mir) da prehranimo ovo malo stoke i za prehrambenu industriju mada ja mislim da imamo i viška iako je lošije rodio tako da se nekoj ceni više ni nenadam, sad me više brine cena novog roda i hoće li biti potražnje za njim.Daj bože da grešim.

Cena kod nas na silosu dvadesetak dinara sa pdv-om.

Biće da je ovo što Diklofen kaže. MK Commerce u Kanjiži ne kupuje, kao ni Mlinostep u Oromu. A juče je ćale čekao momka da mu otključa i otvori kapiju na ulazu u Gebijev obližnji silos i čim su završili istovar i papirologiju je zatvorio i zaključao. Kaže dolazi samo kad ga zovu telefonom. Toliko o ponudi i potražnji..

Ne znam koji nakupac ce nuditi 25 za kukuruz, kad ga kod nas ima u ponudi i po 20,50-21,00 koliko hoces.A i na berzi ima sa fakturom ispod 20,00+pdv.Trgovina u petak 19,50+pdv.
Mozda neko plati 25 ali za samo koji dzak, a to nije merodavna cena.

Ne znam koji nakupac ce nuditi 25 za kukuruz, kad ga kod nas ima u ponudi i po 20,50-21,00 koliko hoces.A i na berzi ima sa fakturom ispod 20,00+pdv.Trgovina u petak 19,50+pdv.
Mozda neko plati 25 ali za samo koji dzak, a to nije merodavna cena.
da drobi a jesi ti cuo da su tovarisevo preselili preko noci u nemacku.dok su ljudi spavali neko ihpreselio u nemacku i zato sada tamo skup kukuruz....

Sva sreca ja prodao skoro ceo kukuruz u zadnjem danu po ceni od 28din... Posel tog cena odmah pala na 24 pa na 22 i sad vise neznam koliko je posto nemam ni 1kg vise za prodaju... Ali sve sam prodao po 28din sta sam imao.. :osmeh:

mi sto nismo prodali mi cemo propasti jel velika ponuda kukuruza je na trzistu,prosle godine je bila rekordna godina sto se tice prinosa,a i zato cena tako divlja ipak velika je ponuda ne znaju sta ce od tolikog kukuruza-moracemo ga loziti

Nazad
Vrh